Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Πουλήθηκε το σπίτι του στο Πόρτο Ύδρα - Πόσα χρήματα δόθηκαν;
Showbiz

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Πουλήθηκε το σπίτι του στο Πόρτο Ύδρα - Πόσα χρήματα δόθηκαν;

Οι υπογραφές έπεσαν! Σε ξένα χέρια έχει περάσει εδώ και μερικές μέρες το σπίτι, το ησυχαστήριο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Πόρτο Ύδρα, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Αυγούστου του 2004;" βυθίζοντας στο πένθος τα αγαπημένα του πρόσωπα και το Πανελλήνιο.

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 70 όταν ο αξέχαστος πρωταγωνιστής βρέθηκε στην περιοχή και γοητευμένος από το καταπράσινο τοπίο και την υπέροχη θέα, θέλησε να αποκτήσει ένα ακίνητο στον μαγευτικό οικισμό Porto Ydra Village. Το σπίτι αυτό των 80 περίπου τ.μ., που εκτείνεται σε ένα οικόπεδο 250τ.μ, και αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, 1 θέση πάρκινγκ, αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον επίγειο παράδεισο του. Κάθε φορά που περνούσε το κατώφλι του, το μυαλό του άδειαζε από κάθε είδους έγνοια και σκοτούρα, επιλέγοντας να περνά πολλές ώρες της ημέρας στον καταπράσινο κήπο με τις ξύλινες πέργκολες.

Η περηφάνια του για το συγκεκριμένο ακίνητο ξεχείλιζε και μόνο τυχαίο δεν είναι πως είχε φιλοξενήσει εκεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ακόμη και το τελευταίο του βράδυ πριν τον προδώσει η καρδιά του, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε οργανώσει εκεί μια μικρή συγκέντρωση με φίλους, έχοντας πάντα στο πλευρό του την τότε σύντροφο του Νάντια Μουρούζη.

Στο έλεος του χρόνου

Κι ενώ η εν λόγω μονοκατοικία προκαλούσε πάντα τον θαυμασμό των περαστικών που έκαναν λόγο για ένα πραγματικό στολίδι μέσα στον οικισμό, μετά τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού τα πάντα άλλαξαν. Το σπίτι πέρασε στα χέρια των κληρονόμων του, που δεν ήταν ο γιος του, αλλά ο αγαπημένος του ανιψιός και τα αδέλφια του, με τον αδυσώπητο χρόνο να λεηλατεί τα πάντα στο πέρασμα του. Ο άλλοτε καταπράσινος κήπος μαράζωσε, ενώ στους σωρούς ξερών φύλλων και κλαδιών ήρθαν να προστεθούν και κάποια μπάζα από τον μισογκρεμισμένο φράχτη. Οι εικόνες αυτές προκαλούν θλίψη στους κατοίκους της περιοχής, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ένα σπίτι με τέτοια ιστορική αξία έχει αφεθεί στο έλεος του. χρόνου.

Το άλλοτε «παλάτι» έμοιαζε να αμαυρώνει την κατά τα άλλα απαράμιλλη ομορφιά του οικισμού που έχει έκταση σχεδόν 180.000 τ.μ. και αποτελείται από 340 κατοικίες, μέσα σε μία απίστευτη βλάστηση σαν όαση, με τη μοναδικότητα του καναλιού μήκους 3500μ και επιπλέον διαθέτει γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, παιδική χαρά. Τέλος περιστοιχίζεται από 40 κάμερες ασφαλείας, παρέχοντας 24ωρη ιδιωτική ασφάλεια-Γρυλαξη. Δεν είναι τυχαίο που τον αποκαλούν το «Μαϊάμι της Ελλάδος» ή η «Βενετία του Αργοσαρωνικού». «Ο οικισμός αυτός ήταν μια ιδέα του ιδιοκτήτη του φημισμένου ξενοδοχείου Porto Ydra Village Νίκου Κωνσταντινίδη, που έκανε το όραμα του πράξη και η περιοχή όλη του χρωστάει πάρα πολλά, της έδωσε άλλη αίγλη και έφερε την ανάπτυξη. Το ίδιο ευγνώμονες αισθανόμαστε και εμείς όλοι οι οικιστές, που μεγαλώνουμε σε αυτό το περιβάλλον την 3η γενιά πλέον», είπε, ο Κώστας Παπαρούνης, υπεύθυνος για τις πωλήσεις/ ενοικιάσεις για τον οικισμό Porto Ydra Village, της Μεσιτικής – Κατασκευαστικής εταιρείας Geoland Real Estate S.A. με έδρα την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι.

Το πωλητήριο

Οι τρεις κληρονόμοι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αποφάσισαν να το βγάλουν προς πώληση. Σύμφωνα με τον κ. Παπαρούνη, που διατηρεί εξαιρετική σχέση με όλους τους ιδιοκτήτες στον Οικισμό, μιας και μεγάλωσε εκεί με τους περισσότερους από το 1979, αναφέρει, πως η εν λόγω οικία πουλήθηκε περίπου στις 140.000 ευρώ. «Πρόκειται για ένα σπίτι που χρειάζεται αρκετές επιδιορθώσεις. Ο νέος ιδιοκτήτης Έλληνας επιχειρηματίας, σκοπεύει να επαναφέρει την παλιά του αίγλη, μετατρέποντας το ξανά σε ένα πραγματικό στολίδι για τον οικισμό. Η εταιρεία Geoland Real Estate S.A. διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των κατοικιών που πωλούνται ή νοικιάζονται στον οικισμό και μας δίνει στατιστικά στοιχεία μεταβίβασης ακινήτων περίπου στις 10 μεταβιβάσεις τον χρόνο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κος Παπαρούνης. Ενώ, συμπληρώνει: «Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα και το σπίτι να το είχε ο γιος του ηθοποιού, Γιάννης, με τον οποίο έχουμε περάσει ωραία καλοκαίρια στην παιδική μας ηλικία, παρόλα αυτά πιστεύω ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα σεβαστεί απόλυτα την ιστορία του συγκεκριμένου σπιτιού». Το σίγουρο είναι πως μια νέα πνοή θα δοθεί στο άλλοτε σπίτι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τονώνοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα του όμορφου οικισμού.

Πηγή: Περιοδικό ΧΑΙ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved