Μυρτώ Αλικάκη: «Το ποσό που διατίθεται σε κάθε δουλειά επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα»
Showbiz

Μυρτώ Αλικάκη: «Το ποσό που διατίθεται σε κάθε δουλειά επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα»

Μετά τον «Σιωπηλό δρόμο», η Μυρτώ Αλικάκη θα επιστρέψει προσεχώς στη μικρή οθόνη μέσα από ένα επεισόδιο της νέας μίνι σειράς της ΕΡΤ «Καρτ ποστάλ», που αποτελεί διασκευή του ομότιτλου βιβλίου της Βικτόριας Χίσλοπ.

Επιπλέον, αυτό το διάστημα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση «Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Η νέα σειρά «Καρτ ποστάλ» έχει για μια ακόμη φορά... κρητικό άρωμα.

«Είναι γνωστό ότι η συγγραφέας λατρεύει την Κρήτη. Πρόκειται για μια παραγωγή που έχει ένα κεντρικό ήρωα τον Τζόζεφ (τον υποδύεται ο Αντρέας Κωνσταντίνου), ο οποίος διατρέχει όλα τα επεισόδια. Είναι αρχαιολόγος. Ζει και εργάζεται στο νησί. Σε κάθε ένα επεισόδιο συναντά διάφορους ανθρώπους και συνδέεται με ένα τρόπο μαζί τους. Εγώ είμαι η μαμά μιας νέας κοπέλας, ρόλο που ερμηνεύει η Ναταλία Σουίφτ και έχουμε ένα ζαχαροπλαστείο στον Αγιο Νικόλαο απ' όπου είμαστε γέννημα θρέμμα. Αντιμετωπίζουμε όμως θέματα που προκύπτουν από τα θέλω της κάθε γυναίκας σχετικά με το μέλλον της κόρης και ο Τζόζεφ θα λειτουργήσει καταλυτικό στη σχέση τους».

Φαίνεται πως η τηλεόραση μπαίνει πια στη λογική των μίνι σειρών καθώς η παραγωγή θα ολοκληρωθεί σε 12 αυτοτελή επεισόδια.

«Αυτό που είναι σημαντικό με διάφορες δουλειές που γίνονται τελευταία, είναι πως απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχουν χρήματα να δοθούν, γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν υπάρχει η κινητήριος δύναμη είναι δύσκολο, όσο και να το θέλει κανείς, να κάνει κάτι εξαιρετικά ωραίο. Χρειάζεται ένα μπάτζετ για εξωτερικά γυρίσματα και να πληρώσεις σε κάθε πόστο τους καλύτερους. Η αλήθεια είναι ότι το ποσό που διατίθεται επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα».

Και για εσάς τους ηθοποιούς φαντάζομαι είναι πολύ πιο δημιουργική η δουλειά.

«Σαφέστατα. Οι συνθήκες είναι απείρως καλύτερες και μπορείς να δημιουργήσεις γιατί οι ρυθμοί είναι πιο κινηματογραφικοί και κάνεις μια σειρά που μοιάζει πιο πολύ με σινεμά. Είναι αυτό που λέμε καλή τηλεόραση».

Τα γυρίσματα του επεισοδίου στο οποίο πρωταγωνιστείτε έχουν ολοκληρωθεί. Εχετε δει το αποτέλεσμα;

«Οχι, δεν έχω δει τίποτα. Πολύ λίγα πλάνα. Περιμένω να προβληθεί τον Οκτώβριο. Είναι όμως μια πολύ προσεγμένη δουλειά σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου («42°C») και γυρισμένη σε απίστευτα όμορφους χώρους της Κρήτης δίπλα στη θάλασσα».

Ιδιαίτερα προσεγμένος ήταν και ο «Σιωπηλός δρόμος» στο ΜΕGΑ που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

«Οντως βγήκε αυτό το καλό αποτέλεσμα. Όταν υπάρχει κάποιος που έχει όραμα για κάτι και όλα και όλοι συγκλίνουν προς την ίδια κατεύθυνση, τότε υπάρχει η δυνατότητα να μπορεί να συμβεί κάτι όμορφο. Υπήρχε μια κοινή αισθητική και σε ό,τι αφορά τους σεναριογράφους, τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές και είπαμε όλοι ότι θέλουμε να πούμε την ιστορία με τον ίδιο τρόπο».

Παράλληλα αυτό το καλοκαίρι κάνετε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση «Οθέλλος» και υποδύεστε την Αιμιλία, τη σύζυγο του Ιάγου.

«Ο Σαίξπηρ μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη, τον φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, τον θάνατο. Είναι τρομερό πόσο επίκαιρο είναι αυτές τις μέρες το έργο αυτό γιατί η πραγματικότητα είναι πιο τρομακτική από κάθε μυθοπλασία».

Πείτε μας δυο λόγια για την υπόθεση.

«Ο Μαυριτανός στρατηγός Οθέλλος. Ένας ώριμος πολύ φτασμένος άντρας, ερωτεύεται την νεαρή και ευγενικής καταγωγής Δυσδαιμόνα και ο Ιάγος που είναι σημαιοφόρος του, από φθόνο και ζήλια του ενσταλάζει αμφιβολίες με αποτέλεσμα να τον οδηγήσει στην καταστροφή», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved