Λένα Παπαρρηγοπούλου: Η Σταρ Ελλάς 2020 εγκατέλειψε το μόντελινγκ και έγινε συγγραφέας
Showbiz

Λένα Παπαρρηγοπούλου: Η Σταρ Ελλάς 2020 εγκατέλειψε το μόντελινγκ και έγινε συγγραφέας

Πολλές αποκαλύψεις έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Σταρ Ελλάς 2002, Λένα Παπαρρηγοπούλου.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι εγκατέλειψε το μόντελινγκ και έγινε συγγραφέας.

«Για εμένα η ύπαρξη του Θεού είναι αδιαμφισβήτητη. Με γοητεύει ό,τι αγνό πρεσβεύει την καλοσύνη. Στον αγώνα μου όμως μην πέσω θύμα της δικής μου καλοσύνης, θεωρώ ότι δεν έχω υπάρξει πρότυπο αυτής, κάτι που γνωρίζω μέσα μου ότι είναι ταυτόσημο με τον Θεό».

Η Λένα Παπαρρηγοπούλου αποπνέει μία ηρεμία όταν μιλάει. Η Ελληνίδα καλλονή, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς το 2002 και έχοντας ακολουθήσει μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο του μόντελινγκ, αποφάσισε να αποσυρθεί γρήγορα, ακολουθώντας την πραγματική της κλίση, εκείνο το παιδικό της όνειρο να γίνει συγγραφέας. Θέμα DNA; Ίσως. Είναι άλλωστε απόγονος της οικογένειας του ακαδημαϊκού και εθνικού μας ιστοριογράφου Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου. Αφορμή για την κουβέντα μας είναι η έκδοση του πρώτου της βιβλίου «Στωική φιλοσοφία της θρησκείας» (εκδ. Πεδίο).

«Πρόκειται για έναν οδηγό με τις αρχές του στωικισμού» αναφέρει μιλώντας στο ΒΗΜΑGAZINO και συμπληρώνει: «Η στωική φιλοσοφία θέλησε να δώσει απαντήσεις στα πιο σημαντικά ζητήματα της εποχής της (σ.σ.: αναπτύχθηκε στη διάρκεια των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων μιλώντας για έννοιες όπως το Σύμπαν, ο κόσμος, η φύση, η ύλη, η ζωή, η ευδαιμονία, ο άνθρωπος και ο Θεός. Ζητήματα που μέχρι σήμερα αποτελούν καίρια ερωτήματα».

Τι σας οδήγησε τελικά να σπουδάσετε θεολογία και αργότερα να συνεχίσετε με μεταπτυχιακές σπουδές στο πεδίο της Φιλοσοφίας;

«Παρατήρησα μια έλξη ως προς το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών, που επιβεβαιώθηκε από την επιμέλεια, το άνετο διάβασμα και τις επιτυχημένες εξεταστικές μου, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι σπουδάζοντας η "ζωή μου έρεε εύκολα", παρόλο που ταυτόχρονα δούλευα ως επαγγελματίας μοντέλο. Επιπλέον, μου άρεσε να είμαι φίλος με τη σοφία (φιλόσοφος), επειδή πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε εν δυνάμει σοφοί».

Ούσα φοιτήτρια Θεολογίας, πήρατε μέρος στα καλλιστεία, όπου κερδίσατε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς. Νιώσατε ότι με έναν τρόπο σπάσατε τα στερεότυπα;

«Αν και δεν το έκανα εσκεμμένα, ως κρυφά επαναστατικός χαρακτήρας, γνωρίζω ότι τα στερεότυπα- ως λόγος ανάπτυξης συμπεριφορών προκατάληψης-καλό είναι να το ανατρέπουμε. Το να σπουδάσω Θεολογία ήταν επιθυμία μου για επαφή με το ωραίο, καθώς δεν υπάρχει ίσως κάτι ωραιότερο από την παρουσία του Θείου. Εάν το σκεφτείτε καλύτερα, οι δύο κόσμοι (μόδας και Θεολογίας) συνδέονται, αφού και οι δύο έχουν ως βάση ύπαρξης το κάλλος.

Γιατί αποφασίσατε να αφήσετε τόσο γρήγορα πίσω σας τον χώρο του μόντελινγκ;

«Το μόντελινγκ ήταν ένα από τα σκαλοπάτια της εξέλιξης μου ως ανθρώπου, μέσα από τις εμπειρίες που έζησα σε ένα αρκετά πολύπλοκο περιβάλλον εργασίας, τα οποίο μου χάρισε πλούσια συναισθήματα και ζωή. Όταν "ανέβηκα" αυτό το σκαλοπάτι, πέρασα σε επόμενη φάση ζωής».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved