Μαίρη Σταυρακέλη: «Πολλοί με ρωτάνε πού βρίσκεται ο Πλάτανος για να έρθουν»
Showbiz

Μαίρη Σταυρακέλη: «Πολλοί με ρωτάνε πού βρίσκεται ο Πλάτανος για να έρθουν»

Η Μαίρη Σταυρακέλη επέστρεψε στη μικρή οθόνη ύστερα από απουσία αρκετών χρόνων.

Φέτος πρωταγωνιστεί στην καθημερινή κωμική σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και είναι απλά απολαυστική.

Επιστρέψατε τηλεοπτικά πέρυσι με τη δραματική σειρά «Ερωτας μετά» του ΑLΡΗΑ κι έναν σκληρό ρόλο. Φέτος σας βλέπουμε στην κωμωδία «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», όπου πραγματικά είστε μια άλλη.

«Χαίρομαι που το επισημαίνετε. Ένα από αυτά που με μαγεύουν στην τέχνη της υποκριτικής, είναι αυτά τα ταξίδια στον χώρο, τον χρόνο, εντός μου. Οι ήρωες που καλούμαστε κάθε φορά να ενσαρκώσουμε είναι πολύ ωραίο άλλοθι για να... εξερευνήσουμε αυτή την άβυσσο που λέγεται ψυχή. Όχι μόνο τη δική μας αλλά και των γύρω μας. Και στην ταινία του Κώστα Χαραλάμπους, το «Luger», που θα βγει στους, κινηματογράφους τον Σεπτέμβρη, υποδύομαι έναν εντελώς ξεχωριστό και ενδιαφέρον πλάσμα του θεού. Μια κοσμοκαλόγρια... Μέσα από αυτή τη διαδικασία επαναπροσδιορίζομαι. Αυτό είναι το μυστικό της νεότητας για εμένα. Δεν αφήνει να γεράσει η ψυχή μου. Κατά το δυνατόν φυσικά, γιατί ας μην ξεχνάμε υπάρχουν πολλές παράμετροι σε έναν επαγγελματία ηθοποιό που καθορίζουν κάθε φορά τι θα επιλέξει, από το τι προτάσεις έχει, μέχρι την αμοιβή και τελικά ποιες είναι οι προτεραιότητες του».

Η συμμετοχή σας στον «Πλάτανο» ήταν μεγάλη έκπληξη καθώς πρωταγωνιστείτε σε καθημερινή σειρά. Είχατε κάποιους ενδοιασμούς ως προς αυτό;

«Νομίζω πως είναι εμφανές. Θυμάμαι τότε που ξεκίνησε η "Βέρα στο δεξί" δεν μπορούσα να καταλάβω αυτούς τους απίστευτους ρυθμούς που είχαν φίλοι που έπαιζαν σε αντίστοιχα καθημερινά. Πίστευα ότι είναι μια μόδα που θα περάσει. Αλλά δεν πέρασε. Έτσι και εγώ αποφάσισα δειλά-δειλά πέρυσι να συμμετέχω σε μια καθημερινή σειρά, με πολύ καλούς συντελεστές και πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Φέτος, όταν ο Μορφονιός με τον οποίο δεν είχαμε ξανασυνεργαστεί αλλά τον εκτιμώ πολύ, μου έκανε την πρόταση να συμμετέχω στον "Πλάτανο"! δέχτηκα. Ο Ανδρέας, ως επικεφαλής πρώτα από όλα, ήθελε να εξασφαλίσει εξαιρετικούς συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Πρέπει να σας πω ότι δεν είναι απλό το καθημερινό σίριαλ, θέλει πολλή ετοιμότητα, διάβασμα και εξάσκηση από τον ηθοποιό, για να ανταποκριθεί. Και έτσι έγινε αυτό που με βλέπετε. Με πολύ κόπο και πολλή αγάπη από όλους».

Η αλήθεια είναι ότι ο «Πλάτανος» είναι καθ’ όλα μια άρτια παραγωγή που παράγει ένα αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών αναλογικά με τη συνθήκη.

«Δουλεύουμε σε ταχύτητες. Μαθαίνω εγώ συνεχώς. Είμαι παιδί της πρόβας και δεν έχω συνηθίσει αυτούς τους ρυθμούς. Ο Μορφονιός με πειράζει και μου λέει: "Έλα Μαίρη, θα το πάμε περιοδεία". Ευτυχώς έχουμε μεγάλη συνοχή σαν ομάδα. Είναι θέμα χημείας αλλά και δουλειάς. Θέλει χρόνο και κόπο να δημιουργήσει κανείς μια τέτοια σχέση με τους συνεργάτες και όλοι μαζί να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα και στις γρήγορες ταχύτητες. Εμείς το έχουμε χτίσει αυτό χωρίς να έχουμε χάσει το χιούμορ και τη χαρά μας. Πρέπει να σου ότι πιστεύω πως οι άνθρωποι του κινηματογράφου και της τηλεόρασης που δουλεύουν στην Ελλάδα είναι ταλαντούχοι. Όσοι δουλεύουν μπρος και πίσω από τις κάμερες στην Ελλάδα είναι κομάντα. Δεν έχουν καμία σχέση οι συνθήκες εργασίας με εκείνες του εξωτερικού και καλείσαι να συγκριθείς μαζί τους και να απολογηθείς. Δουλεύουμε στα κόκκινα, αλλά είμαστε ανθεκτικοί και έχουμε πάθος και πείσμα».

Οι ήρωές σας πλέον έχουν δική τους υπόσταση και θα νόμιζε κανείς ότι ο Πλάτανος είναι υπαρκτός το ίδιο και οι κάτοικοι του.

«Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος είναι σίγουρος... ότι υπάρχει ο Πλάτανος. Πολλοί με ρωτάνε πού βρίσκεται για να έρθουν. Αλλά βλέπω και την ανταπόκριση του κοινού. Η ΕΡΤ προβάλλει τη σειρά καθημερινά στις 8 το βράδυ και την επόμενη μέρα την ανεβάζει στο ΕRTFLIΧ. Είμαι πολύ χαρούμενη που η δημόσια τηλεόραση έκανε αυτό το βήμα και το έχουμε πάρει προσωπικά. Χαίρομαι που ακούω συχνά πως η ΕΡΤ έκανε πολύ σωστά και μπήκε στη μυθοπλασία. Εχει πολύ ωραίες εκπομπές και το παλεύουν πολλοί και πολύ. Τη νέα σεζόν συνεχίζουμε ακάθεκτοι και ο "Πλάτανο5" μπαίνει σε νέες περιπέτειες καθώς εισέρχεται στο παιχνίδι και το άλλο χωριό, το Φωτεινό».

Έχω την αίσθηση ότι ο «Πλάτανος» έχει τη γλύκα μιας παλιάς ελληνικής κωμωδίας.

«Όντως αλλά χωρίς να την αντιγράφει. Είναι ένα σύγχρονο χωριό με χαρακτηριστικούς ήρωες του σήμερα. Είναι πρωτότυποι, μοναδικοί, αναγνωρίσιμοι, βγαλμένοι από την καθημερινότητα», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved