Δημήτρης Μοθωναίος: «Δεν έχω υπάρξει ποτέ αυτόπτης μάρτυρας σε κανένα περιστατικό»
Showbiz

Δημήτρης Μοθωναίος: «Δεν έχω υπάρξει ποτέ αυτόπτης μάρτυρας σε κανένα περιστατικό»

Την περίοδο που οι αποκαλύψεις για σεξουαλική και ψυχική κακοποίηση στο χώρο της Τέχνης διαδέχονταν η μία την άλλη, ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος είχε κάνει μια τηλεοπτική εξομολόγηση που ήθελε πολύ κουράγιο για να συμβεί.

Ο ηθοποιός, που στις αρχές της σεζόν ήταν στην ομάδα της Φαίης Σκορδά και του Πρωινού, μίλησε στην παρουσιάστρια για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχτεί όταν ήταν μικρό παιδί, από πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο DownTown o ηθοποιός αναφέρθηκε στο αν έχει ζήσει κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο, αν γνώριζε ότι συμβαίνουν στο χώρο όλα αυτά αλλά και πώς σκοπεύει να το διαχειριστεί από εδώ και πέρα.

«Υπήρχε μια παράσταση στην οποία ήταν κακοποιητική η συνθήκη που εργαζόμουν, όχι κάποιος άνθρωπος. Ήταν πολύ σκληρή σωματικά και μετά από μια παρεξήγηση αναγκάστηκα να φύγω. Κατά τα άλλα, υπήρξαν άνθρωποι
που ήταν δύσκολοι, αλλά η υποκριτική είναι έτσι κι αλλιώς μια δύσκολη δουλειά. Μια δουλειά στην οποία δέχεσαι καθημερινή κριτική για το σώμα σου, για την εκφορά του λόγου σου.

Γνώριζες για όλους αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα κατηγορούνται;

«Ο χώρος είναι μικρός και ακούγονται πράγματα για όλους, είτε μικρά είτε μεγάλα. Δεν έχω υπάρξει ποτέ αυτόπτης μάρτυρας σε κανένα περιστατικό. Αν είχα βιώσει το οτιδήποτε, θα είχα καταθέσει στον εισαγγελέα. Προσωπικά,
κανείς από αυτούς δεν με προσέγγισε με το σκοτεινό του πρόσωπο, γιατί είχαμε μια πρώτου επιπέδου επαφή»

Πώς σκοπεύεις να το διαχειριστείς από εδώ και πέρα;
«Νομίζω ότι η συνέντευξη μας είναι η πρώτη και η τελευταία που δίνω για αυτό το θέμα. Δεν θέλω να ανακυκλώσω ξανά αυτή την ιστορία. Γιατί απλώς δεν έχει κάποιο νόημα. Η δημοσιοποίηση της έγινε χωρίς πρόθεση και λειτούργησε εξαιρετικά θετικά. Πήρα απίστευτη αγάπη, ελπίζω να βοήθησα κάποιους ανθρώπους και θα συνεχίζω πρακτικά να βοηθάω όπως μπορώ. Όλο αυτό έχει πάρει την πορεία του».

Αφού λοιπόν είναι η τελευταία φορά που μιλάς για αυτό, δώσε μου έναν επίλογο.

«Θα σου πω αυτό που διαπίστωσα. Αν κοιτάμε μέσα μας και ξεπερνάμε τον προσωπικό μας φόβο, αυτό που θα μας επιστρέψει ως δώρο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορούμε να φανταστούμε. Για πολλά χρόνια ένιωθα σαν να είμαι εγκλωβισμένος μέσα σε μια ρόδα όπου προσπαθώ να ξεπεράσω εμπόδια που μόνος μου έβαζα. Υπάρχουν και άλλες πίστες, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω. Και πρέπει να τις προχωρήσουμε, να τις ανακαλύψουμε. Είναι κρίμα να μη νιώσεις αυτή την αίσθηση. Είναι κρίμα να μην το ζήσουμε», λέει στο DownTown

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved