Ypo: «Ήμουν αντιδραστικός και δεν μπορούσα να είμαι με τη μάζα»
Showbiz

Ypo: «Ήμουν αντιδραστικός και δεν μπορούσα να είμαι με τη μάζα»

Ο δημοφιλής ράπερ Ypo, γνωστός και ως Υποχθόνιος, μίλησε για το πώς γοητεύτηκε από τη ραπ, για το ξεκίνημά του, αλλά και για τα νέα επιχειρηματικά σχέδια του.

 

Ένα παιδί που μεγάλωσε στην ελληνική επαρχία στα 90s πώς γοητεύτηκε από τη ραπ;

«Ήμουν αντιδραστικός και δεν μπορούσα να είμαι με τη μάζα. Στην εφηβεία μου όλοι ήταν μαλλιάδες, φορούσαν πέτσινα και fly και άκουγαν Νirvana. Δεν μπορούσα να συμβαδίσω με αυτό το ρεύμα. Είδα στην τηλεόραση τον Ice Cube, τον Dr Dre, και τον ΜC Ren με τα καπέλα και τις μπλούζες των Raiders και είπα "αυτό είμαι εγώ", μπήκε μέσα στην ψυχή μου. Ξεκίνησε από αντίδραση, αλλά βέβαια στη συνέχεια μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν το πίστευα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν τραγουδούσαν αλλά έγραφαν και απλώς τα λέγανε. Και είχε σημασία τι λέγανε. Οι άλλοι μιλούσαν για αυτοκτονίες και αυτοί νια το πώς θα μπορούσε να γίνει η ζωή καλύτερη. Υπήρχε μεγάλη ανάθεση μεταξύ της κατάθλιψης της ροκ με την άγρια χαρά της ραπ, με το βλέμμα στο μέλλον. Την καθημερινότητα τους περιέγραφαν, δεν μου άρεσαν τα όπλα, ούτε τα ναρκωτικά, αλλά οι αναφορές στην αληθινή ζωή, ο αυθορμητισμός τους».

Τα ακούς και σήμερα αυτά τα κομμάτια;

«Δεν μπορώ να ακούσω old school, θα είναι σαν να έχει βγει το τελευταίο μοντέλο ενός φοβερού κινητού κι εγώ να έχω ένα Νοkia απαρχαιωμένο. Ακούω διάφορα είδη μουσικής, αλλά παρακολουθώντας πάντα ό,τι καινούργιο βγαίνει».

Εξεπλάγην όταν έμαθα ότι έχεις συνεργαστεί με τον - γνωστό δημιουργό επιτυχιών και κριτή εσχάτως σε μουσικό ριάλιτι - Φοίβο.

«Ήμουν στην εταιρεία του. Ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε ότι το trap θα ήταν το μέλλον, πρόκειται για φοβερό γνώστη της μουσικής. Είναι διορατικός και έχει μουσική αντίληψη».

Έκανες στο lockdown κάτι που δεν είχες κάνει στο παρελθόν;

«Ασχολήθηκα με τον εαυτό μου. Έκανα τον απολογισμό μου. Είδα πόσα λάθη αλλά και πόσα καλά έχω κάνει».

Οι υπόλοιποι, να ξέρεις, είδαμε απλώς πολλές σειρές.

«Βλέπω κι εγώ σειρές στο Νetflix, είμαι επίσης λάτρης του ισπανικού κινηματογράφου. Μου αρέσουν και πολλοί σοβιετικοί σκηνοθέτες. Και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Δεν είναι η πλοκή αλλά οι εικόνες τους που με τραβάνε, έχουν κάτι ποιητικό. Διαβάζω και Ρώσους λογοτέχνες γιατί τα έχουν πει όλα».

Για το καλοκαίρι τι σχέδια έχεις;

«Έχω κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις στα σκαριά. Ετοιμάζω δικά μου παπούτσια σε συνεργασία με μια γνωστή ελληνική εταιρεία, αλλά και ένα δικό μου κρασί. Παράγεται στην πατρίδα μου, τη Σιάτιστα, στα 980 μέτρα, μαλβάζια με μόσχο-μαύρο, ροζέ. Θα απευθυνθώ στο γυναικείο κοινό», είπε στο BHMAgazino.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved