Μυρτώ Αλικάκη για καταγγελίες: «Δεν υπάρχει κάτι άλλο τρομακτικό για να ακούσουμε»
Showbiz

Μυρτώ Αλικάκη για καταγγελίες: «Δεν υπάρχει κάτι άλλο τρομακτικό για να ακούσουμε»

Η Μυρτώ Αλικάκη σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου.

Πολλοί συνάδελφοι σας είχαν καταγγείλει άσκηση βίας και το παρελθόν, αλλά ο κόσμος δεν άκουγε...

Ισχύει. Απλά, αλλιώς είναι να μιλάει κάποιος μόνος του μία συγκεκριμένη στιγμή κι αλλιώς είναι να υπάρχει μία συντεταγμένη κίνηση.

Έχει γίνει το ξεκαθάρισμα στον καλλιτεχνικό χώρο, μετά το κύμα των καταγγελιών, ή έχουμε να ακούσουμε κι άλλα;

Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο τρο­μακτικό για να ακούσουμε. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι, ίσως, λιγότερο εγκληματικές. Δύο είναι πια τα ζητήματα. Το πρώτο είναι να τιμωρηθούν όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα και το άλλο, που είναι εξίσου σημαντικό, να διαμορφωθεί ένα κλίμα και μια αίσθη­ση ότι κάποια πράγματα δεν είναι πλέον ανεκτά. Και αυτό, νομί­ζω, έχει κατακτηθεί.

Στο έργο τίθεται, επίσης, το θέμα του έρωτα και της ζή­λιας. Ποιο από τα δύο θεωρείτε ότι είναι πιο καταστροφι­κό σε μία σχέση;

Η ζήλια είναι σίγουρα καταστροφική, όταν ξεπερνάει τα φυσιολο­γικά όρια. Για εμένα έχει να κάνει με το άτομο που την αισθάνεται και όχι με αυτό που είναι απέναντι, οπότε πρέπει να το λύσει αυτό το θέμα. Η ζήλια πνίγει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν μπορεί να-οδηγήσει σε τίποτα καλό. Ο έρωτας, από την άλλη, όπως λένε και οι ειδικοί, είναι κάτι που δεν κρατάει για πάρα πολύ καιρό.

Τη φετινή σεζόν συμμετείχατε σε δύο σειρές υψηλών προ­διαγραφών. Στο «Έτερος εγώ» της και στον «Σιωπηλό δρόμο» του ΜΕGΑ. Μιλήστε μου για αυτές τις συνεργασίες...

Έζησα μία υπέροχη εμπειρία και στις δύο παραγωγές από κάθε άποψη και, φυσικά, νιώθω τυχερή. Πέρα από το «Έτερος εγώ» και τον «Σιωπηλό δρόμο», όμως, συμμετείχα σε ένα επεισόδιο της νέ­ας σειράς «Καρτ ποστάλ», που θα προβληθεί την επόμενη σεζόν στην ΕΡΤ 1, η οποία είναι αντίστοιχου επιπέδου.

Επομένως, έχει αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά το επίπεδο της μυθοπλασίας...

Αυτό συμβαίνει, όπως γνωρίζετε, γιατί υπάρχουν κάποιες επιδο­τήσεις και μπορούν να δοθούν παραπάνω χρήματα σε κάποιες σειρές. Χρειάζεται.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια σας;

Τηλεοπτικά, πέρα από το επεισόδιο που έκανα στη σειρά «Καρτ ποστάλ», δεν έχω κλείσει κάτι άλλο προς το παρόν, θεατρικά θα βρίσκομαι στον «θεό της σφαγής», σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, που θα ανέβει στο θέατρο Αθηνά. Εκεί, θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Αλεξανδρή, την Ευσταθία Τσαπαρέλη και τον Κώ­στα Κόππα. Υπάρχει και κάτι άλλο στα σκαριά, για λίγο αργότερα, αλλά ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved