Τζένη Καζάκου: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το όνομά της και η αναφορά στην γιαγιά της
Showbiz

Τζένη Καζάκου: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το όνομά της και η αναφορά στην γιαγιά της

Τζένη Καζάκου: Σήμερα, η εγγονή της Τζένης Καρέζη έχει αδιαφιλονίκητο προσόν τη φυσιογνωμία, τη χάρη και την ομορφιά της γιαγιάς της.

Το να διαθέτεις καλλιτεχνικά κύτταρα σε τόσο θεαματικό βαθμό και τα media να σε κυνηγούν διαρκώς για να διαπιστώσουν κατά πόσο μοιάζεις στην πιο όμορφη Ελληνίδα ηθοποιό που τυγχάνει να είναι γιαγιά σου δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Η Τζένη Καρέζη ήταν ένας μύθος, μια γυναίκα που άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα της στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή.

Η ηθοποιός που ταυτίστηκε μια σειρά από ταινίες που σηματοδότησαν ιόν κοίλο ελληνικό κινηματογράφο. Ήταν η «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», η «Δεσποινίς Διευθυντής», η «Τζένη Τζένη» κ.ά. Τότε που μια εκκολαπτόμενη εγχώρια βιοτεχνία εικόνων και ονείρων είχε ανάγκη το πανέμορφο πρόσωπο του νεαρού κοριτσιού με το ναζιάρικο βλέμμα και την αποφασιστικότητα της γυναίκας της νέας εποχής που αναδυόταν. Η Τζένη Καρέζη δεν ήταν απλά μια καλή ηθοποιός, Ήταν εκείνη που μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ενσάρκωναν τον τίτλο «εθνική σταρ»,

Η Τζένη, Ευγενία δηλαδή, Κοζάκου πάρε το όνομα της γιαγιάς της. Η οποία, μαθήτρια ακόμη στη Γαλλική Σχολή Καλογραιών στη Θεσσαλονίκη, όταν ρωτήθηκε πώς ονομάζεται, απάντησε «Ευγενία», για να εισπράξει από την καθηγήτρια της την απάντηση: «Α, δηλαδή Eugenie. Τότε θα σε λέω Genie που είναι το χαϊδευτικό του Eugenie». Και έτσι «βαφτίστηκε» Τζένη.

Σήμερα, η εγγονή της Τζένης Καρέζη έχει αδιαφιλονίκητο προσόν τη φυσιογνωμία, τη χάρη και την ομορφιά της γιαγιάς της. Μεγαλωμένη στην Κυψέλη σε μια εποχή όπου τα media κυνηγούν με δημοσιογραφική βουλιμία οτιδήποτε διαθέτει αναγνωσιμότητα και διατηρεί χαμηλό προφίλ, προσπαθεί να χαράξει τη δική της ανεξάρτητη πορεία. Στη συνάντηση μας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» μου δίνει την εντύπωση ενός ώριμου και ευγενικού κοριτσιού που γνωρίζει πολύ καλά ότι το όνομα είναι ένα διαβατήριο, αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Για αυτό και προετοιμάζεται για μια καριέρα βασισμένη αποκλειστικά στα δικά της φτερά.

Πως έγινε ηθοποιός: «Για μένα αυτή η απόφαση ήρθε πάρα πολύ φυσικά. Ήταν μια λογική συνέχεια αφού μεγάλωσα μέσα στο θέατρο λόγω των γονιών μου», είπε στο περιοδικό GALA.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved