Ιωσήφ Πολυζωίδης: «Η τέχνη έκανε τους ανθρώπους να επιβιώσουν»
Showbiz

Ιωσήφ Πολυζωίδης: «Η τέχνη έκανε τους ανθρώπους να επιβιώσουν»

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν και μετά από αρκετό διάστημα απουσίας από την τηλεόραση, Ιωσήφ Πολυζωίδης επέστρεψε μέσα από τη νέα σειρά του Mega «Έξαψη». Τα γυρίσματα της σειράς ήταν και αυτά που τον έβγαλαν από το σπίτι.

Παρ' όλα τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν στα γυρίσματα, το κλίμα ζ μεταξύ των συντελεστών παραμένει καλό.

«Σίγουρα όλο αυτό όμως μας επηρεάζει. Είμαστε συνεχώς σε μια εγρήγορση. Νομίζω ότι όλη αυτή η κατάσταση μας έχει κάνει λίγο απόμακρους. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε. Κάτι το οποίο έχει οδηγήσει τον κόσμο σε μια αποξένωση. Δεν έχουμε πια κοινωνικές επαφές. Μου λείπουν οι αγκαλιές, μου λείπουν τα χαμόγελα που πλέον κρύβονται πίσω από τις μάσκες. Δεν ξέρω εάν έχουν γίνει όλα σωστά. Ισως θα έπρεπε ο κόσμος να κινείται ελεύθερος και να είναι όμως προσεκτικός από μόνος του. Χωρίς να τον πιέζει κανείς. Η συνεχής πίεση μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Αφήστε που πλέον διαφοροποιούνται οι απόψεις και ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για τα λάθη ή έστω να πει κάτι να αναθεωρήσουμε. Το μόνο που σου λένε είναι ότι φταις», λέει στο Βημαgazino.


Προτού τα θέατρα ρίξουν αυλαία πρωταγωνιστούσε στο αριστούργημα της Αγκάθα Κρίση «Ποντικοπαγίδα», σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή στον Νέο Ακάδημο. Στο ερώτημα εάν η πολιτεία διαχειρίστηκε σωστά τον τομέα του πολιτισμού, εκείνος απαντά αφοπλιστικά: «Πολιτισμός δεν υπάρχει πια αυτή τη στιγμή για αυτούς τους ανθρώπους. Πολύς κόσμος του πολιτισμού έμεινε εκτός των μέτρων στήριξης. Εγώ, παρ' όλο που πέρυσι ήμουν σε δύο παραστάσεις, πήρα κάποια επιδόματα μόλις τον περασμένο Οκτώβριο».

Στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

«Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος πέρασε την καραντίνα με την τέχνη. Για πείτε μου, αν ξαφνικά σε ένα σπίτι έκλειναν τη μουσική, την τηλεόραση, την πρόσβαση στις ταινίες, τι θα γινόταν; Η τέχνη έκανε τους ανθρώπους να επιβιώσουν, άσχετα αν οι άνθρωποι της τέχνης έμειναν έξω από τα μέτρα στήριξης».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved