Αθηνά Οικονομάκου: Περιγράφει την αντίδραση του γιου της στον ερχομό της αδερφής του
Showbiz

Αθηνά Οικονομάκου: Περιγράφει την αντίδραση του γιου της στον ερχομό της αδερφής του

Η Αθηνά Οικονομάκου στη πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την απόκτηση του δεύτερου παιδιού μίλησε μεταξύ άλλων για την αντίδραση του μικρού Μάξιμου.

Ποια ήταν τα συναισθήματά σας όταν εσύ και ο Φίλιππος κρατήσατε για πρώτη φορά στην αγκαλιά σας την κόρη σας;

Νιώσαμε ευτυχία, ευγνωμοσύνη και συγκίνηση. Ήταν πολύ διαφορετικά συγκριτικά με τη γέννηση του Μάξιμου καθώς στο πρώτο μου παιδί δεν καταλάβαινα τι μου συνέβαινε. Είχα κουραστεί πολύ από τον πολύωρο και επώδυνο τοκετό. Αντίθετα, με τη μικρή, επειδή γνώριζα τη διαδικασία και τις δυσκολίες, ένιωσα ολοκλήρωση. Επιπλέον, ο τοκετός ήταν πιο εύκολος και δεν πόνεσα τόσο. Ήμουν πολύ πιο δυνατή και κατανοούσα τη συνθήκη. Όταν την πήρα στην αγκαλιά μου, σταμάτησε να κλαίει και ηρέμησε αμέσως. Ήταν τόσο έντονα τα συναισθήματά μας! Με τον Φίλιππο κλάψαμε από χαρά μόλις την είδαμε και το ζήσαμε λεπτό προς λεπτό όπως το ονειρευόμασταν. Ο πατέρας της έκοψε τον ομφάλιο λώρο και ήταν όλα μαγικά.

Έκοψε για πρώτη φορά τον ομφάλιο λώρο ο Φίλιππος ή το είχε κάνει και με τον Μάξιμο;

Για πρώτη φορά, γιατί στον Μάξιμο ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, το μωρό δεν έβγαινε τόσο εύκολα και ήμαστε πιο αγχωμένοι. Τώρα, όμως, μιλούσαμε, γελούσαμε και όλα ήταν υπέροχα, κάτι για το οποίο ευχαριστώ το γιατρό και τη μαία μου. Στο πρώτο παιδάκι πέρασα αρκετά δύσκολα, υπό την έννοια ότι ήταν όλα καινούρια, με πρωτόγνωρα συναισθήματα, υποχρεώσεις, ευθύνες, άγχη και ανασφάλειες. Πλέον, καθώς ξέρω τι να περιμένω και τη συνθήκη με ένα νεογέννητο, όλα είναι πολύ πιο ήρεμα και εύκολα.

Αυτούς τους μήνες, με την μπέμπα στην κοιλιά σου, είχες αγωνία λόγω του COVID;

Φυσικά! Ήμουν πολύ προσεκτική. Ο Φίλιππος όμως ήταν ακόμα πιο προσεκτικός, προφανώς γιατί ένιωθε μεγαλύτερη την ευθύνη να μας προστατεύει ως πατέρας και σύζυγος.

Πώς αντέδρασε ο Μάξιμος όταν του είπατε ότι θα αποκτήσει αδερφάκι;

Στην αρχή, βλέποντας την κοιλιά μου να μεγαλώνει, δεν καταλάβαινε τι σημαίνει αυτό. Όταν του είπα «εδώ μέσα είναι ένα μωράκι, η αδερφούλα σου», φιλούσε την κοιλιά μου και με χάιδευε. Πέρασε ωστόσο και από το στάδιο κατά το οποίο έλεγε ότι δεν ήθελε το αδερφάκι του. Ωστόσο, από τότε που ήρθαμε στο σπίτι με το μωρό, αντιδρά φυσιολογικά. Από τη μία, θέλει να το χαϊδεύει και ενθουσιάζεται που είναι τόσο μικρό. Το βλέπει σαν αρκουδάκι, το φιλά και λέει «τι γλυκό που είναι, θέλω να πιάσω τα πατουσάκια του!». Από την άλλη, δεν υπάρχει παιχνίδι που να έχει έρθει για την μπέμπα και να μην το έχει πάρει ο Μάξιμος. Ό,τι έχει το θέλει εκείνος – η αναμενόμενη ζήλια που εκδηλώνουν τα μεγαλύτερα παιδάκια. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχω κανένα παράπονο αφού είναι πολύ γλυκός μαζί της, και μάλιστα μας μαλώνει αν την αφήσουμε μόνη της. Το βράδυ φιλά το κεφαλάκι της και, μόλις ξυπνήσει, ρωτά πού είναι. Φροντίζω ωστόσο κι εγώ να μη νιώθει παραγκωνισμένος. Κάνω ψυχοθεραπεία πολλά χρόνια και η ψυχολόγος μού δίνει συμβουλές ώστε να αποφύγω κάποια σοβαρά λάθη.

Είναι ήρεμη η μικρούλα αυτό το πρώτο διάστημα;

Είναι πολύ ήρεμη, δεν ακούγεται στο σπίτι. Θα κλάψει μόνο όταν πεινάσει ή όταν πονέσει λίγο η κοιλίτσα της. Επιπλέον, είναι πολύ φαγανή! Δεν παρουσιάζω τα πράγματα εύκολα, γιατί δεν είναι, απλώς πλέον δεν έχω τόσο πολλές ανασφάλειες.

Πηγή: HELLO

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved