Κατερίνα Κόρου: Aπό τα έδρανα της Νομικής στο «ταξίδι» του δημοτικού τραγουδιού
Showbiz

Κατερίνα Κόρου: Aπό τα έδρανα της Νομικής στο «ταξίδι» του δημοτικού τραγουδιού

Η Κατερίνα Κόρου σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, έπειτα από καιρό, μιλάει και θυμάται τα παιδικά της χρόνια μαζί με τον αείμνηστο πατέρα της και κορυφαίο βιολιστή Γιώργο Κόρο!

Η ίδια περιγράφει πώς αποφάσισε να ακολουθήσει τα μουσικά βήματά του, ενώ σπούδαζε Νομική και με τόλμη κριτικάρει τα μουσικά talent shows, μιλώντας με υπερηφάνεια για το παραδοσιακό τραγούδι!

Εκτός από μουσική, έχετε σπουδάσει Νομική. Πώς προέκυψε αυτό στη ζωή σας;

Ο στόχος ήταν να γίνω φιλόλογος. Η Νομική, ως πιο κερδοφόρο επάγγελμα, ήταν επιλογή τον γονιών μου. Τους έκανα το χατίρι, αλλά όταν πήγα στην πρώτη μου συναυλία με τη Ρεμπέτικη Κομπανία, τελείωσε η Νομική για εμένα και άρχισε το ταξίδι μου στη μουσική.
Ηταν έρωτας από την πρώτη στιγμή. Και έτσι ξεκίνησα να τραγουδάω με τον Γιώργο Νταλάρα, γυρίσαμε μαζί όλον τον κόσμο. Του χρωστάω το ξεκίνημά μου του Γιώργου.

Είσαστε από τους κύριους εκφραστές του δημοτικού τραγουδιού. Θεωρείτε ότι υπάρχει η κατάλληλη προβολή και η στήριξη στο συγκεκριμένο είδος μουσικής;

Οχι, εκτός από κάποιες εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης. Το θεωρούν μουσειακό το είδος, ενώ δεν είναι. Είναι πολύ ζωντανό, είναι η βάση, η αρχή και το τέλος για όλα τα άλλα είδη μουσικής. Ευτυχώς, τα νέα παιδιά δημιουργούν καινούργια τραγούδια με παραδοσιακά ακούσματα.

Τα αστικά κέντρα δεν υποστηρίζουν το παραδοσιακό τραγούδι, η επαρχία το υποστηρίζει. Και είναι κρίμα, γιατί δεν σεβόμαστε τις ρίζες μας, την παράδοσή μας. Αμα δεν τις σεβόμαστε εμείς, πώς έχουμε την απαίτηση να τις σεβαστούν οι νεότεροι;

Πώς βλέπετε και εκτιμάτε τη μουσική βιομηχανία σήμερα. Οσο περνάνε τα χρόνια γίνεται καλύτερη ή χειρότερη;

Καταρχήν, δεν υπάρχει. Γράφονται πολύ ωραία τραγούδια, αλλά δεν υπάρχει ο τρόπος να κινηθούν μέσα στην αγορά. Είναι μία άλλη εποχή αυτή που ζούμε, εντελώς διαφορετική από όσα ξέραμε και ζήσαμε.

Γιατί ζήσαμε και εποχές άνθισης και ευφορίας. Τώρα έχουν δυσκολέψει όλα πολύ. Εχουν αγριέψει. Και έχουμε μείνει πεισματικά κάποιοι ονειροπόλοι καλλιτέχνες, που προσπαθούμε ακόμα να κάνουμε τον κόσμο να ταξιδέψει με τα τραγούδια μας.

Εχετε συνθέσει τραγούδια για κορυφαίους τραγουδιστές. Χαρακτηριστικά αναφέρω τις συνεργασίες σας με τον Πασχάλη Τερζή, τον Λευτέρη Πανταζή, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Αντύπα και πολλούς ακόμη. Ποιον ξεχωρίζετε και γιατί;

Κανέναν. Εγώ έγραφα τραγούδια από φοιτήτρια και οι εταιρίες μού τα αγόραζαν και τα έδιναν σε καλλιτέχνες. Ξαφνικά βρέθηκα να είμαι πρώτα τραγουδοποιός και ύστερα τραγουδίστρια. Η Τζένη Βάνου έχει πει τραγούδια μου, η Γλυκερία, τόσοι πολλοί άξιοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες, είμαι χορτασμένη, πλήρης και ευτυχής, είπε η Κατερίνα Κόρου στην Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved