Πηνελόπη Τσιλίκα: «Η υποκριτική είναι τέχνη και δουλειά επίπονη»
Showbiz

Πηνελόπη Τσιλίκα: «Η υποκριτική είναι τέχνη και δουλειά επίπονη»

Η ερμηνεία της Πηνελόπης Τσιλίκα στο ρόλο της Όρσας, στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση, στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, εντυπωσίασε.

Έτσι γνωρίσαμε μια νέα ηθοποιό με αστείρευτο ταλέντο. Η ίδια μίλησε για το αν έχει υπάρξει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς και για το πώς αντιμετώπισαν οι γονείς της την επιλογή της να ακολουθήσει την υποκριτική τέχνη.

Το σπουδαίο σας ντεμπούτο στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη σας ακολουθεί ακόμη;

«Νιώθω και θα νιώθω πάντα ευγνωμοσύνη για το ότι η "Μικρά Αγγλία" ήταν η πρώτη μου δουλειά. Για το ότι δούλεψα με τέτοιους ανθρώπους όπως ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη μαζί με όλη την ομάδα της ταινίας πάνω σε αυτήν την υπέροχη ιστορία. Και την Όρσα, αυτόν τον τόσο βαθύ, σύνθετο και πολύ αγαπημένο ρόλο».

Όταν μπήκατε στη δραματική σχολή ονειρευόσασταν να μάθετε την τέχνη της υποκριτικής. Αυτή η τέχνη, που ποιεί ήθος, πρέπει να διδάσκεται με τη βία;

«Η υποκριτική είναι τέχνη και δουλειά επίπονη, γιατί ο ηθοποιός χρησιμοποιεί σαν εργαλείο του το σώμα του, το νευρικό του σύστημα, τις σκέψεις και τη φαντασία του. Αν θέλεις να κάνεις αυτή τη δουλειά καλά, πρέπει να αποδεχτείς ότι θα είναι μια επίπονη διαδικασία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να είναι και βίαιη».

Έχετε υπάρξει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς;

«Έχω υπάρξει μάρτυρας συμπεριφορών που δεν είχαν στόχο να βγάλουν το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στην πρόβα, αλλά είχαν άλλο στόχο. Ένα στόχο επιβολής εξουσίας πάνω στους άλλους, μέσω της άσκησης βίας. Προσωπικά, θεωρώ ότι όταν κάνεις αυτή την τέχνη και ο κύριος στόχος σου είναι να αποκτήσεις εξουσία, είσαι χαμένος από χέρι».

Οι γονείς σας πώς αντιμετώπισαν την επιλογή σας;

«Στην αρχή οι δικοί μου ήταν εξαιρετικά διστακτικοί ως προς το ενδεχόμενο να γίνω ηθοποιός. Ευτυχώς, οι δισταγμοί τους υποχώρησαν και χαίρομαι τόσο πολύ που τους έχω στο πλευρό μου».

Υπάρχουν... ανοιχτοί λογαριασμοί για το πτυχίο της Νομικής;

«Υπάρχουν!», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved