Ταξίδι στα Αστέρια: Ποιους υποδύονται οι πασίγνωστοι πρωταγωνιστές της ταινίας για τον Παναθηναϊκό
Showbiz

Ταξίδι στα Αστέρια: Ποιους υποδύονται οι πασίγνωστοι πρωταγωνιστές της ταινίας για τον Παναθηναϊκό

Ένα καστ… πολλών αστέρων συμμετέχει στη νέα ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια», που αφηγείται την εκατόχρονη ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού, της πιο επιτυχημένης ομάδας του ελληνικού αθλητισμού.

Κατρανίδης, Πανταζάρας, Γεροντιδάκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιώργος Γάλλος και η Ζέτα Μακρυπούλια είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών της ταινίας που φιλοδοξεί να κερδίσει το χειροκρότημα όχι μόνο των οπαδών του μπάσκετ και του Παναθηναϊκού, αλλά και όσων εκτιμούν την προσπάθεια που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια χαρισματικοί άνθρωποι, υποκινούμενοι μόνο από αγάπη και πίστη στο όραμά τους για να επιτύχουν τα όνειρά τους και να κάνουν πραγματικότητα το Ταξίδι στα Αστέρια!

Ο Δάνης Κατρανίδης στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Ένας καταξιωμένος ηθοποιός, θιασάρχης με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του «κρατά» τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι ο Δάνης Κατρανίδης, που υποδύεται τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που έδωσε τα πάντα για την ομάδα του κι ευτύχισε να δει το Ταξίδι στα Αστέρια να πραγματοποιείται, μέσω της κατάκτησης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και των αμέτρητων τίτλων. Κοντά του ο Θέμης Πάνου, που ενσαρκώνει τον Θανάση Γιαννακόπουλο, καθώς τα δύο αδέρφια ενεπλάκησαν ενεργά με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό μαζί και τον έφεραν στην κορυφή της Ευρώπης.

Από τις Άγριες Μέλισσες στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στο πιο επιτυχημένο σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει τον σεβασμό του κοινού, πρωτίστως για τις ερμηνευτικές τους ικανότητες. Ο Αργύρης Πανταζάρας είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο άνθρωπος που ανέλαβε να συνεχίσει το όραμα του Παύλου και του Θανάση και πράγματι, με την ερμηνεία του μεταδίδει το πάθος και την ψυχική ορμή του ήρωα. Ο Γιώργος Γεροντιδάκης αφήνει για λίγο τον «Μελέτη» και γίνεται η πιο ιστορική μορφή του Παναθηναϊκού, ο Απόστολος Νικολαΐδης, ενώ ο Χρήστος Πλαΐνης δεν είναι ο «κοινοτάρχης Τόλιας» αλλά μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του ελληνικού μπάσκετ, ο Γιώργος Κολοκυθάς. Ο αγαπημένος «Μιλτιάδης» με το ηρωικό τέλος στις Μέλισσες, γίνεται ο προπονητής των επιτυχιών του Παναθηναϊκού, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ στην ταινία συμμετέχει και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο «Κυριάκος» από το Διαφάνι!

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Ιωάννα Πηλιχού και Ζέτα Μακρυπούλια

Παρότι η ταινία, για λόγους καθαρά… θεματικούς, έχει άντρες πρωταγωνιστές, οι γυναίκες πρωταγωνίστριες αφήνουν το δικό τους στίγμα στην πλοκή. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους υποδύεται τη Στέλλα, το «δεξί χέρι» του Παύλου Γιαννακόπουλου, που τον βοηθά να βρίσκει λύσεις εκεί που φαίνεται πως δεν υπάρχουν. Η Ιωάννα Πηλιχού μας… λύνει τις απορίες για το πώς προέκυψε ο «Τάφος του Ινδού», ενώ Λαμπρογιάννη και Μακρυπούλια, σε ρόλους – έκπληξη, αποδεικνύουν πως σε αυτή την ταινία και η παραμικρή λεπτομέρεια φροντίστηκε επιμελέστατα από όλους τους συντελεστές.

Καταξιωμένοι ηθοποιοί σε όλους τους ρόλους

Μια σειρά από καταξιωμένους ηθοποιούς, με μακρά πορεία στο ελληνικό θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, συμπληρώνουν το καστ. Στον ρόλο του αφηγητή και του φαρμακοποιού που ως απλός φίλαθλος πανηγυρίζει τις νίκες της ομάδας του βλέπουμε τον Κώστα Αποστολάκη, ενώ τον έφορο της ομάδας υποδύεται ο Βαγγέλης Μουρίκης. Ο Μάρκος Λεζές έχει ξεχωριστή παρουσία στον ρόλο του κουλουρά, καθώς με μια αλληγορία γίνεται κατανοητή η φιλοσοφία του Παύλου Γιαννακόπουλου για την ομάδα. Τάσος Ιορδανίδης, Gilles Touchais, Νίκος Αρβανίτης, Αφροδίτη Γεωργούση, Νίκος Βαρδάκας και Λευτέρης Ζαμπετάκης συμπληρώνουν το καστ.

Μια ταινία για την ιστορία του Παναθηναϊκού

Σημείο αναφοράς για την ταινία είναι το 1987, όταν η οικογένεια Γιαννακόπουλου, που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, αποφάσισε να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Το ταξίδι αυτό προς τα αστέρια, όπου έφτασε τελικά ο Παναθηναϊκός, με τις αμέτρητες ξεχωριστές στιγμές, τις νίκες και τις ήττες, τις χαρές και τις λύπες, αλλά, κυρίως με τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια, αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα.

Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, το χτίσιμο του Κλειστού κάτω από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» και την ονοματοδοσία του ως «Τάφος του Ινδού». Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, την… καρτούν εκδοχή από το ιστορικό βανάκι του Κώστα Μουρούζη μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι σταθμοί της ιστορίας του Παναθηναϊκού καταγράφονται και αποτυπώνονται με τρόπο μοναδικό, συναισθηματικό, προκαλώντας χαμόγελα και γέλια, αλλά και δάκρυα χαράς ή αίσθημα ανατριχίλας από το μεγαλείο των στιγμών που εκτυλίσσονται στην οθόνη.

Το φθινόπωρο όλος ο κόσμος θα μπορέσει να απολαύσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή Feelgood Entertainment, το γεμάτο αγώνες και συγκινήσεις ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης. Μετά από χρόνια προετοιμασίας και πραγματοποίησης των γυρισμάτων εν μέσω πανδημίας, η νέα ταινία του Χρήστου Δήμα θα ξεκινήσει το «Ταξίδι Στα Αστέρια» με ένα διαδικτυακό τρίποντο στις 27 Ιουνίου, οπότε και το φίλαθλο κοινό παγκοσμίως θα μπορεί μέσω της πλατφόρμας viva.gr να αγοράσει εισιτήρια για την μια και μοναδική προβολή της ταινίας, πριν την πανελλαδική της έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το φθινόπωρο.

Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας | Παραγωγός: Βίκυ Λάσκαρη | Εκτελεστής Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής | Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος | Διευθυντής Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης | Διευθυντής Φωτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου | Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου | Μουσική: Νίκος Κυπουργός | Ήχος: Ντίνος Κίττου | Σχεδιασμός/Μίξη Ήχου: Κώστας Φυλακτίδης | Σκηνικά: Κική Πίττα Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα | Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου | Κομμώσεις: Γιώργος Ταμπακάκης | Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved