Τόλης Βοσκόπουλος: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του στο Instagram
Showbiz

Τόλης Βοσκόπουλος: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του στο Instagram

Ο Τόλης Βοσκόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή  σε ηλικία 81 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο τραγουδιστής το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Tόλης Βοσκόπουλος από τον Απρίλιο του 2018 είχε τον δικό του λογαριασμό στο Instagram και η τελευταία του ανάρτηση ήταν επτά περίπου μήνες πριν.

Στις 25 Δεκεμβρίου του 2020, ο Τόλης Βοσκόπουλος εύχονταν καλά Χριστούγεννα στους followers του με μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν με τη σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου και την κόρη τους, Μαρία.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το τελευταίο παιδί μίας πολυμελούς οικογένειας. «Οι γονείς μου ήταν Μικρασιάτες και ήρθαν με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εγώ γεννήθηκα εδώ. Εχω όμως και μια άλλη καταγωγή, τη λαϊκή καταγωγή της γειτονιάς. Με μεγάλωσαν με αρχές, δίπλα σε ανθρώπους που δεν ήταν καλλιεργημένοι. Να φανταστείτε είδα το κέντρο της Αθήνας στα 13 μου χρόνια. Μέχρι τότε ήμουν στη λαχαναγορά στα Λεμονάδικα. Εκεί όπου ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος κατάφερε, ένας Σμυρνιός πρόσφυγας, να γίνει αφεντικό. Εκανε μαγαζί στα Λεμονάδικα στον Πειραιά και έγραψε το όνομά του απ’ έξω. Καμάρωνε πολύ» είχε αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο».

Από μικρή ηλικία, ο πατέρας του τον έπαιρνε στην αγορά να μάθει τη δουλειά. «Εγώ όμως δεν μπορούσα αυτή τη δουλειά, αλλά δεν του έλεγα τίποτα, γιατί ήμουν παιδάκι. Μέχρι που έφτασα στα 15 μου χρόνια και είδα ότι δεν αντέχω την κατάσταση της λαχαναγοράς» είχε αποκαλύψει. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958 και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. «Πήγαν οι γονείς μου να δουν μία παράσταση και πήραν κι εμένα. Μόλις είδα την παράσταση, τρελάθηκα!. Είπα, αυτή τη δουλειά θα κάνω. Ο πατέρας μου ήταν έτοιμος να με σφάξει. Ομως ήταν τόσο λεβέντης που πήγε και με έγραψε σε δραματική σχολή, στο Εθνικό Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Βήμα - βήμα» του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Αγωνία» τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή. Είχε ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.

Δείτε την τελευταία φωτογραφία του στο instagram

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved