Η Σία Κοσιώνη ξεσπά: «Προσπαθώ να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί»
Showbiz

Η Σία Κοσιώνη ξεσπά: «Προσπαθώ να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί»

Έξαλλη η Σία Κοσιώνη με την απόφαση της Κυβέρνησης να μην αναβάλουν το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, όπου την ίδια στιγμή τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα υποδεχτούν και πάλι τους μαθητές τους στις 10 Μαΐου.

Την απόφαση αυτή δεν μπορεί να κατανοήσει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ και ξέσπασε δημόσια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η Σία Κοσιώνη έγραψε χαρακτηριστικά:

"Προσπαθώ στα αλήθεια να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία τη Δευτέρα, με την αιτιολόγηση ότι τα μικρά παιδιά δεν φορούν μάσκες και ότι δεν μπορούν να κάνουν σελφ τεστ. Πρώτον, τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να φορούν μάσκες και τις φορούν πολύ πρόθυμα όποτε τους ζητείται. Δεύτερον, μάθαμε όλο αυτόν τον καιρό ότι τα νήπια ακόμη κι αν κολλήσουν έχουν πολύ χαμηλά ιικά φορτία και σπανιότατα κινδυνεύουν ή μεταδίδουν τον ιό. Τρίτον, μια χαρά κανονικότατα μπορούν και αυτά να κάνουν self tests. Ποιος σκέφτηκε αυτό το επιχείρημα;

Επιπλέον, δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι εντάξει να πάρεις το παιδάκι σου σε ταβέρνες, καφετέριες, παιδικές χαρές, παραλίες, ακόμη και διακοπές σε λίγες μέρες και δεν είναι εντάξει να βρίσκεται στο προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου του που πλέον θα μπορούσε λόγω καιρού να λειτουργεί και έξω. Ζητήσαμε στα παιδάκια αυτής της ηλικίας να υποστούν περισσότερα από όσα μπορούν να κατανοήσουν. Και ακόμη και τώρα που ανοίγει όλη η εκπαίδευση και ο κόσμος αρχίζει να κινείται ξανά συνεχίζουμε να τα αφήνουμε εκτός αυτού του πολύτιμου περιβάλλοντος καλλιέργειας, δημιουργικότητας και χαράς.

Για τις μαμάδες πάλι τι να πεις; Πλέον έχουν εξελιχθεί σε ένα υπερφυσικό ον με φαντασιακές δυνατότητες διαχείρισης εξωγήινων καταστάσεων. Μπορούν να εργάζονται μέσα ή έξω από το σπίτι, να κρατάνε το σπίτι, ταυτόχρονα να έχουν σε τηλεκπαίδευση παιδιά το πρωί, στα καπάκια το μεσημέρι κι ένα νήπιο να ζητάει παράλληλα τσουλήθρα και κούνια. Κι άντε και έχεις νταντά ή γιαγιά. Αν δεν έχεις; Κι αν - όπως η πλειοψηφία- έχεις βάλει το παιδί σου στον παιδικό σταθμό ακριβώς επειδή δεν έχεις και πρέπει και να δουλέψεις; Λεπτομέρειες... Ας τις θυμηθούμε όμως παρακαλώ αυτές τις λεπτομέρειες όταν θα στέλνουμε βαρύγδουπα μηνύματα σε λίγες μέρες στη γιορτή της Μητέρας".

Δείτε την ανάρτησή της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved