Δημήτρης Μοθωναίος: «Ήμουν μεθυσμένος, βγήκα στο δρόμο και με πάτησε αυτοκίνητο»
Showbiz

Δημήτρης Μοθωναίος: «Ήμουν μεθυσμένος, βγήκα στο δρόμο και με πάτησε αυτοκίνητο»

Συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό παραχώρησε ο Δημήτρης Μοθωναίος και ήταν άκρως αποκαλυπτικός.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την ψυχοθεραπεία που κάνει αλλά και για ένα ατύχημα που είχε.

Στην ψυχοθεραπεία σε οδήγησε η ανάγκη να ανακαλύψεις τον εαυτό σου ή ένα συγκεκριμένο γεγονός;

Ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός. Μου συνέβη ένα ατύχημα που αποτέλεσε κομβικό σημείο στη ζωή μου. Ήταν αυτό που λες «η κατάλληλη στιγμή». Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις το ερέθισμα που θα δώσει ένα αίτημα, μπορεί να χάσεις χρόνο χωρίς να βοηθηθείς. Εγώ πήγα για ψυχοθεραπεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ήθελα να σταματήσω να είμαι αυτοκαταστροφικός. Να μπορέσω να με αγαπήσω

Πώς κατάλαβες ότι είσαι αυτοκαταστροφικός;

Πολύ απλά, ήμουν σε ένα party, ήμουν μεθυσμένος, βγήκα στον δρόμο και με πάτησε ένα αυτοκίνητο. Είχα τρακάρει επανειλημμένως άλλες φορές επειδή έπινα και εκείνο το βράδυ αποφάσισα να μην πάρω αυτοκίνητο για να μην πάθω κάτι. Και βγήκα πεζός και με πάτησαν. Καταλαβαίνεις;

Σε τι φάση ήταν τότε η ζωή σου;

Ήμουν σε μεταβατική φάση. Μεταξύ ιδιωτικού σχολείου, Νομικής και Θεάτρου Τέχνης. Προσπαθούσα να αντιληφθώ τις διαφορετικές εκφάνσεις μου. Δεν μπορούσα να επεξεργαστώ αυτή την τριχοτόμηση. Σε αυτό το party ήταν όλοι οι συμμαθητές μου, εγώ αισθανόμουν ότι ήμουν σε άλλη φάση από αυτούς και όλη η συνθήκη μου δημιουργούσε μια θολούρα που δεν μπορούσα να διαχειριστώ. Δεν μπορούσα να ελέγξω ούτε το σώμα μου..

Ένιωθες μόνος σου.

Ένιωθα φοβερή μοναξιά. Ενώ τώρα είμαι πολύ πιο μοναχικός, χωρίς να νιώθω μοναξιά. Εκείνη την εποχή είχα, χωρίς υπερβολή, 45 κολλητούς φίλους με τους οποίους επικοινωνούσα καθημερινά. Πλέον μιλάω με δύο ανθρώπους.

Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά από τη συνέντευξη που έδωσες στη Φαίη;

Αισθάνομαι ότι η ζωή μου ξεκινάει από εδώ και πέρα. Ένιωσα ότι έκανα breakthrough στην ψυχανάλυση μέσα σε 20 λεπτά. Ακούστηκε πολύ δυνατά η φωνή μου και επιβεβαιώθηκε ότι τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα είχα στο μυαλό μου. Έγινε το απόλυτο κλικ. Φεύγεις από το προσωπικό που σε έχει κάνει να πονέσεις και να υποφέρεις. Η ιστορία μου ειπώθηκε δυνατά, κινητοποιώντας και άλλους ανθρώπους και τελικά είναι σαν να έφυγε από μέσα μου. Δεν αισθάνομαι πια ότι αυτή είναι μια δική μου ιστορία. Ήταν μεγάλη κάθαρση. Και δεν το λέω ναρκισσιστικά. Δεν βγήκα να μιλήσω ξανά για αυτό, κράτησα τις αποστάσεις μου. Για αυτό και η δική μας συνάντηση εδώ, σήμερα, είναι η πρώτη που κάνω μετά από δυόμισι μήνες.

Μήπως ήθελες χρόνο για να συνειδητοποιήσεις ότι μίλησες δημοσίως για κάτι που έκρυβες τόσα χρόνια;

Περισσότερο ήθελα να το απολαύσω, γιατί ένιωσα ότι τη στιγμή που μίλησα επικοινώνησα πολύ ουσιαστικά με πάρα πολύ κόσμο. Για αυτό και στο μόνο που θα ήθελα να εστιάσω από εδώ και πέρα είναι στο πώς θα αλλάξουν πρακτικά τα πράγματα. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος και πρέπει να υπάρχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

Παίζει λοιπόν η συνέντευξή σου στον αέρα. Τι συμβαίνει λίγα λεπτά μετά;

Δεν μπόρεσα να το δω γιατί ήμουν σε πολύ μεγάλη ταραχή. Μόλις ξεκίνησε να παίζει στον αέρα, συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί. Δεν μπόρεσα να αποφύγω το σοκ της απόλυτης ταραχής τη στιγμή της αναπαραγωγής του. Έκλεισα την τηλεόραση. Το είδα τελικά έναν μήνα μετά, με ψυχραιμία, όταν κάποιος φίλος μού έστειλα ότι το video έχει πάνω από ένα εκατομμύριο views στο YouTube. Εξεπλάγην και εγώ. Δεν είχα αίσθηση τι είχα πει. Κατάλαβα ότι ήταν κάτι έξω από εμένα, είπε ο Δημήτρης Μοθωναίος στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved