Σάρα Σιαμπλή: «Το περιβάλλον είναι το μέλλον μας»
Showbiz

Σάρα Σιαμπλή: «Το περιβάλλον είναι το μέλλον μας»

Η νέα εκπομπή του ΜEGA «Εcο Γεγονότα», με παρουσιάστρια τη Σάρα Σιαμπλή, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 13.50, επικεντρώνεται στον άνθρωπο και στον πλανήτη.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τον στόχο της να ενημερώνει τον κόσμο με χρήσιμες πληροφορίες.

Τα «Εco Γεγονότα» ανοίγουν ένα παράθυρο στον κόσμο, μεταφέροντας περιβαλλοντικές ειδήσεις. Υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον σήμερα για την οικολογία;

Ο κόσμος έχει πλέον διαπιστώσει ότι το περιβάλλον βρίσκεται σε κίνδυνο. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, ακραία φαινόμενα μας χτυπούν την πόρτα, χάνονται ζωές και περιουσίες. Τα φαινόμενα μόλυνσης είναι συχνά. Στον αέρα που αναπνέουμε, στη θάλασσα όπου κολυμπάμε... παντού. Οι περισσότεροι λοιπόν αντιλαμβάνονται ότι κάτι έχουμε κάνει λάθος με το περιβάλλον και αναζητούν λύσεις και δράσεις για να το διορθώσουν.

Η εκπομπή μεγαλώνει. Τι θα περιλαμβάνει και γιατί αξίζει να την παρακολουθούμε;

Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε όσο γίνεται περισσότερους για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών αλλαγών, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, η διαχείριση των αποβλήτων και η μείωση της ρύπανσης είναι οι προκλήσεις της εποχής μας, υπάρχουν στην καθημερινότητα μας και αποτελούν τα κύρια θέματα της εκπομπής, θα έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους τηλεθεατές, θα απαντάμε στις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους, ενώ στην εκπομπή θα υπάρχει και η «Εcο Συμβουλή», καθώς είναι στο χέρι όλων μας απλά να αλλάξουμε συνήθειες και να δώσουμε ζωή στο περιβάλλον και στις επόμενες γενιές.

Ποια είναι η δική σου σχέση με το περιβάλλον;

Από μικρή λάτρευα τη θάλασσα και δεν μου άρεσε, φυσικά, να κολυμπώ δίπλα σε σκουπίδια. Ετσι, έβρισκα χρόνο στην παραλία όχι μόνο για κολύμπι και παιχνίδι. Με θυμάμαι να μαζεύω σκουπιδάκια από την άμμο, όπως κάνω και τώρα, όπως καθαρίζω :ο σπίτι μου. Γιατί το περιβάλλον είναι ακριβώς αυτό: το σπίτι μας. Και το μέλλον μας. Το θεωρώ καθήκον μου να κάνω καθημερινά ανακύκλωση, να αποφεύγω όσο το δυνατόν τη χρήση πλαστικού και να το αντικαθιστώ με επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες, καθώς και να λαμβάνω μέρος σε παντός είδους περιβαλλοντικές δράσεις, είπε στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved