Ζέτα Δούκα: Η μεγάλη απόφαση να κάνει την καταγγελία, οι δεύτερες σκέψεις και ο δύσβατος δρόμος
Showbiz

Ζέτα Δούκα: Η μεγάλη απόφαση να κάνει την καταγγελία, οι δεύτερες σκέψεις και ο δύσβατος δρόμος

Η Ζέτα Δούκα είχε σοκάρει το πανελλήνιο όταν πριν από λίγους μήνες κατήγγειλε δημόσια μέσα από την εκπομπή Πάμε Δανάη στο Mega, συνάδελφό της για λεκτική βία και κακή συμπεριφορά σε παλιότερη συνεργασία τους. 

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μιλάει για αυτή την τόσο σημαντική απόφαση που πήρε, για τις συνέπειες που καλείται να πληρώσει τώρα αλλά και για τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο. Διαβάστε παρακάτω τι είπε...

Το είχες σκεφτεί αρκετό καιρό πριν βγεις να μιλήσεις;

Ναι, το είχα σκεφτεί αλλά δεν είχα αποφασίσει 100% ότι θα το κάνω. Το συζητούσα με τον εαυτό μου και με κάποιους άλλους και ρωτούσα τη γνώμη τους, πώς θα τους φανεί. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα πράγματα όσον αφορά τις γνώμες ήταν μοιρασμένα. Από το πρωινό της Δανάης μου είχαν κάνει την πρόταση αρκετό καιρό και η αφορμή για να πάω καλεσμένη ήταν η παρουσία της αρχισυντάκτριας, της Κίας Παπαδοπούλου, η οποία είναι προσωπική μου φίλη και έχουμε συνεργαστεί πολλά χρόνια. Η ροή της συζήτησης ήταν τέτοια που δεν γινόταν για την ψυχή μου να μην καταθέσω αυτό που είχα βιώσει και με είχε βασανίσει. Η απόφαση πάρθηκε αστραπιαία.

Στον αέρα δηλαδή πήρες την τελική απόφαση;

Ναι, στον αέρα, αλλά είχε γίνει μέσα μου προετοιμασία από τότε που βγήκε η Σοφία και μίλησε. Ο λόγος που το έκανα ήταν για να ανοίξει επιτέλους ένα ρουθούνι. Να γίνει μια πραγματική αλλαγή προς το καλύτερο, μια εξέλιξη στο σπάσιμο του φόβου και της βίας. Ήθελα να κάνω την έναρξη στον καλλιτεχνικό χώρο και να βάλω το λιθαρά­κι μιας καλύτερης εποχής, ενός καλύτερου μέλλοντος.

Τις συνέπειες μιας τέτοιας καταγγελίας τις σκέφτηκες;

Υπήρχαν οι φόβοι, αναμφίβολα Υπήρχαν και άνθρωποι που με συμβούλευαν να μη σκαλίσω το θέμα 12 χρόνια μετά. Ναι, φοβόμουν για το αν θα με αποδεχθούν, γιατί ναι μεν είμαι μια γυναίκα που στέκεται στα πόδια της, αλλά έχω στενούς δεσμούς με αυτό το επάγγελμα, δεν περιμένω δουλειά από κάπου αλλού. Ρίσκαρα και ρισκάρω πάρα πολλά πράγματα. Κάποιος μπορεί να σκέφτεται «πού να μπλέξω με αυτήν που είναι δυναμική γυναίκα και μιλάει» και άλλοι μπορεί να σκεφτούν πως τους πήρε η μπάλα και κάτι κακό τούς συνέβη εξαιτίας μου. Πήρα ένα προσωπικό ρίσκο, όχι μόνο για το πώς θα φανεί στον κόσμο, αλλά και για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα με τους συναδέλφους μου στη δουλειά.

Εννοείς πως είχες το άγχος μήπως δεν σε παίρνουν στις δουλειές;

Βεβαίως, και αυτό είναι κάτι που πολλοί το σκέφτονται. Τα βήματα της καλής αλλαγής είναι μικρά, το κακό απλώ­νεται αλματωδώς. Θεωρώ ότι μετά το μεγάλο ξεκαθάρισμα στον καλλιτεχνικό χώρο και την αλλαγή της νοοτρο­πίας -γιατί τώρα θα σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν δείξουν κακή συμπεριφορά- υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να αποφύγουν να συνεργαστούν με κάποιον που έχει αποδείξει ότι μπορεί να μιλήσει ανοιχτά και είναι στο τιμόνι της προβολής του κακού θεάτρου. Για διάφορους λόγους, ακόμη και για προσωπικούς. Χωρίς να έχω σαφείς ενδείξεις, θεωρώ ότι έχω εξαιρεθεί από κάποιες φετινές συνεργασίες λόγω αυτού.

Πριν μιλήσεις δημοσία, να υποθέσω πως το είχες συζητήσει με τον Μιχάλη, το σύ­ντροφό σου, αλλά και με την κόρη σου, η οποία είναι πια 5 χρονών.

Τα σημάδια της λεκτικής και της ψυχολογικής βίας, ιδιαίτερα όταν είναι επαναλαμβανόμενα όπως στη δική μου περίπτωση -όλο αυτό άλλωστε κράτησε μία σεζόν- είναι ανεξίτηλα. Αυτό το έφερα όλα αυτά τα χρόνια. Για την ιστορία αυτή γνώριζαν όλοι οι άνθρωποι του περιβάλ­λοντός μου. Όταν με ρωτούσαν φίλοι και συνάδελφοί μου τη γνώμη μου για εκείνον τον άν­θρωπο έλεγα πως εγώ δεν θα ξανασυνεργαστώ μαζί του ποτέ. Επειδή είναι πολύ βαθύ αυτό το σημάδι και σου αφήνει ανεξίτηλο ίχνος, όταν μίλησα στον Μιχάλη για την πρόθεση μου, μου είπε: «Πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Βγάλ' το για να λυτρωθείς». Είχε δίκιο, έτσι λειτούργησε. Στην κόρη μου τη Θάλεια της εξήγησα ότι στη μαμά συνέβη κάτι πολλά χρόνια πριν, το οποίο την έχει πληγώσει, και έπρεπε να το πει προκειμένου να μπορέσει να είναι πιο χαρούμενη.

Ο καταγγελλόμενος είχε απειλήσει με μηνύσεις. Προχώρησε τελικά; Επικοινωνήσατε ξανά;

Όχι, ποτέ, τίποτα από τα δύο.

Πηγή: DownTown

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved