Ρόμπερτ Ουίλιαμς: «Η πορεία μας με την Μπέσσυ Αργυράκη ήταν ο χωρισμός»
Showbiz

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: «Η πορεία μας με την Μπέσσυ Αργυράκη ήταν ο χωρισμός»

Αν πρέπει να σκεφτεί κανείς ένα από τα θρυλικά ονόματα της δεκαετίας του ’70, αυτό δεν είναι άλλο από του Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Ενός μουσικού που ποτέ δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να γίνει μεγάλο όνομα, αν και έκανε τα κορίτσια της εποχής να φτάνουν για εκείνον σε ακραίες καταστάσεις θαυμασμού.

Και εκεί που το «Μάθημα σολφέζ» σάρωνε σε όλη την Ελλάδα, εκείνος αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να πάει στη Ρόδο. Έτσι, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο.
Σαράντα τρία χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία με το «Μάθημα σολφέζ» και την πέμπτη θέση που είχε κατακτήσει στη Eurovision, ο ίδιος ακόμα ψάχνει να βρει γιατί έγινε διαχρονικό αυτό το τραγούδι…

Πώς ξεκινά η μεγαλειώδη πορεία σας προς τη Eurovision;

Μετά τους Pol, όταν διαλύθηκαν, ακολουθεί η προσωπική μου καριέρα. Έλαβα μέρος αρκετές φορές στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και με την Μπέσσυ Αργυράκη το 1975 πήγαμε με το τραγούδι «Σαν ένα όνειρο», όπου σαρώσαμε όλα τα βραβεία.

Αρχικά σας είχαν προτείνει τη Μαραγκόζη αντί για την Μπέσσυ;

Μου είχαν προτείνει από την εταιρία διάφορες λύσεις. Έως ότου βρήκα την Μπέσσυ και έγινε «παντρειά» για αυτό το τραγούδι.

Και μετά κάνατε δεσμό με την Μπέσσυ;

Όχι. Αυτό έγινε αρκετά μετά. Το 1977 πήγαμε στη Eurovision με το «Μάθημα σολφέζ» και ο δεσμός ήρθε γύρω στο ’78. Ήμασταν μαζί για έξι χρόνια.

Γιατί χωρίσατε;

Όλα έχουν μια πορεία. Η δική μας πορεία ήταν ο χωρισμός, όμως δεν πάψαμε ποτέ να είμαστε φίλοι. Ακόμα και τα παιδιά μας είναι και φίλοι και συνεργάτες στη μουσική.

Την εποχή που είχατε δεσμό με την Μπέσσυ Αργυράκη οι κοπέλες όλες ήταν ερωτευμένες μαζί σας. Υπήρξαν ακραία περιστατικά θαυμασμού;

Αυτά δεν γράφονται. Ασ’ το. Μιλάμε για ακραίες καταστάσεις… Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι αυτός που ξεκίνησε από μωρό παιδί με τους ίδιους φίλους και τις ίδιες συνήθειες.

Το «Μάθημα σολφέζ» πιστεύατε ότι θα πάει τόσο καλά από τότε;

Ναι. Είχε πάρει πολύ καλές κριτικές, ήταν έξυπνο και το πιστέψαμε αμέσως. Και, όπως βλέπετε, αν και έχουν περάσει ήδη 43 χρόνια, εξακολουθούν και μας θυμούνται από εκείνη τη σπουδαία εμφάνιση που είχαμε κάνει τότε!

Κατά την μαγική εποχή του «Σολφέζ»

Αυτή η επιτυχία σάς άλλαξε ως χαρακτήρα;

Όχι, σε μένα δεν άλλαξε τίποτα. Περάσαμε καλά, ήταν ωραία και κάναμε και πολύ καλές εμφανίσεις στο Άλσος του Οικονομίδη για περίπου έναν συνεχόμενο μήνα με 8.000 κόσμο καθημερινά. Και κάποια στιγμή με καλούν στη Ρόδο να κάνω μια εμφάνιση. Πάω στη Ρόδο και στέλνω μήνυμα στους υπόλοιπους «παιδιά, εγώ δεν γυρίζω πίσω Αθήνα».

Έτσι διαλύσατε και το συγκρότημα;

Όχι. Υπήρχαν κάποιες ανισότητες μεταξύ μας, τις οποίες εγώ δεν μπορούσα να δεχτώ. Και εφόσον δεν αποφασίσαμε να πάμε στο εξωτερικό ως συγκρότημα να κάνουμε καριέρα, δεν είχε νόημα να μείνουμε μαζί.

Σας δόθηκε η ευκαιρία;

Μας δόθηκε η ευκαιρία, αλλά αυτά τα διαχειρίζονταν καλύτερα ο Χατζηνάσιος και ο Πασχάλης. Ωστόσο είπαμε «τέλειωσε το θέμα, πάμε παρακάτω»!

Έχετε κάνει δύο γάμους, σωστά;

Ναι! Ο πρώτος γάμος ήταν το 1976 και ο δεύτερος το 1986, από τον οποίο απέκτησα τρία παιδιά, είπε στην Espresso ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved