Λάκης Λαζόπουλος: «Το βιβλίο είναι ένας τρόπος να της πω ευχαριστώ»
Showbiz

Λάκης Λαζόπουλος: «Το βιβλίο είναι ένας τρόπος να της πω ευχαριστώ»

Ο πολυτάλαντος και πολύπλευρος Λάκης Λαζόπουλος έχει σφραγίσει με το ανεξάντλητο ταλέντο του μια ολόκληρη εποχή στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο, ως θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, στιχουργός, ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Για την Τασούλα, τη μοναδική σύντροφο της ζωής του και μητέρα της μοναχοκόρης του, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2019 έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, έγραψε το βιβλίο «Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου».

-Στην εποχή που κυριαρχεί η εικόνα και οι άνθρωποι «σφάζονται» για τα υλικά αποκτήματα, η Τασούλα μας προτρέπει να ζούμε με απλότητα;

«Με απόλυτη απλότητα, με τον τρόπο που έζησε η Τασούλα και με τον τρόπο που πέθανε, κηδεύτηκε και τάφηκε, δίπλα στη μητέρα της, τον πατέρα της και τον αδερφό της στη Δράμα, την πόλη όπου γεννήθηκε. Απλά».

-Μέσα από την απέραντη αγάπη της ήταν πάντα δίπλα σας, αλλά αόρατη για τον κόσμο;

«Παραμένει αόρατη για τον κόσμο και ορατή για μένα. Και το βιβλίο αυτό ήταν ένας τρόπο να της πω και ένα ευχαριστώ για όλη αυτή την αγάπη και την υπομονή δίπλα μου».

- Λένε ότι η συμβίωση με καλλιτέχνη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με το λαοφιλή Λάκη Λαζόπουλο ακόμη δυσκολότερη, αφού είναι η «πιο δύσκολη εξίσωση»;

«Γενικά η συμβίωση δεν είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση. Και όπως μεγαλώνουμε και όπως η κοινωνία μας παίρνει μορφή και όπως οι καταστάσεις πιέζουν και όπως τα νεότερα παιδιά είναι εγκλωβισμένα να μένουν σε σπίτια με τους δικούς τους, είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση το να ζεις με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στην τέχνη του. Σίγουρα ήμουν μια πολύ δύσκολη εξίσωση, αλλά -πιστέψτε με- ήμουν μια πολύ εύκολη εξίσωση, που στο δρόμο έγινε η πιο δύσκολη».

Χάνεται ο δρόμος για έναν καλλιτέχνη από την αγάπη του κόσμου;

«Ο δρόμος χάνεται όταν αρχίσεις να υποχωρείς προς τον κόσμο κι όταν αυτή η αγάπη γίνει εθισμός. Οπότε δεν μπορείς τίποτα να αρνηθείς και τίποτα να προσδιορίσεις πια σαν δικό σου. Ο καλλιτέχνης έχει ένα δρόμο όταν ξεκινάει. Σ' αυτόν το δρόμο μπορεί να μπουν κάποιοι, μπορεί περισσότεροι, μπορεί και όλοι, αλλά σίγουρα δεν μπορεί όλοι μαζί να μιλούν και να αποφασίζουν. Καμιά φορά η αγάπη σε κάνει να υποχωρήσεις. Από την ώρα που υποχωρείς, χάνεις και τον κόσμο και το δρόμο», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved