Δωροθέα Μερκούρη: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω σε μια χώρα ή κάνοντας μόνο ένα πράγμα»
Showbiz

Δωροθέα Μερκούρη: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω σε μια χώρα ή κάνοντας μόνο ένα πράγμα»

Η Δωροθέα Μερκούρη παραχώρησε συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για όλους και για όλα.

Η ίδια μίλησε φυσικά για την εκπομπή μαγειρικής που κάνει.

Και εκεί που σε γνωρίζαμε από το μόντελινγκ και την υποκριτική, μας ξανά συστήνεσαι τώρα μέσα από μια εκπομπή μαγειρικής.

Και μάλιστα ιταλικής κουζίνας. Η μαγειρική είναι πολύ σημαντική για μένα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι άρχισα να δείχνω τη μαγειρική μου στον κόσμο μέσο από το Instagram και όλη αυτή η συνήθεια που γεννήθηκε μέσα στην καραντίνα και την όλη περίεργη κατάσταση εξελίχθηκε σε αυτή την εκπομπή.

Μοιράζεις τον χρόνο σου μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, ενώ στη δουλειά ήσουν πάντα μεταξύ μόδας και κινηματογράφου. Χρειάζεσαι αυτή την εναλλαγή για να λειτουργήσεις καλύτερα;

Ναι, πάρα πολύ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω σε μια χώρα ή κάνοντας μόνο ένα πράγμα. Είμαι και από τις δύο χώρες και είμαι τρίγλωσση (σ.σ. αγγλικά, ιταλικά, ελληνικά). Δεν μπορώ να πω ότι όταν είμαι στην Ελλάδα δεν μου λείπει η Ιταλία ή το αντίστροφο. Όταν δούλευα ως μοντέλο, μετακόμισα στη Νέα Υόρκη για να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο και να σπουδάσω υποκριτική, Εκεί έμεινα 13 χρόνια και ερχόμουν στην Ελλάδα τα καλοκαίρια. Εκεί παντρεύτηκα και γέννησα τις κόρες μου. Μου λείπει η Νέα Υόρκη, αυτό που δεν έχεις ταυτότητα εκεί και είσαι απλά αυτό που είσαι. Δεν σε ρωτάει κανείς από πού είσαι... είσαι απλά στη Νέα Υόρκη!

Ένιωσες την ανάγκη να μείνεις σταθερά κάπου;

Όχι, δεν το ένιωσα. Μέχρι τώρα τουλάχιστον. Δεν χρειάζομαι να μείνω κόπου συγκεκριμένα. Ξέρω επίσης πως και οι κόρες μου δεν θα μείνουν στην Ελλάδα. Η Ηλέκτρα έχει ήδη μετακομίσει στο Άμστερνταμ, όπου σπουδάζει, και το ίδιο θα κάνει και η Γαία, η οποία είναι 17 χρόνων.

Παρ' όλα αυτά, ετοιμάζεσαι να αφήσεις για λίγες εβδομάδες την Αθήνα και να μετακομίσεις στην Αμοργό...

Σωστά, θα πάω στην Αμοργό, ένα από τα αγαπημένα μου νησιά και θα μείνω για κάποιες εβδομάδες τον Ιούνιο. Εκεί θα κάνω την ταινία του Τσάνσιν Μπέρι, που λέγεται Francesca. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία.

Αν κλείσεις τα μάτια, ποιες δουλειές σου θα σκεφτείς πρώτα; Για ποιες χάρηκες περισσότερο;

Αγαπώ όλες μου τις δουλειές, από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο σημαντικές, γιατί είναι μέρος της πορείας μου και μου χάρισαν εμπειρία. Έχω περάσει πραγματικά πολύ ωραία στις δουλειές μου. Αν έκλεινα όμως τα μάτια, σίγουρα θα σκεφτόμουν την πρώτη μου ταινία στη Νέα Υόρκη, όταν μπήκα τυχαία στο κάστινγκ όπου με έστειλε μια φίλη μου λέγοντας μου «ψάχνουν μια μεσογειακή, μελαχρινή κοπέλα». Η ταινία λεγόταν And se was... και ήταν ανεξάρτητης παραγωγής. Είχα μόλις γίνει μητέρα και ήταν πολύ σημαντικό αυτό το ξεκίνημα, θυμάμαι πως τότε δεν ήξερα να τα διαχειριστώ όλα μαζί, να μοιράζω τον χρόνο μεταξύ οικογένειας και δουλειάς, αλλά τα κατάφερα.

Από τον χώρο της μόδας ποιος σχεδιαστής σε εντυπωσίασε;

Μου άρεσε να δουλεύω με τον Jean Paul Gaultier στο Παρίσι γιατί ήταν φανταστικό το πώς με έντυνε με τα ρούχα του. Έβαζε κάποια υφάσματα και μετά τα έραβε πάνω μου. Ήταν πολύ δημιουργικός, ήταν σαν να έντυνε μια κούκλα. Αγαπώ και τους Dolce & Gabbana και εδώ, στην Ελλάδα, τον Βασίλη Ζούλια, με τον οποίο έχουμε μεγάλη αγάπη, είπε η Δωροθέα Μερκούρη στο περιοδικό ok.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved