Γιώργος Σουξές: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο δύσκολος στην επιλογή έργων»
Showbiz

Γιώργος Σουξές: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο δύσκολος στην επιλογή έργων»

Ο Γιώργος Σουξές, με το πηγαίο του χιούμορ, παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη στην οποία ονειρεύεται να γίνει... εκατομμυριούχος για χάρη της καλοκαιρινής θεατρικής παράστασης «Καλησπέρα σας κυρία Μπέμπα» στην οποία πρωταγωνιστεί. 

Επιστρέφετε θεατρικά με ένα ολοκαίνουριο έργο, το «Καλησπέρα σας κυρία Μπέμπα» του Ντίνου Σπυρόπουλου.

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο δύσκολος στην επιλογή έργων. Το να βρεις νεοελληνικές κωμωδίες και μάλιστα σημερινές είναι σχεδόν & ανέφικτο. Οι συγγραφείς που γράφουν καλά ασχολούνται κυρίως με δραματικά κείμενα. Αναρωτιόμουν παλιά γιατί γράφονταν τόσες πολλές και καλές κωμωδίες. Κατέληξα στο ότι αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι οι άνθρωποι τότε είχαν προσωπική επαφή, έρχονταν πιο κοντά, έλεγαν τα αστεία τους και μετέφεραν την καθημερινότητά τους στο χαρτί. Στην εποχή μας έχουμε απομακρυνθεί. Ο Ντίνος Σπυρόπουλος είναι ένας απλός άνθρωπος που έχει γράψει πολλή επιθεώρηση και μόλις διάβασα το έργο του μου άρεσε πολύ. Αν δεν μιλούσε στην καρδιά μου δεν θα το έκανα».

Πρόκειται για κωμωδία που είναι βασισμένη στο νεοελληνικό όνειρο της επιτυχίας, του εύκολου χρήματος και της ξέγνοιαστης, ζωής. Πείτε μας για τους δύο ήρωές της.

«Ο Στράτος, εγώ δηλαδή, και ο Δημήτρης χτίζουν το μέλλον τους παίζοντας τυχερά παιχνίδια. Ο Δημητράκης είναι ένας άνεργος νέος που δεν βρίσκει δουλειά και θέλει να πετύχει στη ζωή του. Έχει περάσει όπως όλοι μνημόνιο και καραντίνα. Όταν ανοίγουν τα καταστήματα ΠΡΟΠΟ πάει να βρει την τύχη του και τελικά βρίσκει τον μέντορά του, τον Στράτο. Εκείνος του λέει ότι υπάρχει τρόπος να βγάλουν πολλά χρήματα αρκεί να μελετήσουν τα συστήματα και να διαβάσουν τα στατιστικά. Ο νεαρός ανταποκρίνεται και το όνειρό τους είναι να αγοράσουν μια μικρή επαρχιακή ομάδα και να τη φτάσουν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το έργο δεν μιλάει για δύο φιλάθλους. Ο συγγραφέας βρίσκει αυτόν τον τρόπο για να πει όλα όσα σκέφτεται ο νεοέλληνας. Μέσα από το έργο αναδύονται τα συναισθήματά τους, οι σχέσεις τους με τις γυναίκες, το πώς τους αντιμετωπίζει ο κόσμος. Είναι μια κωμωδία με συγκινητικές στιγμές».

Θέλουν να πιάσουν την καλή γιατί είναι κουρασμένοι από τη ζωή ή μήπως είναι και λίγο ρέμπελοι;

«Είναι συνδυασμός και των δύο. Εγώ πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες έχουν σκεφτεί πως κερδίζουν το Τζόκερ και έχουν ήδη βρει τι θα έκαναν τα υποτιθέμενα κέρδη».

Η τύχη φαίνεται να είναι με το μέρος τους όταν ο Δημήτρης γνωρίζει την κυρία Μπέμπα, μια πρόωρα συνταξιούχο και χήρα, δικαστική υπάλληλο.

«Ο Δημητράκης τη γνωρίζει στο σουπερμάρκετ όταν τη βοηθάει με τα ψώνια. Καταλαβαίνουν ότι έχει χρήματα. Δεν θέλουν να την εκμεταλλευτούν, απλά να τη δανειστούν και όταν κερδίσουν να της τα επιστρέφουν. Και φαντάζει εύκολο γιατί η κυρία Μπέμπα έχει αδυναμία στον Δημητράκη καθώς μεταξύ τους αναπτύσσεται ένα ερωτικό ενδιαφέρον. Όμως όλη την ιστορία την καταστρέφει ένας Κινέζος με ένα τρίκυκλο. Το όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα, αλλά εκείνοι, ως γνήσιοι Έλληνες, δεν εγκαταλείπουν τα σχέδια και τα όνειρά τους».

Τα όνειρα είναι κινητήριος δύναμη.

«Ξέρετε πόσες φορές ξενύχτισα για το τι θα κάνω τα λεφτά που θα κέρδιζα από το Τζόκερ που έπαιξα; Κάνει ευχάριστο ύπνο. Κοιμάσαι εκατομμυριούχος».

Πηγή: Tv-24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved