Δωροθέα Μερκούρη: «Οι κόρες μου δεν μου μοιάζουν καθόλου, είναι πιο χαρούμενες»
Showbiz

Δωροθέα Μερκούρη: «Οι κόρες μου δεν μου μοιάζουν καθόλου, είναι πιο χαρούμενες»

Η Δωροθέα Μερκούρη μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα σε περιοδικό.

Η γνωστή ηθοποιός, αναφέρθηκε φυσικά και στις κόρες της.

Τι είναι αυτό που έμαθες μεγαλώνοντας;

Μου πήρε πάρα πολύ καιρό για να καταλάβω τι σημαίνει η έννοια «ευγνωμοσύνη». Νόμιζα πως ήμουν ευγνώμων, αλλά επί της ουσίας τώρα είμαι πραγματικά ευγνώμων. Σε αυτό με οδήγησε και ο τελευταίος χρόνος με τον covid-19, γιατί εκτιμώ τα μικρά, καθημερινά πράγματα. Πολλοί άνθρωποι χάθηκαν και δυσκολεύτηκαν στην απομόνωση τους, αλλά αν μπορώ να πω ότι μου άφησε κάτι θετικό αυτή η ιστορία, είναι πως έμαθα να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου. Ένιωσα μοναξιά, αλλά βρήκα μια διέξοδο, τη μαγειρική, και είχα κάτι να ασχολούμαι.

Ποια χαρακτηριστικά σου αναγνωρίζεις στα παιδιά σου;

Δεν μου μοιάζουν καθόλου! Βλέποντας τες συνειδητοποιώ ότι είναι πολύ πιο χαρούμενες και σίγουρες για τον εαυτό τους σε σύγκριση με το πώς ήμουν εγώ. Νιώθω ότι είναι πιο δυνατές. Αντιθέτως εγώ μικρή ήμουν πολύ ντροπαλή. Αν δεν είχα το modeling, δεν θα είχα αποκτήσει καθόλου αυτοπεποίθηση.

Την ίδια περίοδο που ξεκινήσει το ελληνικό #MeToo μίλησες ανοιχτά για την παρενόχληση που βίωσες από τον άλλοτε ισχυρό παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβει Γουάινστιν. Πόσο γρήγορα το ξεπέρασες;

Είχα μιλήσει και νωρίτερα νιο το περιστατικό αλλά ούτε καν το έπαιξαν, το έκοψαν στο μοντάζ. Δεν του έδωσαν σημασία, μάλλον δεν ήμασταν έτοιμοι τότε. Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό και γενναίο βήμα που κάναμε εδώ, στην Ελλάδα. Να φανταστείς ότι στην Ιταλία δεν πέρασε το #MeΤοο. Δεν μίλησε κανένας άνθρωπος εκεί. Το σινεμά έχει σεξουαλική παρενόχληση και εδώ, στην Ελλάδα, που δεν έχουμε πολύ σινεμά, έχουμε θέατρο. Στη δική μου περίπτωση, το ξεπέρασα ύστερα από πολλά χρόνια και κάνοντας πολλή δουλειά.

Τι εννοείς «δουλειά»; Συμβουλεύτηκες ψυχολόγο;

Δουλειά με τον εαυτό μου, μεθόδους που έμαθα στην Αμερική από φίλους που με εμπνέουν. Κάθε πρωί που ξυπνάω, κάνω διαλογισμό, γράφω ένα γράμμα στον εαυτό μου με το τι θέλω να κάνω την κάθε ημέρα και γενικά είμαι σε επικοινωνία με τον καλό μου εαυτό. Όταν συνέβη το #ΜeΤοο στην Αμερική και κυρίως στην Ελλάδα, μπήκα στη διαδικασία να ξαναπεράσω το δικό μου #ΜeΤοο και όλο αυτό που έζησα τότε, είπε ο Δωροθέα Μερκούρη στο ok!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved