Ιωάννης Απέργης: «Ο ρόλος του Έλτον ήταν κομβικό σημείο στην καριέρα μου»
Showbiz

Ιωάννης Απέργης: «Ο ρόλος του Έλτον ήταν κομβικό σημείο στην καριέρα μου»

Μας συστήθηκε μέσα από την κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Παρουσιάστε!» και απ’ ό,τι φαίνεται ο ταλαντούχος Ιωάννης Απέργης ήρθε για να μείνει.

Το φετινό καλοκαίρι έχει γίνει αχώριστος φίλος του Γιώργου Σουξέ στην παράσταση «Καλησπέρα σας κυρία Μπέμπα».

Όλα έχουν τον κατάλληλο χρόνο που συμβαίνουν. Για εσάς αυτή η στιγμή ήταν η κωμική σειρά «Παρουσιάστε!»;

«Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα με τον κ. Μπέζο. Είχα μια συστολή για το πώς θα μου συμπεριφερθούν τόσο καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ευλογία να δουλεύω μαζί τους όπως και με όλο το τιμ της παραγωγής που ήταν πάντα δίπλα μας».

Ο ρόλος του Έλτον και φυσικά η ερμηνεία σας, σας έδωσε μια επιπλέον ώθηση στον καλλιτεχνικό κόσμο;

«Ήταν κομβικό σημείο στην καριέρα μου. Όσο για την ερμηνεία μου προσπάθησα να είμαι προσιτός και μη προσβλητικός στην αλβανική κοινότητα». Και τι γνώμη έχετε για τον χώρο της τηλεόρασης τώρα που τον χαρτογραφήσατε; «Είμαι νέος ακόμη στον χώρο και δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη γνώμη. Όλα ήταν σχολείο για μένα αλλά στην τηλεόραση δεν έχω πατήσει γερά. Μπορώ να πω ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά».

Ο μεγάλος έρωτας όμως είναι το θέατρο και φέτος είστε μαζί με τον κ. Σουξέ.

«Ναι, σε ένα υπέροχο νεοελληνικό έργο του Ντίνου Σπυρόπουλο, από τους λίγους Έλληνες συγγραφείς που γράφουν τόσο καλά. Πραγματικά έχω αγαπήσει πολύ αυτή τη δουλειά διότι είναι το θέατρο που θέλω να κάνω. Είμαι πού ευτυχισμένος γιατί ο κ. Σουξές είναι πολύ καλός παρτενέρ στη σκηνή. Σου δείχνει με τα μάτια και το παίξιμό του τι πρέπει να κάνεις».

Η κωμωδία είναι βασισμένη στο όνειρο της ευημερίας.

«Αφορά στους προβληματισμούς της καθημερινότητας, τον έρωτα, τη ζωή και όλα αυτά που σίγουρα έχει σκεφτεί για το μέλλον του και το κοινό και με τα οποία θα ταυτιστεί».

Οι ήρωες περιμένουν το εξ ουρανού χρήμα.

«Ναι, αυτό που καθόμαστε περιμένοντας να μας κάτσει η καλή από το πουθενά ενώ είμαστε τεμπέληδες».

Είναι τεμπέληδες οι χαρακτήρες που υποδύεστε;

«Δεν νομίζω, απλά όλοι κάποια μέρα παίζουν τυχερά παιχνίδια μπας και κάνουν την τύχη τους. Ίσως να έχουν τη χαλαρότητα των Βαλκάνιων πολιτών, θα μπορούσαν να είναι άνεργοι».

Ο Δημήτρης, ο ήρωάς σας, έχει ιδιαίτερη σχέση με την κυρία Μπέμπα.

«Με φροντίζει πολύ. Στο πρόσωπό μου έχει βρει τον έρωτα. Ίσως να βλέπει και το παιδί που δεν είχε ποτέ και δημιουργείται μια στοργική σχέση. Ο Δημήτρης έχει καταλάβει ότι έχει χρήματα και φαίνεται πως θα του δώσει το κεφάλαιο που χρειάζονται με τον Στράτα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Μέσα σε αυτό το χάος υπάρχει γέλιο, συγκίνηση που εναλλάσσονται και το έργο μας ταξιδεύει μέχρι τη Μασσαλία καθώς ο Στράτος ερωτεύεται μια Γαλλίδα... Πιστεύω πολύ σε αυτή τη δουλειά. Και χάρηκα πολύ που θα συνεχιστεί και τον χειμώνα. Έχει ποιότητα και είναι γραμμένο με αγάπη. Ο συγγραφέας έχει πάρει το θέμα του τζόγου και του ποδοσφαίρου σαν αφορμή για να μας πει μια ιστορία με πολλά μηνύματα».

Τι άλλο ετοιμάζετε για τη νέα σεζόν;

«Κάνω πρόβα για το θρυλικό “Σεσουάρ για δολοφόνους” που επανέρχεται, σε σκηνοθεσία αυτή τη φορά του Νικορέστη Χανιωτάκη και παραγωγή του Τάσου Παπανδρέου στο θέατρο Λαμπέτη. θα έχω τον ρόλο του κομμωτή Λέπουρα. Επίσης έχω ενδιαφέρουσες προτάσεις για την τηλεόραση, οι οποίες με τιμούν και εύχομαι να καταλήξουν σε συνεργασία».

Πηγή: Tv 24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved