Ερμόλαος Ματθαίου: Δεν φαντάζεστε ποιο Πάσχα του έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη!
Showbiz

Ερμόλαος Ματθαίου: Δεν φαντάζεστε ποιο Πάσχα του έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη!

Ο Ερμόλαος Ματθαίου σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε περιέγραψε και μοιράστηκε με τους αναγνώστες την πιο ωραία ανάμνηση Πάσχα που είχε ποτέ!

Έχεις περάσει στο παρελθόν μεγάλη περίοδο ανεργίας;

Ναι, μου έχει συμβεί, όπως όλοι οι ηθοποιοί, γνωρίζω πως έτσι είναι η συνθήκη αυτής της δουλειάς, δεν θέλω να γκρινιάζω και πολλές φορές έκανα κάποια άλλα, πράγματα, άλλες δουλειές, πέρα από την υποκριτική, τα οποία είναι "γαλόνια", γιατί κι από εκεί μαθαίνεις, είναι κι αυτά μαθήματα υποκριτικής. Είναι μέσα στο πρό­γραμμα, αν έχεις αποφασίσει να γίνεις ηθοποιός, πρέπει να μάθεις να ζεις με ανασφάλεια, όπως οι Ιάπωνες ζουν με τους σεισμούς.

Έχει αλλάξει κάτι στην προσωπική σου ζωή;

Είμαι καλά, η καραντίνα δεν την έχει επηρεάσει. Δεν είμαι κατά του γάμου, αλλά ό,τι είναι να έρθει, να έρθει απλά, φυσικά, να μην εκβιάζουμε καταστάσεις.

Οι άντρες κάνουν την πρόταση γάμου...

Είμαι μεγάλο παιδί, στο όριο να μείνω γεροντο-παλίκαρο ή να κάνω το βήμα και να παντρευτώ... Είμαι σε οριακή ηλικία. Παλαιότερα είχα φτάσει στα σκαλιά της εκκλησίας, το θέμα είχε συζη­τηθεί, από αυτό έχω περάσει. Δε φοβάμαι τον γάμο, πάνω απ' όλα είναι να είσαι καλά με τον άλλον, μπορείς να κάνεις ένα σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικό γάμο. Όλα αυτά είναι τυπικά, ουσιαστικά είναι οι ανθρώπινες σχέσεις να είναι υγιείς. Δεν ονειρεύομαι να παντρευτώ, αλλά δεν θα έλεγα όχι, να είμαστε τυπικά κατοχυρωμένοι με την κοπέλα, αρκεί να βρω έναν άνθρωπο που να μη λέει σώνει και καλά "να παντρευτούμε", είναι παράνοια, (γέλια).

Αποτρέπει έναν άντρα από την ιδέα του γάμου, η γυναίκα που έχει εντονότερη τη διάθεση να παντρευτεί;

Εμένα ναι, αν είναι έτσι από το πρωί ως το βράδυ, αν ταιριάζεις με τον άλλον, θα σου το πει κατευ­θείαν "να παντρευτούμε", δεν χρειάζεται να το πει η γυναίκα. Να μην ξεκινάει από την αρχή μ' αυτόν τον σκοπό, από την πρώτη στιγμή. Τώρα έχω γίνει και γεροντο-παλίκαρο, έχω παραξενέ­ψει...Ή μικρός παντρέψου ή μικρός καλόγερεψου.

Οι δικοί σου θέλουν να παντρευτείς;

Όχι, κανένα θέμα, έχω δύο εκπληκτικούς γονείς, φοβερούς, θέλουν να είμαι καλά, σε σχέση με άλλους φίλους που τους πιέζουν και τους γκρινιάζουν να παντρευτούν. Έχω μια αδελφή, παντρεμένη κι έχω μια ανιψιά που μένουν στη Μυτιλήνη. Οι γονείς μου μ' έχουν βοηθήσει κι είναι πάντα εκεί για μένα.

Έχεις φίλους;

Έχω φίλους από τη Μυτιλήνη που είμαστε αδέλ­φια, μαζί από το δημοτικό, 35 χρόνια, έχουμε πε­ράσει μέσα από φωτιά, τσεκούρι κι ατσάλι. Είμαι ευγνώμων, είμαι πλούσιθ5 στο θέμα αυτό. Δεν έχω προδοθεί από φιλία, δεν πιστεύω σε αυτό, στην τελική κάνε την αυτοκριτική σου, μπορεί να είχες κάνει κι εσύ κάποια βλακεία.

Κάνεις αυτοκριτική;

Ναι κάνω συχνά, κι αυτό είναι σωστό πριν κατη­γορήσει τον άλλον, δες εσύ τι κάνεις λάθος.

Ποιες αναμνήσεις σου φέρνει το Πάσχα;

Όταν ήμουν παιδί, στο χωριό, κάναμε Πάσχα οικογενειακά, στη Μυτιλήνη, θυμάμαι επίσης ένα Πάσχα φοβερό που είχα περάσει στον στρατό, όπου ήμασταν σ' ένα φυλάκιο μόνοι μας, 10 παιδιά, χωρίς αξιωματικούς και μεγαλοσχήμωνες, με τις μουσικές, τις ρετσίνες και το ωραίο μας φαγητό, τα αρνάκια μας. Όλα προβλεπόμενα, δεν κάναμε κάτι παράνομο. Μέσα στο δάσος, άνοιξη, ήσυχοι, χωρίς να έχουμε τους μεγάλους και τους λοχίες από πάνω μας, είχαμε περάσει πολύ όμορφα, είχαμε ρίξει πολύ γέλιο. Τώρα που ζούμε απίστευτες καταστάσεις, όσο μπορούμε να μη φαγωνόμαστε μεταξύ μας, είμαι του "μαζί" όχι του "εγώ", είμαι της ομάδας. Με τρελαίνει η απολυτότητα του άλλου και πόσο βέβαιος είναι για κάτι. Όσο το δυνατόν να τα βρούμε μεταξύ μας, η ομόνοια, η παρέα και η ανθρωπιά θα μας φέρουν κοντά, γιατί υπάρχει διχασμός, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved