Victoria Hislop: «Υπάρχουν πολλοί ήρωες μου στους οποίους θα ήθελα να μοιάσω»
Showbiz

Victoria Hislop: «Υπάρχουν πολλοί ήρωες μου στους οποίους θα ήθελα να μοιάσω»

Το βιβλίο της Victoria Hislop «Οι καρτ ποστάλ» μεταφέρεται αυτό τον καιρό επίσης στην τηλεό­ραση από την ΕΡΤ, με γυρίσματα στο Λονδίνο και την Κρήτη, ενώ η ίδια τιμήθηκε πέρυσι με την ελληνική υπηκοότητα από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η πάλαι ποτέ φιλόδοξη τενίστρια και αρχαιολόγος -αυτά πού ονειρευόταν να γίνει όταν ήταν παιδί- είναι πλέον μια επιτυχημένη συγγραφέας με διεθνή ακτινοβολία, η οποία δεν ξέρει γιατί, αλλά στην Ελλάδα βρήκε την Ιθάκη της.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Gala μιλά για τους ήρωες του και αν κάποιος από αυτούς αντικατοπτρίζει καλυτέρα εκείνη αλλά και για την μεγαλύτερη ελληνική της συνήθεια.

Ποιος από τους χαρακτήρες που έχετε δημιουργήσει αντικατοπτρίζει καλύτερα εσάς;
«Υπάρχουν πολλοί ήρωες μου στους οποίους θα ήθελα να μοιάσω. Η θέμις, για παράδειγμα, στο «Οσοι αγαπιούνται» είναι γενναία και έχει αρετές, όμως έχει και τρωτά σημεία. Τη θαυμάζω. Οπως και τη Μαρία από το «Από μια νύχτα του Αυγούστου», ένα παράδειγμα υπομονής και καρτερίας. Αν και παλεύει με τις συνέπειες της λέπρας, ποτέ δεν παραπονιέται και ποτέ δεν οικτίρει τον εαυτό της. Τρέφω απεριόριστο θαυμασμό για τέτοιους ανθρώπους»


Πέρυσι τον Ιούλιο τιμηθήκατε από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με την ελληνική υπηκοότητα. Τι σηματοδοτεί αυτό για σας;

«Είναι μια τεράστια τιμή. Είμαι πραγματικά περήφανη που δέχτηκα ένα τέτοιο δώρο. Η πολιτογράφηση μου ως Ελληνίδας συνέπεσε με το BREXIT -αυτό κι αν ήταν σύμπτωση-, οπότε το ελληνικό διαβατήριο είναι κάτι ανεκτίμητο και σε πρακτικό επίπεδο. Διευκολύνει πολύ το να έρχομαι και να φεύγω από την Ελλάδα και είμαι, στ' αλήθεια, ευγνώμων γι' αυτό»


Ποια είναι η πιο ελληνική συνήθεια σας; « Να πίνω freddo cappuccino τα καλοκαίρια. Είναι από τις αγαπημένες μου συνήθειες»

Εχετε κάποια καθημερινή μικρή ιεροτελεστία; «Τον καιρό που είμαι στην Κρήτη ξυπνάω κάθε πρωί στις 8. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να στύψω έναν χυμό από φρέσκα πορτοκάλια και να τον πιω στο μπαλκόνι μου αναπνέοντας καθαρό κρητικό αέρα. Μετά εξασκούμαι για μισή ώρα στο pilates, κάνω ντους, φτιάχνω έναν καφέ και ξεκινάω να γράφω. Η ρουτίνα είναι πολύ σημαντική για μένα».

Εκτός από τη συγγραφή, έχετε κάποιο άλλο κρυφό ταλέντο;
«Φτιάχνω τις καλύτερες πατάτες φούρνου»

Τι δεν μπορείτε να καταλάβετε με τίποτα στον τρόπο των Ελλήνων;

«Γιατί καπνίζουν τόσο πολύ. Αυτό παραμένει άλυτο μυστήριο», λέει η ίδια στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved