Πρίγκιπας Χάρι: Το σκοτεινό του πρόσωπο και οι λόγοι που τον οδήγησαν στην ψυχοθεραπεία
Showbiz

Πρίγκιπας Χάρι: Το σκοτεινό του πρόσωπο και οι λόγοι που τον οδήγησαν στην ψυχοθεραπεία

Πρίγκιπας Χάρι: «Έπινα στην προσπάθεια μου να καλύψω κάτι» - Η νέα του συνέντευξη έφερε χείμαρρο αποκαλύψεων για τον ίδιο και την βασιλική οικογένεια...

Ο πρίγκιπας Χάρι θέλει να μείνει μόνος. Δηλαδή όχι ακριβώς μόνος. Με τη Μέγκαν, τον Αρτσι, το αγέννητο παιδί τους και βέβαια με την επιδραστικότητα της πυρηνικής φαμίλιας τους, η οποία εξασφαλίζει στην αυτοεξόριστη στις ΗΠΑ οικογένεια τον άρτο τον επιούσιο - δηλαδή το παντεσπάνι της.

Ο έκτος διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτός που τον Μάρτιο του 2020 τα βρόντηξε όλα κάτω -τίτλους, οφίκια, δεσμούς (γαλάζιου) αίματος- και διαχώρισε τη θέση και τελικά τη ζωή του από το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν θέλει πολλά πολλά με τη δημοσιότητα, τους δημοσιογράφους και τον Τύπο. Αυτό τουλάχιστον διατυμπανίζει με όλους τους τρόπους και σε κάθε ευκαιρία. Κι ας είναι εκείνο που κάνει στην πραγματικότητα εκ διαμέτρου αντίθετο από τα πύρινα κηρύγματα για την προστασία της ιδωτικότητάς του.


Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τα τέλη Μαΐου, δηλαδή μέσα σε δώδεκα ημερολογιακές
εβδομάδες, ο 36χρονος πρίγκιπας έχει βγάλει τα εσώψυχά του. Οι δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις του είναι μάλλον πολλές και πυκνές. Μια απλή διαίρεση αποδεικνύει πως ο Χάρι που αποτάσσεται μετά βδελυγμίας την πολλή συνάφεια του κόσμου, δίνει εκ των έσω πληροφορίες για τη ζωή του αλλά και τις ζωές των άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας κάθε τρεις εβδομάδες. Αν έχει βάλει σκοπό της ζωής του να διαψεύδει τον εαυτό του, ναι, τα πηγαίνει καταφανώς περίφημα. Αλλά είναι μόνο αυτό;

Το νέο ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης ανάμεσα στην Οπρα Γουίνφρεϊ και τον αυτοβούλως έκπτωτο πρίγκιπα. Λέγεται, δε, ότι η βασίλισσα είχε δώσει τις ευλογίες της στον εγγονό της θεωρώντας πως η μίνι σειρά θα αφορούσε την ψυχική επιβάρυνση των βετεράνων πολέμου. Ναι, κάποιος είπε τη μισή (ή και λιγότερη) αλήθεια στη μονάρχη. Σκοπός της δημιουργίας του είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα προβλήματα ψυχικής υγείας και το κοινωνικό αντίκρισμα τους.

Γι' αυτό και ανάμεσα σε άλλους τις προσωπικές ιστορίες τους καταθέτουν η Lady Gaga -εξιστορεί τον βιασμό της από δισκογραφικό παραγωγό, από τον οποίο μάλιστα έμεινε έγκυος- αλλά και η Γκλεν Κλόουζ, η οποία ανατρέχει στη 15ετία που έζησε ως αιχμάλωτη τη θρησκευτικής σέχτας στην Ελβετία ακολουθώντας τον πατέρα της.

Βέβαια, όσο συγκλονιστικές και αν είναι οι αφηγήσεις των επιφανών προσκεκλημένων της Γουίνφρεϊ, την παράσταση έκλεψε για μία ακόμα φορά ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει το προνόμιο να συνομιλεί στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ με την επιστήθια φίλη του Αμερικανίδα δημοσιογράφο.

Φυσικά, φρόντισε να της ανταποδώσει την αβρότητα παραδεχόμενος δημόσια για πρώτη φορά εκείνο που γνώριζαν και οι πέτρες. Οτι για χρόνια -ειδικά από την περίοδο μεταξύ των 28 και των 32 χρόνων του, όταν δηλαδή γνώρισε τη Μαρκλ- είχε κατρακυλήσει στο αλκοόλ και έκανε συστηματική χρήση ναρκωτικών ουσιών για να καταπολεμήσει την αγχώδη διαταραχή που τον ταλάνιζε.


Ο Χάρι δεν ήταν απλώς ένας έκδοτος στις ηδονές νέος που ξεγυμνωνόταν σε κάθε ευκαιρία και πάρταρε μέχρι τελευταίας ρανίδας, αλλά ένας ενήλικος άνδρας με εκ γενετής βαριά καθήκοντα και υποχρεώσεις που δεν κατάφερνε να θεραπεύσει τον πληγωμένο έφηβο που κουβαλούσε μέσα του. «Έπινα στην προσπάθεια μου να καλύψω κάτι», λέει. Στη συνομιλία του με τη Γουίνφρεϊ μιλά εκτενώς και για το πιο σημαδιακό -και τραγικό- γεγονός της ζωής του. Τον θάνατο της μητέρας του τον Αύγουστο του 1997.

Ο πρίγκιπας, που βρίσκεται σε ψυχοθεραπεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει εν πολλοίς κηρύξει ανακωχή με τον εαυτό του, λέει πως ακόμα και στην κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας ένιωθε πως δεν είχε το δικαίωμα να θρηνήσει. Από τη μία καραδοκούσαν τα media, από την άλλη το καθήκον του απέναντι στο στέμμα.

Πηγή: Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved