Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Έτσι γεννήθηκε ο ρόλος της  «grandmother» 30 χρόνια πριν!
Showbiz

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Έτσι γεννήθηκε ο ρόλος της «grandmother» 30 χρόνια πριν!

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Ο ηθοποιός μίλησε για τα επαγγελματικά του σχέδια, την πανδημία, το «MeToo» και τη μεγάλη επιστροφή στην τηλεόραση με το «The grandmother».

O ρόλος της γνωστής γιαγιάς, πίσω από την οποία είναι ο ταλαντούχος ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, επανέρχεται, αυτήν τη φορά μέσα από την τηλεόραση. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται τηλεοπτικά καθώς, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξη του, είχε κάνει το ντεμπούτο της το 1991 μέσα από την ΕΡΤ3.

«Επειτα από 30 χρόνια, αποφάσισα να βγάλω τη γιαγιά για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο, εκτός σκηνής δηλαδή. Ο ρόλος της ξεκίνησε πρώτη φορά το Πάσχα του '91 στην ΕΡΤ3 και από τότε είχα αποφασίσει ότι δεν πρέπει ή δεν έχει σημασία να παίζει στην τηλεόραση. Ομως μου το ζήτησαν επανειλημμένως. Οχι μόνο για τη γιαγιά, αλλά συνολικά για όλους τους ρόλους των Αγαμων θυτών για σχετικά σόου. Ολα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, θεώρησα ότι δεν έπρεπε να γίνει-και έριξα όλο το βάρος μόνο στις ζωντανές εμφανίσεις των Αγαμων θυτών, γιατί αυτή είναι η βασική μου δουλειά. Πέρυσι όμως, λόγω της καραντίνας, αποφάσισα να βγει διαδικτυακά, λόγω των ημερών, για να διασκεδάσει την κλεισούρα, την πλήξη και τη στεναχώρια μας, και τότε μου ήρθε η ιδέα μήπως και η γιαγιά μπορεί να κάνει ένα late night», εξομολογήθηκε στο Secret.

Η έκταση που πήρε μέσω του ΥouTube ήταν η αφορμή να γεννηθεί και η ιδέα για μια εκπομπή ολίγον υβριδική, όπως λέει, με έναν ρόλο μέσα στον ρόλο. «Είναι η γιαγιά και εγώ, που κάνω ένα τοκ σόου ως παρουσιαστής, το οποίο στην ουσία και αυτό είναι ρόλος», εξήγησε, λέγοντας πως, ναι μεν, πατάει στα αμερικανικά late night, αλλά με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, που παντρεύει δύο ψυχαγωγικά είδη. Από την άλλη, παραδέχθηκε πως με την τηλεόραση είχε «θέμα» τα τελευταία χρόνια. «Ενώ παρακολουθούσα, για κάποιον λόγο είχα απομακρυνθεί», ανέφερε, ενώ, ερωτηθείς για τα ριάλιτι, σχολίασε πως είναι ένα είδος ψυχαγωγίας που δεν τον αγγίζει. «Κάποιους τους ενδιαφέρει και περνάνε ωραία βλέποντας τα. Είναι τόσο πολλά και τόσο κυρίαρχα, που το θεωρώ μάλλον περίεργο φαινόμενο, δηλαδή είναι μια κατεύθυνση μονομερής και κουραστική, κατά τη γνώμη μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν τόσο πολλά ριάλιτι σόου, όμως οι επιχειρηματίες που επιλέγουν να τα πουλήσουν βασίζονται στην ανταπόκριση του κοινού. Ωστόσο, φαντάζομαι ότι, αν δώσεις στους τηλεθεατές και άλλες εναλλακτικές, θα τις επιλέξουν». H κουβέντα μεταφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα «ΜeΤοο». Τελείωσε; «Οχι», απάντησε κατηγορηματικά. «Σε πλαίσια ανθρώπινα, αλλά κυρίως πολύ προσεκτικά, πρέπει να συνεχιστεί. Οχι, όμως, όταν υπάρχει η κατάχρηση, με τοποθετήσεις που ουδεμία σχέση έχουν με το ζήτημα», τόνισε, παρατηρώντας πως, την ώρα που κάποιοι έχουν υποστεί σοβαρές περιπτώσεις βίας, υπάρχει μια τάση ορισμένων να προσπαθούν, για λόγους ιδιοτέλειας, να ενταχθούν σε αυτό.

Στην ερώτηση αν η κοινωνία ανταποκρίθηκε, ο Μιχαηλίδης απάντησε: «Υπήρχε και ένα είδος εκφυλισμού, γιατί, όταν η τηλεόραση και τα social media λειτουργούν ανεξέλεγκτα και ξαφνικά αυτό γίνεται δημόσιο θέαμα προς σχολιασμό, τότε καίγεται. Και είναι άδικο, καθώς είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Προς θεού, όμως, να μην πηγαίνουμε στο επίπεδο της ανοησίας, του κουτσομπολιού και της κατάχρησης, γιατί μόνο κακό θα κάνει σε αυτό το κίνημα».

Σε τι κατάσταση βρίσκεται το θέατρο; Θα ανοίξει; «Αυτό ελπίζουμε... Ολοι το περιμένουν. Αν δεν ανοίξει, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα σε πολλά επίπεδα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Είναι και το ψυχολογικό, με επίπτωση και στους θεατές, από τους οποίους στερούμε ένα κομμάτι της ψυχαγωγίας, που ήταν μεγάλη διέξοδος, πνευματική και ψυχική».

Θεωρεί ότι κακώς μέχρι στιγμής υπήρξε τόσο μεγάλη αδιαφορία για τον κλάδο. «Είτε είναι θέατρο είτε εστίαση, θα έπρεπε να διατηρηθεί η λειτουργία κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα, κατά τη γνώμη μου. Δεν το λέω από ιδιοτέλεια, επειδή με αφορά εμένα επαγγελματικά. Πιστεύω ότι θα είναι καλό και για τον χώρο και για την κοινωνία συνολικά. Είδαμε αντίστοιχα παραδείγματα σε άλλες χώρες». Αυτό που ο ίδιος προτείνει είναι να τηρούνται τα μέτρα από όλους και από την πλευρά της Πολιτείας να υπάρξει λίγο μεγαλύτερη κατανόηση στην οργάνωση της όλης επανεκκίνησης.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε και για τα καλοκαιρινά του σχέδια. «Ολο το καλοκαίρι θα κάνω γυρίσματα για τη νέα μου εκπομπή, "The grandmother", και ταυτόχρονα υπάρχει μια παράσταση που λέγεται "Κάποτε στον Βόσπορο", σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, με την οποία θα κάνουμε μια μικρή περιοδεία το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, αφού τα πράγματα είναι προγραμματισμένα και οργανωμένα και εφόσον υπάρξει και η ανάλογη πρόβλεψη από τους αρμόδιους για να μπορούμε να παίξουμε».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved