Γιούλικα Σκαφιδά: Διαβάσαμε πόσο χρόνων είναι και δεν το πιστεύαμε
Showbiz

Γιούλικα Σκαφιδά: Διαβάσαμε πόσο χρόνων είναι και δεν το πιστεύαμε

Η Γιούλικα Σκαφιδά έχει παίξει σχεδόν τα πάντα στο θέατρο, έχει διακριθεί με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες τηλεοπτικές ατυχίες -«Μαύρα Μεσάνυχτα», «Το Νησί», «Ιωάννα της καρδιάς», έχει κάνει πολύ σινεμά. Όλα πολύ!

Με μια καριέρα που απέχει από τα συνηθισμένα στερεότυπα των ηθοποιών, καταφέρνει να κολυμπάει με άνεση σε όλα τα είδη χωρίς να χάνει στιγμή κάτι από τη γοητεία της.

Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Gala, αναφέρεται σε όλα όσα την απασχολούν. Τον Οκτώβριο κλείνει τα 40. Την απασχολεί; Κάνει τον απολογισμό;

«Απολογισμό κάνω κάθε χρόνο. Απλά φέτος ειδικά δίνω credits στον εαυτό μου γιατί ένιωσα δημιουργική μέσα στην καραντίνα. Έχω μια μικρή φοβία με τον χρόνο. Πριν λίγο καιρό είχα βγάλει μια πανάδα στο πρόσωπο μου και πήγα στην αδελφή μου που είναι δερματολόγος. Γυρίζει και μου λέει το εξής που με ταρακούνησε: "Εσύ μπορεί να μικροδείχνεις, αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος". Και είδα και μια φωτογραφία της Χάνα Σιγκούλα που είναι στα 77, πολύ κομψή πάντα, αλλά δεν έμοιαζε σε τίποτα με τη συγκλονιστικά όμορφη γυναίκα στις ταινίες του Φασμπίντερ. Εκεί συνειδητοποίησα πόσο αμείλικτα μπορεί να σε αλλοιώσει ο χρόνος που τρέχει συνεχώς. Θεωρώ ότι είναι σαν να ανταλλάσσουμε μέρος της νιότης με τη σοφία που αποκτάμε. Και μου αρέσει η γνώση, ρου αρέσει η εξέλιξη - και εκεί συνειδητοποιείς πως έτσι είναι η ζωή. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις».

Παιδί του κέντρου, καθόλου ναρκισσιστική προσωπικότητα, πολύ προσγειωμένη, αυτόνομη και αποφασιστική, αποφάσισε να κάνει άλλη μια ανατροπή και να μετακομίσει από την καρδιά της πόλης στην καρδιά των βορείων προαστίων.

Κάτι που έρχεται σε κόντρα με την ιδιοσυγκρασία της, κάτι που ίσως «κλωτσάει» με το κορίτσι που δείχνει καθαρόαιμο παιδί του κέντρου.

«Μετακόμισα στα βόρεια προάστια πριν δύο χρόνια, στην Κηφισιά. Πήγα στο αντίθετο άκρο. Έμενα στο Γκάζι που ήταν η χρυσή εποχή του. Το έζησα και το βαρέθηκα. Ή μάλλον βαρέθηκα να μένω εκεί. Ίσως μεγαλώνοντας αυτή να είναι η σωστή πορεία των πραγμάτων. Το γεγονός ότι επέλεξα ία προάστια σηματοδοτεί μια νέα εποχή για μένα. Ίσως πιο κλειστή, αλλά σαφώς πιο ώριμη, θέλω λίγη ησυχία, να βγάζω τον σκύλο μου στο πράσινο, δεν θέλω πια τη φασαρία. Την έζησα, ρου άρεσε, αλλά τώρα θέλω να ξυπνάω μακριά απ' ό,τι μου θυμίζει πόλη και τρέξιμο. Πες ότι το είδα σαν ένα καμπανάκι ότι μεγαλώνω - κι αυτό είναι πολύ όμορφο. Σαφώς μπορεί να πάρω τη μηχανή και να βρεθώ σε δέκα λεπτά στο κέντρο, αλλά δεν το νοσταλγώ. Με είχε κουράσει. Επίσης πήρα αμάξι και δεν βγαίνω πια τόσο συχνά.

Τα έκανα όλα στη σωστή ηλικία. Εχω ξενυχτήσει και έχω πάει σερί στη δουλειά από μαγαζιά, πήγαινα στα μπουζούκια, στα κλαμπ, έχω ζήσει πολύ - και έχω κάνει πολλά ξενύχτια, από τα καλύτερα μέχρι τα πιο decadence μέρη. Οι ηθοποιοί πρέπει να παίρνουμε μυρωδιές. Δεν μπορούμε να είμαστε αποκομμένοι από τη ζωή. Έχω βρεθεί στα πρώτα τραπέζια με μεγαλοπαράγοντες που έπιναν φραπέ, έχω καψουρευτεί με λαϊκά, αν και ως άνθρωπος είμαι της ροκ μουσικής. Τα έχω ζήσει αυτά και ευτυχώς στη σωστή ηλικία, τη σωστή στιγμή.

Ε, λοιπόν, τώρα είμαι σε μια φάση που επιζητώ να είμαι περισσότερο μέσα. Και ως κατάσταση της ψυχής, αλλά και του μυαλού. Σαν να ενηλικιώθηκα κατά κάποιον τρόπο πηγαίνοντας στα προάστια. Τώρα διασκέδαση είναι το φαγητό με φίλους που αναπολούμε εκείνες τις στιγμές χωρίς να νοσταλγούμε ή κάποιο wine bar. Τώρα περνάω και αρκετά μοναχικά. Περνάω καλά με τον εαυτό μου και επιδιώκω να έχω χρόνο μαζί του», λέει στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved