Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Κάποιοι προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν οικονομικά λόγω της απειρίας μου»
Showbiz

Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Κάποιοι προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν οικονομικά λόγω της απειρίας μου»

Τολμάει να κάνει τα όνειρα του πραγμοτικότητα. Έχει υποστεί σωματικό βιασμό, έχει αμφισβητηθεί, αλλά δεν το βάζει κάτω.

Είναι πολυτάλαντος και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, μίλησε στο «Λοιπόν» για τα επαγγελματικά του σχέδια, για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και για τα λάθη του.

-Έχεις πει στο παρελθόν ότι έχεις υποστεί σωματικό βιασμό στον στρατό.Έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο και σε άλλες περιόδους της ζωής σου; Πώς το αντιμετώπισες;

Καλώς ή κακώς, ήμουν πάντα ένας άνθρωπος που με κάποιον τρόπο ξεχώριζε κάπως από τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν μπορούσα όμως να κατανοήσω ως μαθητής γιατί ήταν τόσο κακό το να έχεις περιττά κιλά, να τραγουδάς στις εκδηλώσεις του σχολείου, να παίζεις πιάνο και ακορντεόν ή να έρχονται οι γονείς σου να μάθουν για την πρόοδο σου στο σχολείο. Όλα αυτά ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν με θετικό πρόσημο, με έκαναν το θύμα των συμμαθητών μου. Στον στρατό όντως υπέστην σωματικό βιασμό που με έστειλε στο νοσοκομείο λόγω ξυλοδαρμού, επειδή είχα πάρει μία τιμητική άδεια, λόγω της διάκρισής μουτότε σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού και υπήρξαν αντίποινα. Όλα αυτά τα αντιμετώπιζα πάντα με την οικογένειά μου. Χρωστάω τα πάντα στους γονείς μου. Θα τολμήσω να πω πως χωρίς αυτούς, ίσως να είχα οδηγηθεί κι εγώ σε αδιέξοδο, όπως τόσα άλλα παιδιά που δεν μιλάνε.

-Ο χώρος του θεάτρου πώς σε έχει υποδεχτεί;

Υπάρχουν αυτοί που με έχουν αγκαλιάσει, με συμβουλεύουν και με στηρίζουν και υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να δεχτούν πως ένας νέος άνθρωπος με όραμα, πληγωμένος από την καλλιτεχνική πραγματικότητα του σήμερα, μπήκε στον χώρο και προσπαθεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Κάποιοι μου ανοίγουν τις πόρτες και κάποιοι προσπαθούν να μου κλείσουν και το τελευταίο παράθυρο. Εγώ είμαι εδώ, προσπαθώ και θα συνεχίσω με όσους θέλουν να συμπορευτούν μαζί μου.

-Έχεις παράπονα από κάποιους συγκεκριμένους ηθοποιούς και παράγοντες του θεάτρου;

Έχω κάποια παράπονα από κάποιους που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά την απειρία μου και όπως είναι φυσιολογικό, υπάρχουν και αυτοί που έχουν παράπονα από μένα, επειδή κάποια στιγμή όταν άρχισα να συνειδητοποιώ κάποια πράγματα, έγιναν λίγο πιο σκληροί.

-Στη Μαρία Ιωαννίδου, που σου καταλογίζει πως άφησες μια παράσταση λίγο πριν ανέβει, τι απαντάς;

Δεν άφησα καμία παράσταση. Όταν έκλεισαν τα θέατρα, όπως ήταν φυσιολογικό, δεν μπορούσα να κρατάω δεσμευμένους τόσους καλλιτέχνες και τεχνικούς για ένα τόσο αβέβαιο μέλλον. Όλοι ανέβαλαν τις παραστάσεις τους. Ακόμα και τώρα που ανοίγουμε η αβεβαιότητα παραμένει, όλα είναι ρευστά και το μόνο που έχει παραμείνει ίδιο είναι η αγάπη, το πάθος και η όρεξή μας για δουλειά. Ωστόσο, στήριξα τη συγκεκριμένη μου παραγωγή όπως όλες τις προηγούμενες όσο μπορούσα και ρίσκαρα με κάποιες καλοκαιρινές παραστάσεις που κάναμε, ακριβώς επειδή σεβάστηκα τον κόπο και τη θέληση που είχαμε όλοι γι' αυτό. Ελπίζω ότι σύντομα θα ξαναβρεθούμε καλλιτεχνικά με όλους, είπε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved