Γιάννης Κότσιρας: «Ήταν τεράστια η οικονομική καταστροφή»
Showbiz

Γιάννης Κότσιρας: «Ήταν τεράστια η οικονομική καταστροφή»

Ο καταξιωμένος τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας μίλησε με αφορμή τις sold out συναυλίες για την επόμενη ημέρα του lockdown και εξέφρασε την ανησυχία του για τις μεταλλάξεις.

Με sold out συναυλίες από την Κύπρο έως την Τεχνόπολη, στο Γκάζι, ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι για τον αγαπημένο τραγουδιστή Γιάννη Κότσιρα.

Ακολουθεί στις 23 Ιουλίου άλλη μία συναυλία στο «City Garden Festival», στο Γαλάτσι, η οποία επίσης έχει πουλήσει όλα τα εισιτήρια, ενώ στις 30 Αυγούστου θα εμφανιστεί στον Πειραιά, στο Βεάκειο θέατρο.

Από την παρουσία του κοινού ο γνωστός τραγουδιστής δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά εκφράζει την ανησυχία του για το κατά πόσο θα μπορέσει ο κόσμος να ανταπεξέλθει στις μεταλλάξεις με το μικρό ποσοστό εμβολιασμού που υπάρχει στη χώρα. «Δεν νομίζω ότι η πορεία των εμβολιασμών είναι τόσο ικανοποιητική που να φτάσει ο Σεπτέμβρης και να θεωρούμε ότι υπάρχει μια άλφα βαθμού ανοσία», είπε μιλώντας στη Secret.

Η οικονομική πορεία στον κλάδο ασφαλώς και τον αγχώνει. «Ανήκουμε σε ένα από τα δύο επαγγέλματα τα οποία υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές από την υγειονομική κρίση. Η οικονομική καταστροφή ήταν τεράστια και συνεχίζει να είναι. Εάν δεν έρθει μια κανονικότητα στους ρυθμούς ζωής μας, και εμείς θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε από αυτή την ιστορία. Το δεύτερο επάγγελμα που έχει πληγεί και υπέφερε από την πανδημία ήταν ο αθλητισμός», ανέφερε, δηλώνοντας κατά το ήμισυ αισιόδοξος. «Το 40% και το 50% που υπάρχει, όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα, είναι πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

«Φυσιολογική η αντίδραση». Για τους ανθρώπους που δεν εμβολιάζονται γιατί είναι φοβισμένοι ρίχνει ευθύνες στην πολιτική τάξη, που, όπως λέει, έχει φροντίσει να ενημερώσει με λάθος τρόπο και να δημιουργήσει ανασφάλειες. «Φυσιολογική αυτή η αντίδραση. Οσο πιέζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο εκφοβίζοντας ή καταστέλλοντας, αυτό το ποσοστό της μη διάθεσης προς εμβολιασμό θα αυξάνεται. Δεν έχετε ακούσει εσείς τις προειδοποιήσεις για το τέταρτο κύμα της πανδημίας;», τόνισε, ενώ δήλωσε πως φοβάται ότι το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν νέα lockdowns.

Όσον αφορά το ζήτημα της πληρότητας, ανέφερε ότι για την ώρα δεν έχει υπάρξει ακόμη πλήρης λειτουργικότητα των χώρων. «Είναι κάτι που το κατανοώ, τουλάχιστον για το διάστημα που διανύουμε. Από εκεί και πέρα, γίνεται μια προσπάθεια από όλους τους ανθρώπους, και από αυτούς που παρακολουθούν τις συναυλίες και από τους διοργανωτές, αλλά και από τους καλλιτέχνες. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μπούμε σε ένα πρόγραμμα και σε μια κανονικότερη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, σύμμαχος μας είναι ο καλός καιρός, που μας επιτρέπει να εμφανιζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Ο Οκτώβρης είναι δύο-τρεις μήνες μακριά και θα κλείσουμε πάλι. Εννοώ ότι θα κλειστούμε στα σπίτια μας και δεν θα μπορούμε να είμαστε έξω. Τότε τι γίνεται; Εκεί είναι το πρόβλημα. Έτσι έγινε και πέρυσι», θέλοντας να κλείσει με μια πιο αισιόδοξη νότα, ευχήθηκε να βάλουμε ως πρώτο στόχο τον διπλανό μας: «Να μπορούμε να είμαστε σωστοί συμπολίτες και να κάνουμε μια προσπάθεια ώστε όλοι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved