Ελένη Πετρουλάκη: «Με εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο υποτιθέμενες φίλες»
Showbiz

Ελένη Πετρουλάκη: «Με εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο υποτιθέμενες φίλες»

Η Ελένη Πετρουλάκη μίλησε για όλα όσα την έμαθε ο χρόνος.

Η αυτογνωσία που κατέκτησε μετά την ηλικία των 40, η σωστή διατροφή και η πεποίθηση της πως η ευτυχία κρύβεται σε ουσιαστικές στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Η γνωστή γυμνάστρια μιλάει και είναι άκρως αποκαλυπτική...

Είσαι μία από τις πιο γοητευτικές γυναίκες που κυριολεκτικά δεν έχουν ηλικία. Ποιο είναι το μυστικό;

Όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Θεωρώ πως η ψυχή μας βγαίνει προς τα έξω.

Πότε ξεκίνησες να αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου;

Νομίζω ότι κάθε γυναίκα καταλαβαίνει αργά την αξία της. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Προσωπικά, είμαι δοτικός άνθρωπος και τρέχω για όλους θέλοντας να τους ευχαριστήσω και να τους ικανοποιήσω. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες γυναίκες, που τοποθετούμε τον εαυτό μας σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Κάποια στιγμή, ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι -ειδικά αν έχουμε οικογένεια- να είμαστε καλά.

Σε ποια ηλικία το αντιλήφθηκες εσύ αυτό;

Μετά τα 40.

Ποιο ήταν το έναυσμα;

Η προσωπική μου κούραση, το ότι πολλές φορές και για πολλά θέματα υπερέβην εαυτόν. Τότε αναλήφθηκα ότι έπρεπε να ξεκινήσω να με φροντίζουν και να με αγαπώ περισσότερο.

Έκανες ψυχοθεραπεία;

Έκανα αυτογνωσία! Έμαθα τι με ευχαριστεί και τι όχι. Κατάλαβα τι έπρεπε να αποβάλω από τη ζωή μου για να είμαι καλά.

Και τι έπρεπε να αφήσεις πίσω σου για να αισθανθείς όμορφα με τον εαυτό σου;

Τις ενοχές μου. Ήθελα να ικανοποιώ και να είμαι αρεστή σε όλους. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, μπλέκεις σε έναν κυκεώνα γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, εκείνοι που δίνουν και εκείνοι που παίρνουν. Οι άνθρωποι που λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον δεν θα είναι ευχαριστημένοι, ό,τι κι αν τους δώσεις.

Υπήρξαν άνθρωποι που σε εκμεταλλεύτηκαν στη ζωή σου;

Άπειροι! Με εκμεταλλεύτηκαν κυρίως οικονομικά, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο διάφορες υποτιθέμενες φίλες.

Πώς αντιδρούσες όταν καταλάβαινες ότι η εκάστοτε σχέση ήταν ψεύτικη;

Επειδή δεν τσακώνομαι ποτέ, απλώς αποχωρούσα.

Πριν από δυο μήνες έκλεισες τα 50. Στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασες έγραψες ότι η ηλικία είναι ένας αριθμός και τίποτα παραπάνω. Το πιστεύεις;

Βέβαια! Υπάρχουν νέοι γέροι και γέροι νέοι. Η ηλικία της ψυχής είναι εκείνη που παίζει ρόλο. Ως άνθρωπος, έχω ενέργεια και το μοναδικό μου μέλημα είναι μην τη χάσω και όχι να μην αποκτήσω περισσότερες ρυτίδες.

Απολαμβάνεις τη ζωή;

Η ζωή μας είναι στιγμές. Απόλυτη ευτυχία δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάνα της. Μέσα από όλη αυτή την κατάσταση που διανύσαμε και διανύουμε παρατηρούμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, Πρέπει να ψάχνουμε την ευτυχία στην ουσία και όχι στην επιφάνεια. Τα υλικά αγαθά δεν μας κάνουν ευτυχισμένους. Οι στιγμές που περνάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε είναι το δώρο της ζωής.

Πηγή: Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved