Σάλος και κατακραυγή για το Συνέδριο Γονιμότητας! Επώνυμες αποσύρουν τις συμμετοχές τους
Showbiz

Σάλος και κατακραυγή για το Συνέδριο Γονιμότητας! Επώνυμες αποσύρουν τις συμμετοχές τους

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την κατακραυγή για το Συνέδριο Γονιμότητας! Επώνυμες κυρίες, η μία μετά την άλλη αποσύρουν τις συμμετοχές τους κάνοντας λόγο για "ντροπή" και "σεξιστικό περιεχόμενο".

Ανάμεσα στις πρώτες γυναίκες που μίλησαν για το θέμα δημόσια μετά από την προβολή ενός προωθητικού βίντεο για την γονιμότητα και ενόψει του Συνεδρίου, ήταν η Καίτη Γαρμπή η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη. Συγκεκριμένα, έγραψε στο instagram:

"Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω.

Πριν από λίγο όμως, είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην. Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης. Ντροπή! Δε θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης δεν θα είμαστε εκεί”, έγραψε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

Η Πέννυ Μπαλτατζή από την πλευρά της, η οποία είχε συμμετάσχει σε ένα από τα πρώτα βίντεο για αυτή την προωθητική κίνηση κατά της υπογονιμότητας στην Ελλάδα, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram για το θέμα:

«Εμένα μου είπαν να πω τι σημαίνει το παιδί μου για μένα και να μιλήσουμε με αγάπη σε αυτούς που θέλουν να γίνουν γονείς (που θέλουν επαναλαμβάνω) ώστε να μη χάσουν την ελπίδα τους. Δεν υποστηρίζω την υποβοηθούμενη αναπαραγωγική μέθοδο παρά μόνο όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν υποστηρίζω πως δεν είναι κάποιος ολοκληρωμένος χωρίς την ύπαρξη παιδιού. Δεν υποστηρίζω το συνέδριο. Λυπάμαι για τη σαπίλα αυτή. Λυπάμαι που εξαπατήθηκα».

Η Μπάγια Αντωνοπούλου η οποία επίσης συμμετείχε σε σποτ για τη συγκεκριμένη προωθητική κίνηση, τοποθετήθηκε επίσης για το θέμα μέσα από το instagram ανεβάζοντας μία συγκλονιστική φωτογραφία η οποία συνόδευε το εξής θέμα:

"Πριν λίγο καιρό μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στην προώθηση για το #συνεδριο γονιμότητας.
Και πραγματικά, το έκανα με μεγάλη χαρά, γιατί πιστεύω ότι η ενημέρωση σε θέματα τόσο σοβαρά όπως η υπογονιμότητα πρέπει να στηρίζεται με κάθε τρόπο.

Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι η συγκεκριμένη δράση θα προωθηθεί μέσω ενός προσβλητικού σποτ για το γυναικείο φύλο.

Δεν ξέρω αν θα μπορώ αργότερα να κάνω παιδιά ή αν θα θέλω αργότερα να κάνω παιδιά.
Ξέρω όμως πως δεν θέλω να συμμετέχω σε κάτι που «αναπαράγει» ενοχικά συναισθήματα και στερεοτυπικές αναφορές.
Ζήτησα να αποσυρθεί άμεσα το βίντεό μου".

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή Έλα χαμογέλα:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved