Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Τα προηγούμενα χρόνια η TV πέρασε μεγάλη κρίση. Δεν γίνονταν καλές δουλειές»
Showbiz

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Τα προηγούμενα χρόνια η TV πέρασε μεγάλη κρίση. Δεν γίνονταν καλές δουλειές»

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την τηλεοπτική της επιστροφή μετά από δεκατέσσερα χρόνια στη μίνι σειρά της ΕΡΤ «Αγάπη παράνομη».

Επιστρέφετε στην τηλεόραση ερμηνεύοντας τον κεντρικό ρόλο στην «Αγάπη παράνομη τη μίνι σειρά της ΕΡΤ που βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και φέρει τις υπογραφές του Νίκου Κουτελιδάκη στη σκηνοθεσία και της Ελένης Ζιώγα στο σενάριο, δύο δημιουργούς με τους οποίους συνεργάζεστε για πρώτη φορά.

Αν και γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, δεν είχε τύχει ποτέ να συνεργαστούμε. Ο Νίκος Κουτελιδάκης είναι πολύ έμπειρος, έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς μέσα στα χρόνια. Η πρόσφατη ταινία του «Το τανγκό των Χριστουγέννων» αγαπήθηκε κατευθείαν από το κοινό. Χαίρομαι πολύ που δουλεύω μαζί του. Βλέπω την επιμονή που δείχνει σε κάθε λεπτομέρεια, στην κίνηση της κάμερας, στις απαιτήσεις που έχει από όλους τους συντελεστές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και, βεβαίως, στην καθοδήγηση των ηθοποιών. Έχει πολύ υψηλό κριτήριο. Ο ίδιος θα μπορούσε να είναι ηθοποιός αξιώσεων και το αποδεικνύει κάνοντας πάρα πολύ καλά ό,τι μας δείχνει. Η συνεργασία μου με την Ελένη Ζιώγα είναι επίσης εξαιρετική. Τη γνωρίζω πολλά χρόνια και την εκτιμώ ιδιαίτερα. Τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά. Χαίρομαι πολύ γιατί το σενάριο είναι πολύ καλογραμμένο και οι διάλογοι καλοδουλεμένοι, αποφεύγοντας το μελοδραματικό στοιχείο, που αποτελεί πάντα έναν κίνδυνο.

Κάνετε πολύ επιλεκτικά τηλεόραση. Ουσιαστικά τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, με εξαίρεση τα γκεστ τριών επεισοδίων στο «η ζωή εν τάφω» και τις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου, επέχετε τηλεοπτικά. Ποιος είναι ο λόγος;

Είμαι πολύ καλομαθημένη από το ξεκίνημα της επαγγελματικής μου πορείας σε εξαιρετικές δουλειές. Τα προηγούμενα χρόνια η τηλεόραση πέρασε πάρα πολύ μεγάλη κρίση. Δεν γίνονταν καλές δουλειές, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δικές μου απαιτήσεις. Μια σειρά θέλω να έχει υψηλά καλλιτεχνικά στάνταρτ. Προτιμούσα να κάνω αποκλειστικά και μόνο θέατρο και τελευταία κινηματογράφο, με την «Ευτυχία». Ήθελα να κάνω καλή τηλεόραση. Βλέπουμε εξαιρετικές σειρές που προβάλλονται σε Εrtflix, Νetflix και άλλες πλατφόρμες και τις ζηλεύουμε. Η πολύ καλή τηλεόραση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον κινηματογράφο. Όταν ήρθε αυτή η εξαιρετική πρόταση, είπα αμέσως το «ναι». Δεν δίστασα καθόλου. Ίσα ίσα, που χαίρομαι πολύ γι’ αυτή την επιστροφή.

Ο δρόμος που επιλέξατε όμως είναι δύσκολος, γιατί η πολυετής απουσία από την τηλεόραση συνεπάγεται και το ανάλογο οικονομικό κόστος.

Τα χρήματα δεν αποτέλεσαν ποτέ κίνητρο για μένα. Υπηρέτησα παντού τη δουλειά μου, με βασικό γνώμονα πάντα την καλλιτεχνική της αξία. Οπότε, ακόμα και στις παραγωγές που κάναμε παλιότερα με τον Κώστα Κουτσομύτη, οι αμοιβές μας δεν ήταν αντίστοιχες με αυτές άλλων συναδέλφων στην τηλεόραση. Θυμάμαι μάλιστα πως, όταν είχα πληροφορηθεί τα χρήματα που έπαιρναν οι υπόλοιποι ηθοποιοί εμπορικών σειρών, τον ρώτησα γιατί υπήρχε αυτή η διαφορά και μου είπε «Είναι θέμα επιλογής. Αν θέλεις να βγάλεις λεφτά, μπορείς να πας εκεί. Εμείς εδώ έχουμε πολλές ανάγκες για να γίνουν σωστά τα σκηνικά και τα κοστούμια ώστε να μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή παραγωγή». Οπότε, εννοείται ότι προτιμούσα να είμαι σε μια καλύτερη παραγωγή με σαφώς χαμηλότερες απολαβές. Βεβαίως, και στο θέατρο ισχύουν τα ίδια. Προτιμούσα να κάνω αυτές τις επιλογές για να είμαι εντάξει με τις αξίες και τις καλλιτεχνικές μου απαιτήσεις.

Πηγή 7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved