Γιάννης Μπέζος: «Για τα θέματα υγείας πρέπει να είμαστε λίγο πιο σοβαροί»
Showbiz

Γιάννης Μπέζος: «Για τα θέματα υγείας πρέπει να είμαστε λίγο πιο σοβαροί»

Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος μίλησε με αφορμή την έναρξη της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα με το θεατρικό του Σαίξπηρ.

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το ερωτικό δράμα του Σαίξπηρ «Οθέλλος», σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, με τον Γιάννη Μπέζο να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου, στο Θέατρο Βράχων, ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε μεγάλα ανοιχτά θέατρα της Αττικής. Σε επικοινωνία με το «S», ο κ. Μπέζος είπε: «Τα έργα, όπως ξέρετε, είναι και ποιητικά και μεγάλα και ταυτόχρονα και λαϊκά.

Ένας από τους λόγους που αποφασίζουμε να ταξιδέψουμε το έργο σε όλη την Ελλάδα είναι και αυτός. Τα έργα αυτά είναι γνήσια λαϊκά και θα πρέπει να αφήνονται παντού και πάντα σε όλους τους ανθρώπους και σε όλες τις εποχές. Το συγκεκριμένο έχει να κάνει με τις αδυναμίες των ανθρώπων, τη ζήλια, το μίσος, με τις συμπλεγματικές συμπεριφορές, με τις φυλετικές διαφορές και με όλα αυτά που μας ταλανίζουν και ταλανίζουν τους ανθρώπους από τη γέννησή τους μέχρι σήμερα».

Στην ερώτηση για τις πληροφορίες που τον φέρουν να αλλάζει τηλεοπτική στέγη και να μετακομίζει σε καινούργια, καθημερινή, κωμική σειρά της ΕΡΤ, ο Γιάννης Μπέζος απάντησε πως είναι κάτι που θα το ανακοινώσει η ΕΡΤ. «Είναι πάρα πολύ πιθανό. Δεν μπορώ, όμως, να πω κάτι, γιατί δεν έχω υπογράψει κάτι, οπότε, αν δεν έχω συμβόλαιο, τι να πω; Είμαστε στα επίπεδα των συζητήσεων».

Σε σχέση με την επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ελπίζει πως δεν θα υπάρξουν άλλα πισωγυρίσματα. «Με την έννοια ότι συνεχίζονται οι εμβολιασμοί. Απλώς θέλει μια σωστή διαχείριση αυτό το πράγμα και μη μας πιάνει η αγωνία και η βιασύνη, γιατί για τα θέματα της υγείας πρέπει να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και να υποτασσόμαστε σε αυτούς που έχουν γνώση και όχι να έχουμε γνώμη όλοι αβασάνιστα».

«Πιο υπεύθυνη Πολιτεία»

Ερωτηθείς για το κίνημα #MeΤoo και το κατά πόσον αντιμετωπίστηκε σωστά από την κοινωνία, απάντησε ότι η κοινωνία δεν έχει καμία ευθύνη. «Γενικά η κοινωνία είμαστε όλοι εμείς. Μπορούμε να αισθανόμαστε κάτι, να λέμε κάτι, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις.

Το θέμα είναι ότι η Πολιτεία θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνη σε αυτά. Όταν λέω Πολιτεία, εννοώ και τα συνδικαλιστικά μας όργανα». Ήταν στη σωστή κατεύθυνση η αντιμετώπιση από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών; «Το σωματείο κινήθηκε σωστά. Μας προστάτεψε με έναν τρόπο, έγιναν όλα όπως έπρεπε», σημείωσε. «Θα έλεγα, όμως, ότι αυτό θα πρέπει να συμβεί και στο μέλλον, εκτός από τα εργασιακά θέματα. Το ΣΕΗ στο καταστατικό του αναφέρει ότι είναι και πνευματικό σωματείο, για να μην το ξεχνάμε. Οπότε θα πρέπει να έχει και προς τα εκεί στραμμένο το ενδιαφέρον του, στο πώς γίνονται αυτά τα πράγματα και με ποιες συνθήκες εργάζονται οι ηθοποιοί, όχι μόνο τις οικονομικές σχέσεις, αλλά γενικότερα».

Στο τέλος της συζήτησης ο Γιάννης Μπέζος έκλεισε με μια αισιόδοξη ματιά. «Με την ευκαιρία, τώρα, που ανοίγει η καλοκαιρινή σεζόν, οι άνθρωποι να προσπαθήσουν να χαρούν, να προστατεύσουν τον εαυτό τους, αλλά να χαρούν, και να αρχίσουμε να βλέπουμε τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία».

Πηγή: Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved