Συγκλονίζει η Δούκα: «Ένα σώμα που έχει παχύνει, αδυνατίσει, βασανιστεί, αρρωστήσει από ανορεξία»
Showbiz

Συγκλονίζει η Δούκα: «Ένα σώμα που έχει παχύνει, αδυνατίσει, βασανιστεί, αρρωστήσει από ανορεξία»

Συγκλονίζει η Ζέτα Δούκα με το μήνυμά της.

H ηθοποιός πόζαρε με μπικίνι και μοιράστηκε τη φωτογραφία με τις όποιες ατέλειες της.

Τα λόγια που συνόδευσαν τη φωτογραφία σίγουρα θα βρήκαν όλες τις γυναίκες σύμφωνες ενώ παράλληλα περνά και το μήνυμά της σχετικά με το πόσο η κάθε γυναίκα έχει αποδεχτεί το κορμί της έτσι όπως ακριβώς είναι δίχως να έχει την ανάγκη καμίας επεξεργασίας.

«Αυτό είναι το σώμα μου.
Ένα σώμα που έχει παχύνει, αδυνατίσει, βασανιστεί, αρρωστήσει από ανορεξία, γεννήσει τη Θάλεια, έχει χειρουργηθεί , μπαίνει σε κλιμακτήριο, αλλάζει , προσπαθεί να διατηρείται υγιές και δυνατό, κατά καιρούς μισηθεί και αγαπηθεί και πλέον έχει την απόλυτη αποδοχή και σεβασμό μου.
Ε, δεν αξίζει μια ωραία σελφι με μαγιώ;

Αγάπησε το σώμα σου, κάντο να περνάει όμορφα μαζί σου και μην ακους κανέναν!
Καλό καλοκαίρι!», σημείωσε η ίδια και έγινε viral.

Η Ζέτα Δούκα έχει μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία όταν βασανίστηκε από διατροφική διαταραχή.

«Κάποια στιγμή, λοιπόν, μπήκα στη διαδικασία να σκέφτομαι την τροφή. Τι θα φάω, τι θα κόψω από τη διατροφή μου, τι θα προτιμήσω περισσότερο. Αυτή η υπερανάλυση μου έδειξε ότι κάτι δεν πάει καλά. Κατάλαβα ότι υπήρχε μια εμμονή. Τότε δεν ήξερα ότι είναι ανορεξία. Όταν μου κόπηκε η περίοδος, επισκέφτηκα πολλούς γιατρούς, κανείς όμως δεν διέγνωσε τη νόσο. Ωστόσο, από την αρχή ήξερα ότι κάτι δεν πάει καλά. Πέρασαν πέντε χρόνια που ήμουν άρρωστη. Είχα φτάσει να ζυγίζω πολύ λίγα κιλά και κάπου εκεί μπήκα στη διαδικασία των βουλιμικών επεισοδίων. Κατάλαβα ότι είναι κάτι που μου κάνει κακό και πρέπει να το σταματήσω όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Το “όσο το δυνατόν πιο σύντομα”, βέβαια, ήταν άλλα έξι χρόνια από τη ζωή μου.

Βλέπεις, αν δεν ζητήσεις βοήθεια εξαρχής και συγκεκριμένα από ειδικό, τότε χάνεις πολύ χρόνο, προσπαθώντας να δεις πώς θα τα τακτοποιήσεις μόνος σου – αν τα τακτοποιήσεις. Τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να θεραπευτείς χωρίς βοήθεια ειδικού. Όλοι οι άνθρωποι, τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια –γιατί δεν είναι γυναικεία νόσος, είναι μεγάλο το ποσοστό των αντρών που πάσχουν–, γνωρίζουν από την αρχή τι κάνουν στο σώμα τους και στον εαυτό τους» έχει εξομολογηθεί η ίδια κατά το παρελθόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved