Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Σε κάποια έμεινα άναυδη, γιατί έχω δουλέψει και πολύ μαζί τους»
Showbiz

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Σε κάποια έμεινα άναυδη, γιατί έχω δουλέψει και πολύ μαζί τους»

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για τις καταγγελίες που έγιναν στον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής.

Ο καλλιτέχνης και το ταλέντο του: Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες, ξεχωρίζετε το ένα από το άλλο;

«Έχουμε μια δυσκολία να τα ξεχωρίσουμε. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το ταλέντο. Την θέση του καθενός δεν την παίρνει κανένας άλλος. Αυτή η ανθρωποφαγία δεν μου αρέσει καθόλου. Ας πούμε, κατ' αρχάς, ότι δεν τίθεται θέμα: Είναι δεδομένο ότι τάσσεσαι με τα θύματα, εκεί δεν χωράει κουβέντα. Ο βιασμός της ψυχής πολλές φορές είναι χειρότερος από το σώμα. Βλέπεις στα έργα ότι μετά τον βιασμό ο άλλος πάει και πλένεται... Την ψυχή ποιος θα την πλύνει;

Παράλληλα όμως ήρθε και μια αντάρα, να φύγετε εσείς, να έρθουμε εμείς. Όχι θα φύγουν εκείνοι που... Αλλά την ιστορία που έχεις γράψει στο θέατρο δεν τη σβήνεις. Κι αυτό και με πλήγωσε και με στενοχώρησε και όχι για τους ανθρώπους αλλά για το θέατρο, για την ιστορία του. Δικαιοσύνη, φυσικά. Ηθική, ναι. Και να τιμωρηθούν. Δεν νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα επανέλθουν, και δεν είναι θέμα εκδικητικό».

Ξέρατε;

«Ήξερα πράγματα αλλά δεν ήξερα ούτε την ένταση ούτε την ακρότητα. Σε κάποια έμεινα άναυδη. Γιατί εγώ έχω δουλέψει και πολύ μαζί τους. Και δεν μπορώ να σβήσω τη συνεργασία, ούτε θέλω. Ο Σπέισι εξαφανίστηκε, ποιος, ο Κέβιν Σπέισι... Αλλά τη θέση δεν θα του την πάρει κανένας. Ο Σπέισι είναι ο Σπέισι. Καταστράφηκε; Δικαίως. Ανεξάρτητα από το πόσο βρώμικη και ψεύτικη κοινωνία είναι η Αμερική ή η Αγγλία. Η ουσία του εγκλήματος είναι μια άλλη συζήτηση. Η σκηνή όμως δεν είναι αρένα, πάντα το έλεγα αυτό. Κι όχι για να είσαι καλός άνθρωπος αλλά για να είσαι καλλιτέχνης με πέντε λάμδα. Γιατί πρέπει να ανθίζεις. Και δεν θα ανθίσεις με το δρεπάνι».

Πηγή: Βήμαgazino

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved