Μπέτυ Λιβανού: Η σχέση που πολλοί δε θυμούνται και ο γάμος που κρατάει 40 χρόνια
Showbiz

Μπέτυ Λιβανού: Η σχέση που πολλοί δε θυμούνται και ο γάμος που κρατάει 40 χρόνια

Μπέτυ Λιβανού:Πρωταγωνίστρια της Finos Flim, παρουσιάστρια στα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης και -αργότερα- πάλι πρωταγωνίστρια στις πιο εμβληματικές ταινίες των ‘80ς. Η ταλαντούχα ηθοποιός κατάφερε, από ένστικτο, όχι μόνο ην ξεπεραστεί από την εποχή της, αλλά να τη σημαδέψει κιόλας.

Το πραγματικό όνομα της Μπέτυς Λιβανού είναι Δέσποινα Τράτα. Της το άλλαξε ο Γιάννης Δαλιανίδης. «Τράτα θυμίζει θάλασσα, ψαράδες, ε, μου έκανε πιο "εφοπλιστικό" το επίθετο "Λιβανού", σαν να είμαι γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, οπότε πάλι θάλασσα θυμίζει. Αυτό γινόταν τότε. Και η Τζένη Καρέζη και η Ζωή Λάσκαρη, σε πολλούς άλλαξαν τα ονόματα. Έκρινε ο Γιάννης ότι το "Τράτα" δεν θα μπορούσε να γίνει πρωταγωνιστικό. Κι έτσι το άλλαξα».

Η Μπέτυ Λιβανού θυμάται τις εποχές που έκανε τηλεόραση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 70 είχα πολλές εκπομπές στην τηλεόραση μέσα στη βδομάδα, σε μια εποχή όπου το να βγεις στην τηλεόραση σήμαινε κάτι. Δεν υπήρχαν είκοσι κανάλια, μόνο δύο. Η δημοσιότητα ήταν πολύ μεγάλη. Και μετά έκανα πάλι σινεμά και συνεχίστηκε μια πορεία 50 χρόνων, που δεν τελειώνει. Στις αρχές, επειδή έκανα εκπομπές με τον Νίκο Μαστοράκη όπως το "Κάντιτ Κάμερα" και είχαμε, σχέση τρία χρόνια, όλοι πίστευαν ότι ήμασταν παντρεμένοι γιατί συνεχώς με αποκαλούσε "η γυναίκα μου". Αλλά ποτέ δεν ήμασταν παντρεμένοι. Έναν γάμο έχω κάνει».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο περιοδικό Gala στο γάμο της με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη, Γιώργο Πανουσόπουλο, με τον οποίο είναι παντρεμένη εδώ και 40 χρόνια λέγοντας: «Όταν τον γνώρισα ήταν οπερατέρ. Η πρώτη ταινία που γυρίσαμε μαζί ήταν το "Ταξίδι του μέλιτος" - και την κάναμε εμείς παραγωγή. Χωρίς διανομείς, χωρίς τίποτα. Κάναμε μια ταινία για πάρτη μας, για να το πω απλά. Και είχαμε την τύχη να παιχτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πήρε 6 βραβεία και παίχτηκε περίπου δύο βδομάδες στον "Δαναό". Παίχτηκε και στην τηλεόραση πολλές φορές. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη ταινία για μένα και μου αρέσει ίσως περισσότερο από όλες τις ταινίες του Γιώργου».

Είναι εντυπωσιακό το πώς κράτησε αυτή η σχέση και ότι συνεχίζει να κρατάει στο πέρασμα του χρόνου. «Όλοι αυτό αναρωτιούνται, γιατί όντως στον χώρο μας είναι πρωτοφανές. Όλοι με ρωτάνε αν έχω κάποια συνταγή, κάποιο μαγικό. Αν είχα θα τη μοίραζα και στις φίλες μου. Δεν υπάρχει» καμία συνταγή, μόνο οι άνθρωποι. Κοιτάξτε να " δείτε, τα αισθήματα μεταλλάσσονται σε μια σχέση τόσων ετών, γιατί ο έρωτας φεύγει. Ξεκίνησε μ' έναν δυνατό έρωτα η σχέση με τον Γιώργο, μετά έγινε αγάπη, συντροφικότητα, σεβασμός με άνευ όρων αποδοχή ο ένας από τον άλλο. Και τώρα, στο τέλος, είναι ένας δικός μου άνθρωπος που δεν έχει την ταμπέλα "σύζυγος". Όπως είναι τα παιδιά σου, η μητέρα σου, ο πατέρας σου. Είναι μια σχέση εμπλουτισμένη με πάρα πολλές εμπειρίες. Και ποτέ μια σχέση 40 ετών δεν είναι μόνο καλή. Έχει και τα άσχημα της, όπως έχει και τα καλά της. Ποιος είχε την ουτοπική άποψη ότι σε 40 χρόνια συμβίωσης είναι όλα καλά; Αντέχει;. αντέχει, θα πάει παρακάτω, αν όχι θα διαλυθεί. Σ' αυιή τη ζωή, και ειδικά στις σχέσεις, τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. Είμαστε με τους άλλους επειδή το θέλουμε, αν δεν θέλουμε, δεν είμαι. Κανείς δεν μένει υποχρεωτικά σε μια σχέση. Εγώ με τον Γιώργο περάσαμε πολλά τεστ».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved