Ο Γιάννης Σαββιδάκης στο gossip-tv: «Θέλω να τραγουδήσω για όσους τα κατάφεραν με τον κορονοϊό»
Showbiz

Ο Γιάννης Σαββιδάκης στο gossip-tv: «Θέλω να τραγουδήσω για όσους τα κατάφεραν με τον κορονοϊό»

Ο Γιάννης Σαββιδάκης μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για το τραγούδι του "Love in White" ένα τραγούδι αφιερωμένο στους ηρωικούς γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι, σε ολόκληρο τον κόσμο, μάχονται καθημερινά τoν κορονοϊό, εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Το Love in White (Αγάπη στα Λευκά) γράφτηκε στην περίοδο της καραντίνας, τον Οκτώβριο του 2020, παρακολουθώντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίοι αψηφώντας τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχουν, είναι πάντα δίπλα στους ασθενείς με Covid - 19. Η μουσική και οι στίχοι είναι του Γιάννη Σαββιδάκη.

Πώς περάσατε την καραντίνα σας, όλους αυτούς τους μήνες με την απαγόρευση κυκλοφορίας, εξαιτίας της πανδημίας;

Την καραντίνα την πέρασα, όπως και ο περισσότερος κόσμος. Ήμασταν συμμορφωμένοι με την καραντίνα και τις οδηγίες αλλά από την άλλη είχα και τα δυο αγόρια μου, όπου μπορεί τις περισσότερες φορές να τα παιδιά να είναι πιο ώριμα από εμάς τις περισσότερες φορές αλλά ήθελαν κι εκείνα κάπου και με κάποιον τρόπο να εκτονωθούν, οπότε είχαμε πολλές δραστηριότητες, βγαίναμε να περπατήσουμε, να τρέξουμε. Γενικά η καραντίνα πέρασε ωραία, σε σχέση με την πρώτη.

Ήταν άκρως εποικοδομητική η καραντίνα αυτή, καθώς γράψατε και το “Love in White”.

Έγραφα πολύ μες στην καραντίνα. Ετοιμάζω δυο τρία τραγούδια ακόμα. Στην πρώτη καραντίνα μου έγραψα τους στίχους για το “Love in white”, το οποίο το ολοκλήρωσα τον Οκτώβριο και ηχογραφήθηκε μέσα στον Γενάρη. Σχεδιάζω και θέλω να τραγουδήσω για όλους τους ανθρώπους που νόσησαν και γλίτωσαν από τον Covid - 19.

Τι ήταν αυτό σας ενέπνευσε και είπατε “θα γράψω ένα τραγούδι για όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό” που προσπάθησε να σώσει πολλές ζωές ενάντια στον Covid - 19;

Αν θυμάστε στην πρώτη καραντίνα στην Ιταλία, στην πρώτη καραντίνα είχαν πεθάνει πολλοί συνάδελφοί μας, η κατάσταση είχε ξεφύγει από τα όρια. Το ίδιο είχε συμβεί και στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα. Πολλοί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έχουν φύγει από τη ζωή. Τα πράγματα λειτούργησαν πολύ ενστικτωδώς για εμένα και η έμπνευση μου ήρθε μέσα από τις εικόνες που παρακολουθούσαμε καθημερινά στις ειδήσεις και των ανθρώπων που έτρεχαν πανικόβλητοι να σώσουν μια ζωή ενός ανθρώπου που ζούσε τις χειρότερες στιγμές της ζωής του μέσα στην απόλυτη μοναξιά με την μοναδική του συντροφιά να είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Σχέδια για το καλοκαίρι υπάρχουν; Είστε σε θέση να κάνετε συζητήσεις;

Μιλάω με διάφορους ανθρώπους από ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους αλλά ακόμα κι εκείνοι δεν γνωρίζουν τι μέλι γενέσθαι. Όλοι περιμένουμε να δούμε πως θα κυλίσουν τα πράγματα. Θέλω να βγάλω άλλο ένα αγγλόφωνο τραγούδι και δουλεύω προς αυτή την κατεύθυνση αυτή την περίοδο.

Ακούστε το τραγούδι του:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved