Ρίτα Αντωνοπούλου: «Κλείστε τις τηλεοράσεις και ανοίξτε τα ραδιόφωνα»
Showbiz

Ρίτα Αντωνοπούλου: «Κλείστε τις τηλεοράσεις και ανοίξτε τα ραδιόφωνα»

Στη μουσική επικαιρότητα επανέρχεται η ιδιαίτερη τραγουδίστρια και καλλιτέχνις Ρίτα Αντωνοπούλου, με έναν καινούργιο, διπλό δίσκο, όπου τη συνοδεύει στο πιάνο ο Θοδωρής Οικονόμου.

Πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση της μουσικής της παράστασης και κυκλοφορεί σε 500, περιορισμένα, αριθμημένα αντίτυπα.

«Η ηχογράφηση έγινε πολύ καιρό πριν, αλλά πήρε χρόνο η προετοιμασία μέχρι να βγει το τελικό αποτέλεσμα», ανέφερε. «Είναι μια ζωντανή ηχογράφηση που έγινε στην αίθουσα "Παρνασσός" για δύο ημέρες και αυτό είναι η κατάληξη, γιατί η δουλειά αυτή είχε ξεκινήσει από το 2017. Παιζόταν σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο και, ακριβώς επειδή παιζόταν δυόμισι χρόνια, αποφασίστηκε ότι πρέπει να την καταγράψουμε, γιατί ήταν τέτοια η αποδοχή και η αγάπη του κοινού, αλλά και τέτοια η αγάπη που είχα εγώ σε αυτή τη δουλειά, αλλά και ο Θοδωρής που συμμετείχε, ώστε αποφασίστηκε κάπως να καταγραφεί», απάντησε σε σχετική ερώτηση για την ηχογράφηση του δίσκου.

«Ολα τα τραγούδια είναι γνωστά και αγαπημένα, από Αγγελάκα και Π. Παυλίδη έως Θ. Μικρούτσικο, Στ. Κραουνάκη, Εντίθ Πιαφ και Λέοναρντ Κοέν. Ελάχιστα είναι καινούργια», αποκάλυψε.

Αυτό που κάνει, όμως, πιο εντυπωσιακή τη δουλειά της Ρίτας Αντωνοπούλου είναι ότι βγήκε και σε βινύλιο 33 στροφών. «Δεν μπορούσα να φανταστώ αυτήν τη δισκογραφική δουλειά να κυκλοφορεί μόνο σε CD, γιατί έχει πολύ μεγάλη αξία για μένα, τόσο καλλιτεχνική όσο και συναισθηματική. Το CD έχει ευτελιστεί τόσο που δεν έχει αξία όταν το πιάνεις στα χέρια σου, δεν κουβαλάει κάτι, ενώ το βινύλιο εξακολουθεί να είναι ένα υλικό που έχει μια αξία και, κάθε φορά που το πιάνουμε στα χέρια μας, για όσους έχουν μεγαλώσει με βινύλιο, έχει όλη αυτή την ανάμνηση που κουβαλάει, τη σύνδεση του να βγάλω από τη θήκη τον δίσκο και να τον βάλω στο πικάπ, τη βελόνα, το scratch στην αρχή...», είπε, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη παράσταση κουβαλά μεγάλες ιστορίες και μόνο έτσι μπορούν να αναδειχθούν.

Οσον αφορά τους σταθμούς της καριέρας της που η ίδια θεωρεί σημαντικούς, αναφέρεται στους συνθέτες με τους οποίους ξεκίνησε: «Πλέσσας, Κραουνάκης και Θ. Μικρούτσικος, που ήταν και ο σημαντικότερος σταθμός της πορείας μου. Εχω συνεργαστεί και με τους Μαρκόπουλο και Ξαρχάκο». Μάλιστα, για την απώλεια του Μικρούτσικου είπε ότι «δεν είναι μόνο μεγάλη απώλεια για την παρέα των καλλιτεχνών που τον έζησαν, τον αγάπησαν και είχαν αυτήν τη συγγενική, εντός εισαγωγικών, σχέση μαζί του, αλλά νομίζω ότι, ειδικά την εποχή αυτή και με όλα όσα συμβαίνουν, είναι πολύ μεγάλη η απουσία του από όλο τον κόσμο και έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι δεν είναι μαζί μας».

Η Ρ. Αντωνοπούλου έκλεισε αυτή τη συζήτηση «με την ευχή να ξυπνήσουμε όλοι, να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και ι ακούμε πιο πολύ ραδιόφωνο», είπε στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved