Λάκης Παπαδόπουλος: «Νιώθω ότι η μουσική έχει ξεφτιλιστεί εντελώς»
Showbiz

Λάκης Παπαδόπουλος: «Νιώθω ότι η μουσική έχει ξεφτιλιστεί εντελώς»

Ο θρυλικός από τη δεκαετία του 70 τραγουδιστής και συνθέτης «Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ» βλέπει το μέλλον της μουσικής ωμό, ψυχρό και με σκεπτικισμό στη νέα μέρα που χαράζει.

«Κάθε εποχή έχει την ιδιαιτερότητα της. Κι αυτή η εποχή είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να ψάξουμε την αισιοδοξία μέσα μας και να εκτιμήσουμε αυτά που θεωρούσαμε αυτονόητα.

Νιώθω ότι η μουσική έχει ξεφτιλιστεί εντελώς. Είτε τηλεφωνικό κατάλογο διαβάζεις, είτε στίχους, είναι ακριβώς το ίδιο. Τα παιδιά που γράφουν μουσική, αντί να κάνουν μελωδίες που να αγγίζουν την ψυχή, γράφουν μουσικές που εξαγριώνουν τις μάζες. Τις αναγκάζουν σε μια διάθεση εγρήγορσης και άγχους. Σήμερα δεν έχει προσωπικότητα η νεολαία. Ολοι είναι ένα κοπάδι. Αν θέλεις να ακούσεις μουσική, βάλε Doors, βάλε Μetallica, αυτό το μονότονο τέμπο είναι εκνευριστικό.

Δεν φταίει ο COVID που η μουσική βιομηχανία έχει πέσει στα Τάρταρα. Με το Ιντερνετ απαξιώθηκαν τα πάντα. Η μουσική πια είναι δωρεάν. Η Τέχνη πια είναι τζάμπα. Εμένα μου βγήκε σε δημιουργία. Εξωραΐζω τον εαυτό μου. Σκάβω στην άμμο.

Αισιοδοξία μου δίνει η καλαισθησία, που είναι και πολιτισμός και ηρεμεί τα ένστικτα. Και δεν υπάρχει το τελευταίο διάστημα. Αν ακούει ο άλλος ένα μονότονο ραπ, θα είναι μέσα στο νεύρο. Το καλοκαίρι ο κόσμος είμαι σίγουρος ότι θα βγει. Είναι ανάγκη η μουσική, δεν είναι πολυτέλεια. Είναι η τροφή της ψυχής», είπε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved