Κατσούλης: «Δημιουργήθηκε μια αίσθηση ότι είμαι άνθρωπος που δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα»
Showbiz

Κατσούλης: «Δημιουργήθηκε μια αίσθηση ότι είμαι άνθρωπος που δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα»

Ο Κρατερός Κατσούλης σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε είχε εξομολογητική διάθεση και μίλησε για όλους και για όλα, όπως και για τον εαυτό του. 

Αυτήν τη χρονιά βιώσαμε, μεταξύ άλλων, και μια έκρηξη του ελληνικού κινήματος me too με ένα πλήθος συναδέλφων σου να καταγγέλλει βίαιε; συμπεριφορές από άτομα του χώρου...

Το hashtag #eimasteoloimazi το φτιάξαμε έξι-επτά συγκεκριμένοι ηθοποιοί στην αρχή, έχοντας ως πρόθεση να το χρησιμοποιήσουμε όλοι για να στηρίξουμε τα κορίτσια, τις κυρίες, τις συναδέλφους και τους συνανθρώπους μας που είχαν αρχίσει να μιλάνε.

Δέχτηκες ποτέ οποιασδήποτε μορφή βίας στο χώρο του θεάτρου.

Φυσικά. Έχω κάνει και ένα βίντεο στο instagram. Διάβασα ένα κείμενο το οποίο είχα γράψει στην ανάγκη μου να , εκφραστώ για όλο αυτό το πράγμα. Εκεί έλεγα λοιπόν ότι, για να καταλάβουμε λίγο γιατί έχει συμβεί όλο αυτό, αρκεί να αναλογιστούμε ότι είμαστε μια γενιά που γαλουχήθηκε με τα «Μη σε νοιάζει τι κάνει ο άλλος, κοίτα τη δουλειά σου», «μη φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν», «μην ανακατεύεσαι με τα πίτουρα για να μη φάνε οι κότες» και διάφορα τέτοια γνωμικά και παρόμοιες απόψεις που εντέλει μας έκαναν σε μεγάλο βαθμό να με από το συνάνθρωπο και να ανεχόμαστε και να δικαιολογούμε συμπεριφορές απαράδεκτες.

Ποια είναι η χειρότερη συμπεριφορά που εσύ έχεις βιώσει ως ηθοποιός;

Η λεκτική, ψυχολογική η απόπειρα σωματικής βίας έχουν υπάρξει πολλές στη καθημερινότητα για όποιον είναι πολλά χρόνια στη δουλειά μας.

Πώς το διαχειριζόσουν τότε;

Από παιδί είχα μια ευαισθησία όσον αφορά την κοινωνική ανισότητα και αδικία και εξού αυτή η πρόωρη πολιτικοποίηση μου. Δεν ανεχόμουν και δεν επέτρεπα στο βαθμό που μου ήταν γνωστό και ήμουν παρών οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά, όχι μόνο απέναντι σε εμένα αλλ' στους ανθρώπους γύρω. Δεν υπήρχε περίσωση να βρίσει ή να φωνάξει κάποιος σε ένα συνάδελφο ενώπιον μου και να μην αντιδράσω.

Είχε επιπτώσεις αυτό στη δουλειά σου;

Με τα χρόνια δημιουργήθηκε μια αίσθηση ότι είμαι άνθρωπος που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν εύκολα. Αυτό δεν το θεωρώ μειονέκτημα, ούτε μετάνιωσα ποτέ για τη στάση μου.

Έχεις συγκρουστεί στο βαθμό του να πιαστείς στα χέρια με συνάδελφο σου;

Έχω λογομαχήσει, έχω θυμώσει, έχω φωνάξει, ποτέ όμως σε επίπεδο κατάχρησης εξουσίας. Ο λόγος και ο τρόπος που γίνεται κάτι καταδεικνύουν την ποιότητα του ανθρώπου.

Πηγή: 7 μέρες Tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved