Γιώργος Τριανταφυλλίδης: «Ο "Σιωπηλός δρόμος" είναι προπομπός πολλών ωραίων σειρών που έπονται»
Showbiz

Γιώργος Τριανταφυλλίδης: «Ο "Σιωπηλός δρόμος" είναι προπομπός πολλών ωραίων σειρών που έπονται»

Έχοντας πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του για τις θεατρικές του ερμηνείες, ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης ξεχωρίζει με το ταλέντο του και στο αστυνομικό θρίλερ «Σιωπηλός δρόμος» του ΜΕGΑ, όπου υποδύεται έναν από τους τρεις απαγωγείς που κρατούν τα παιδιάς σε ομηρία.

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του εξήγησε γιατί ήθελε τόσο πολύ τον ρόλο αυτό αλλά και γιατί ο χαρακτήρας που υποδύεται δεν είναι ο κακός της υπόθεσης.

Το θέατρο είναι ο ζωτικός σας χώρος. Πώς προέκυψε ο «Σιωπηλός δρόμος»;

«Μέσα από μια διαδικασία ακροάσεων. Δεν απορρίπτω κανένα μέσο που με κάνει να νιώθω ενεργό και ότι υπηρετώ την υποκριτική. Μου αρέσει πολύ το σινεμά και η τηλεόραση αλλά η αρχή όλων είναι το θέατρο, το οποίο είναι αναντικατάστατο με την ένταση και την ενέργεια που σου προσφέρει. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να κατονομάσω ακριβώς».

Μήπως είναι έρωτας;

«Είναι πάνω από αυτό. Είναι αέναο και αεικίνητο. Κάτι το οποίο συμβαίνει μέσα σου και μεταφέρεται στο κοινό».

Ο «Σιωπηλός δρόμος» θα μπορούσε να είναι ένα καλλιτεχνικό ραντεβού;

«Σίγουρα. Είναι μια δουλειά που έγινε με αγάπη από όλους τους συντελεστές. Ηταν κι αυτός ένας λόγος που ήθελα να είμαι σε αυτή τη σειρά. Εγινε με πολύ μεράκι. Από τον σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη, τον διευθυντή φωτογραφία: Ραμόν Μαλαπέτσα μέχρι το ενδυματολογικό τιμ και τον β ' βοηθό σκηνοθέτη. Το σετ ήταν μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία. Και η να πω για τους ηθοποιούς... Αγαπούν αυτό που κάνουν και βγήκε. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο "Σιωπηλός δρόμος" είναι μια κακή σειρά. Είναι μια πολύ καλή δουλειά...».

Αν και οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι οι ιδανικές καθώς τα οικονομικά μέσα είναι περιορισμένα.

«Η Ελλάδα έχει πολύ ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους με ταλέντο. Απλώς είμαστε μια χώρα που σε αυτού του είδους τις παραγωγές, τώρα μπαίνουμε στην εφηβεία και αυτό αναγνωρίζεται στο εξωτερικό. Θέλεις λόγο συγκυριών, κουλτούρας, οικονομικής επιφάνειας εκείνοι είναι πιο μπροστά στον τομέα της κινηματογράφησης. Εχουν άλλη εξοικείωση με το μέσο. Εμείς μπαίνουμε δυνατά και ο "Σιωπηλός δρόμος" είναι προπομπός πολλών ωραίων σειρών που έπονται. Ίσως ο κόσμος μέχρι τώρα ήταν μαθημένος να βλέπει πιο εύπεπτα πράγματα. Τώρα νιώθεις ότι αυτό που γίνεται είναι στη χώρο σου και όχι στο Νetflix. Υπάρχει ουσία».

Εσείς υποδύεστε τον Σάκη, τον έναν από τους τρεις απαγωγείς. Ηθικά ήρθατε σε κόντρα με τον ρόλο.

«Είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος με πήρε από το χέρι και με πήγε μια βόλτα. Είναι αυτό που με γοητεύει ως ηθοποιό. Να υποδύομαι έναν χαρακτήρα που δεν είμαι εγώ και να βιώνω μια κατάσταση. Είναι ένα παιχνίδι φαντασίας για μένα. Σαφώς πρέπει ως καλλιτέχνες να δουλέψουμε τη φωνή, το σώμα και να εξελίξουμε τα εκφραστικά μας μέσα, αλλά το σημαντικότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να ακονίσουμε το μυαλό μας και να διευθύνουμε τον ορίζοντα της φαντασίας μας. Είναι υπέροχο επάγγελμα».

Όταν πρωτοδιαβάσατε το σενάριο ως αναγνώστης, ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σας;

«Είχε ενδιαφέρον. Ημουν περίεργος να δω τι θα συμβεί παρακάνω. Τι θα γίνει με αυτόν τον τύπο. Ο Σάκης κινείται μέσα από ένα κλισέ, είναι ο κακός της υπόθεσης, αλλά μέσα από αυτό το κλισέ αρχίζει να ψάχνεις και βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα και δεν μένεις στο ότι απλώς είναι ένας απαγωγέας. Οπως ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι πιο ευαίσθητος από εμένα, να μην είναι τόσο έξυπνος όπως εγώ, να κινείται πιο αυθόρμητα. Ο Μιχάλης του είπε: "θέλεις να μπεις στη δουλειά;" Εκείνος μπορεί να μην είχε κάτι καλύτερο να κάνει, τον εμπιστεύτηκε και αφού διαβεβαιώθηκε ότι δεν θα υπάρχει ρίσκο, δεν θα κινδυνεύσει κανείς και τα παιδιά θα είναι μια χαρά, μπήκε στην παρανομία με κίνητρο φυσικά τα χρήματα. Οσο γι’ αυτό δεν υπάρχουν δεύτερα επίπεδα ανάγνωσης».

Έδειξε κάποιες στιγμές ανθρωπιά: με τα παιδιά.

«Άνθρωπος είναι, δεν είναι καρτούν, οπότε έχει όλες τις ανθρώπινες ευαισθησίες και αγωνίες. Προσπαθήσαμε με τον Βαρδή να φτιάξουμε έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα που να μην είναι μόνο κακός».

Θα σας δούμε και στο θέατρο;

«Την επόμενη σεζόν θα είμαι στο Εθνικό και στην παράσταση «Η φάρμα των ζώων» του Τζορτζ Οργουελ σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη», είπε στο TV 24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved