Μάρα Ζαχαρέα: «Η δεμένη οικογένεια που κατάφερα να φτιάξω είναι ό,τι σπουδαιότερο έχω πετύχει»
Showbiz

Μάρα Ζαχαρέα: «Η δεμένη οικογένεια που κατάφερα να φτιάξω είναι ό,τι σπουδαιότερο έχω πετύχει»

Η Μάρα Ζαχαρέα δεν είναι μόνο μία επιτυχημένη δημοσιογράφος και anchorwoman αλλά και μία τρυφερή μαμά δύο παιδιών και σύζυγος για τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της δεν έκρυψε ότι ο δρόμος που ακολούθησε επαγγελματικά ήταν πολύ δύσκολος, όμως ακόμα πιο δύσκολο ήταν να συνδυάσει την καριέρα της με την οικογένεια που δημιούργησε. Τώρα που τα κατάφερε είναι και η πλέον κατάλληλη για να μιλήσει γι' αυτό...

Ως μητέρα πώς είστε; Ποιος είναι πιο αυστηρός, εσείς ή ο σύζυγος σας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος;

Μάλλον εγώ ήμουν πιο αυστηρή στο παρελ­θόν, στα σχολικά χρόνια των παιδιών μου. Συνήθως έτσι συμβαίνει γιατί οι μαμάδες έχουν την ευθύνη της καθημερινότητας. Προσπάθησα να τους εμφυσήσω αρχές, αξί­ες, να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να διεκδικούν τα θέλω τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούν να κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους είναι η υποστήριξη και η αποδοχή στην προσπάθειά τους να χαράξουν το δικό τους δρόμο στη ζωή.

Ο γάμος και η οικογένεια είναι μια δύσκο­λη ή μια εύκολη διαδρομή;

Είναι μια ενδιαφέρουσα διαδρομή. Μαθαί­νεις τον άλλο αλλά και τον εαυτό σου. Δεν είναι εύκολο να βρεις τον ιδανικό συνοδοι­πόρο σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή. Είναι και θέμα τύχης. Εγώ τον βρήκα νωρίς και ευτυχώς, παρά τις αναποδιές, δεν τον έχασα. Για μένα, η δεμένη οικογένεια που κατάφερα να φτιάξω, με τα σωστά και τα λάθη μου, είναι ό,τι σπουδαιότερο έχω πε­τύχει στη ζωή μου. Όταν είμαστε νέοι, ίσως να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά, όσο με­γαλώνουμε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα -στη δική μου την περίπτωση τουλάχιστον αυτό ισχύει- πως χωρίς την οικογένειά μας η ψυχή μας δεν θα είχε πατρίδα.

Ποια στοιχεία του συζύγου σας θεωρείτε ακαταμάχητα;

Την εξυπνάδα του, το χιούμορ του και το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει σε όλους γύρω του.

Τι θαυμάζετε στα παιδιά σας;

Τώρα θα ακουστώ σαν υπερφίαλη μαμά, αλ­λά όλες οι μητέρες έχουν την τάση να βλέπουν τα παιδιά τους μέσα από τον καθρέφτη της αγάπης και του θαυμασμού, θα σας έλε­γα πως καμαρώνω γιατί έχουν γίνει έντιμοι και δοτικοί άνθρωποι και μέχρι στιγμής έχουν κατακτήσει όποιους στόχους έχουν θέσει.

Πώς χαλαρώνετε έπειτα από μια δύσκολη ημέρα;

Τις καθημερινές, μέχρι να φτάσω στο σπίτι, η ώρα έχει πάει περίπου 10, οπότε μη νομί­ζετε πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Συνήθως θα τσιμπήσουμε κάτι με τον Θεόδωρο και τον Βασίλη -η Άννα είναι στην Αγγλία-, θα μιλήσουμε για τη μέρα μας και θα «χαζέ­ψουμε» τηλεόραση. Με την καραντίνα, τα Σαββατοκύριακα όλο το χειμώνα περιοριστή­καμε και τώρα ξεκινάμε δειλά δειλά τις εξό­δους. Απολαμβάνω όμως να βγαίνουμε έξω χαλαρά με φίλους. Τα στημένα -δεξιώσεις κ.λπ.- ποτέ δεν μου άρεσαν. Περιμένω, επί­σης, πώς και πώς να ανοίξουν τα θέατρα, που αγαπώ πολύ και που μου έχουν λείψει.

Σας αρέσει να φροντίζετε την εξωτερική σας εμφάνιση;

Υπάρχει γυναίκα που δεν της αρέσει; Κά­νω ό,τι μπορώ και ό,τι προλαβαίνω. Η κα­θημερινή ρουτίνα περιλαμβάνει οπωσδή­ποτε κρέμα προσώπου, ματιών, αντηλιακή, σχολαστικό ντεμακιγιάζ το βράδυ και μά­σκα το Σαββατοκύριακο. Δυστυχώς, κάνω μια δουλειά όπου μαλλιά και δέρμα χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται με το καθημερινό σε­σουάρ, βάψιμο και ξεβάψιμο.

Θα κάνατε κάποια αισθητική επέμβαση;

Όχι, γιατί φοβάμαι μήπως πάει κάτι στρα­βά. Δεν διαφωνώ με τις αισθητικές επεμβά­σεις, απλώς έχω δει σε φίλες αποτέλεσμα που μου άρεσε πολύ και αποτέλεσμα που με τρόμαξε. Επειδή δεν ξέρω τι θα μου προκύψει, το αποφεύγω. Η υπερβολή δεν κάνει κα­λό.

Θεωρείτε ότι η εικόνα ενός ανθρώπου που βγαίνει στην τηλεόραση ή ασχολείται με τα κοινά πρέπει να είναι συγκεκριμένη;

Ναι. Όχι όμως μια ψεύτικη εικόνα. Η τηλε­όραση δείχνει την αλήθεια του κάθε ανθρώ­που. Ειδικά στην ενημέρωση, πρέπει να εκ­πέμπεις σοβαρότητα ώστε να σε εμπιστευτεί ο τηλεθεατής. Είναι πολύ σημαντικό, όταν βγαίνεις στις ειδήσεις, είτε από τη θέση του παρουσιαστή είτε του ρεπόρτερ, να δημιουρ­γείς στον άνθρωπο που βρίσκεται στο σπίτι του και σε παρακολουθεί τη σιγουριά ότι θα σου μιλήσει κάποιος που ξέρει το θέμα, ξέρει τι του γίνεται. Θα καθίσει να σε ακούσει για­τί θα σε εμπιστευτεί. Εάν δεν υπάρχει αυτή η αίσθηση, έχει χαθεί το παιχνίδι. Είναι ση­μαντικό λοιπόν για μια γυναίκα παρουσιάστρια ειδήσεων να μην απεμπολήσει τη θη­λυκότητα και το στυλ της, αλλά ταυτόχρονα να μη δίνει στον τηλεθεατή την εντύπωση πως βγαίνει στο γυαλί για να «κάνει την ωραία». Η ομορφιά έρχεται και παρέρχεται. Τουλά­χιστον κατά τη γνώμη μου, αυτή που έχει δι­αχρονικότητα είναι η καλή δημοσιογράφος, που δουλεύει πολύ και με σύστημα.

Υπάρχει ως απωθημένο κάτι που δεν έχετε κάνει;

Απωθημένα δεν έχω, όνειρα ναι. Θα μου επι­τρέψετε όμως να τα κρατήσω για μένα.

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε λίγα χρό­νια;

Υγιή και χαρούμενη με τους αγαπημένους μου ανθρώπους γύρω μου.

Πηγή: Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved