Γιώργος Μαργαρίτης: «Η Ράντου έδωσε την ιδέα στον Μαχαιρίτσα για το "Πεθαίνω για σένα"»
Showbiz

Γιώργος Μαργαρίτης: «Η Ράντου έδωσε την ιδέα στον Μαχαιρίτσα για το "Πεθαίνω για σένα"»

Άγνωστες ιστορίες για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του αλλά και για τη μεγάλη του επιτυχία "Πεθαίνω για σένα" αποκαλύπτει ο Γιώργος Μαργαρίτης

Διαβάστε τι είπε...

Ποιος ήταν αυτός που του έδωσε την πρώτη ευκαιρία να ανέβει σε πίστα στην Αθήνα;

«Είχα έναν φίλο στην Παπαρηγοπούλου 15, στην Αθήνα, και αυτός είχε παρ­τίδες με κάποια μαγαζιά και γνωρίστηκε με ένα μαγαζί που λεγόταν "Ηλιοβασίλεμα" στο Αιγάλεω, Ιερά Οδός και ποτά­μι, εκεί όπου είναι τώρα οι ευκάλυπτοι. Η Ιερά Οδός τότε ήταν πιο στενή, ο μισός δρόμος ήταν καλοκαιρινό μπουζουξίδικο, που λεγόταν "Ηλιοβασίλεμα". Είχε κανο­νίσει ένα σχήμα τότε ο επιχειρηματίας με τον Οδυσσέα Μοσχονά. Όλοι οι υπόλοι­ποι ήμασταν καινούργιοι, πολύ λίγοι ήταν γνωστοί. Εγώ ήμουνα ο τραγουδιστής που σχεδόν άνοιγα πρόγραμμα, μια κοπελίτσα έλεγε πριν από μένα ένα τραγούδι και μετά εγώ όλη τη νύχτα έλεγα 2-3 τραγούδια. Ο Οδυσσέας Μοσχονάς, όμως, είχε όμορ­φη φωνή, είχα μαγευτεί από τη φωνή του. Αυτός έχει πει τα τραγούδια "Καπετάν Αν­δρέα Ζέππο", "Πέντε Ελληνες στον Αδη" και άλλα πολλά. Οταν εγώ τραγουδούσα, επειδή ήμασταν όλοι στη σειρά επάνω στο πάλκο, δεν μπορούσε να με βλέπει καλά. Επρεπε να βγει πιο μπροστά με την καρέ­κλα του, γιατί ήταν στη μέση αυτός ή θα έπρεπε να κατέβει κάτω για να με ακού­σει. Γινόταν και αυτό, κατέβαινε κάτω και με άκουγε, γιατί ήθελε να με βλέπει κιό­λας, όχι μόνο να με ακούει», περιέγραψε.

Αυτός, όμως, που του άνοιξε την καριέρα ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας;

«Ακριβώς, ο Λαυρέντης με το τραγού­δι "Πεθαίνω για σένα". Είχε προηγη­θεί, όμως, ένα άλλο τραγούδι, που λεγό­ταν "Δεν με νοιάζει, δεν σε νοιάζει", και έτσι ήμουνα μες στα πράγματα, λίγο από την πλευρά του έντεχνου εντός εισαγωγι­κών - εγώ λαϊκά παιδιά τους λέω όλους. Ο λόγος για το συγκρότημα "667". Εντά­ξει, μία φανέλα (σ.σ.: βιτρίνα) ήταν αυτό το συγκρότημα, μουσικοί ήταν τα παιδιά,· και ονομαζόταν έτσι. Είχε προηγηθεί, λοιπόν, αυτό το τραγούδι και ο Λαυρέ­ντης Μαχαιρίτσας ερχόταν και με άκου­γε στα μαγαζιά όπου εμφανιζόμουν - δεν ήταν τυχαίο αυτό. Ηρθε και με άκουσε. Μάλιστα, ήρθε στο καμαρίνι μου, βγάλα­με και φωτογραφίες και γνωριστήκαμε. Αυτό είχε γίνει 10 χρόνια πριν από το τραγούδι του "Πεθαίνω για σένα". Ετσι, έγραψε το τραγούδι και ο κλήρος έπεσε σε μένα να το ερμηνεύσω. Λένε ότι το τραγούδι αυτό η Ελένη Ράντου ήταν που του είπε: "Να φωνάξουμε τον Μαργαρί­τη για να μας το πει". Τότε ο Λαυρέντης πήρε τον φίλο μου Παναγιώτη Γραμμέ­νο και του είπε: "Φέρε μου τον Μαργαρί­τη στο στούντιο" και έτσι πήγαμε. Επιτό­που, με μία-δύο πρόβες. Και τους άρεσε αμέσως, θα ήθελα, όμως, να συμπλη­ρώσω ότι έπαιξε ρόλο και η ταινία "Πε­θαίνω για σένα", όλα μαζί παντρεύτηκαν και βγήκαν ωραία. Ο συνθέτης Λαυρέ­ντης Μαχαιρίτσας, η στιχουργός Ράντου, η ταινία... Και, ξέρεις, τα μεγαλύτερα σου­ξέ στην πατρίδα μας που έγιναν επιτυχίες είναι αυτά του κινηματογράφου».

Πηγή: Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved