Στέλιος Μάινας:«Η τηλεόραση είναι ένα εβδομαδιαίο ραντεβού με τον τηλεθεατή. Φυσικά μου έχει λείψει»
Showbiz

Στέλιος Μάινας:«Η τηλεόραση είναι ένα εβδομαδιαίο ραντεβού με τον τηλεθεατή. Φυσικά μου έχει λείψει»

Ο Στέλιος Μάινας σε πρόσφατη συνέντευξή του παραδέχτηκε ότι του έχει λείψει η τηλεόραση.

Μάλιστα όπως είπε ο ίδιος έδινε τόσα χρόνια προτεραιότητα στο θέατρο.

  • Την επόμενη σεζόν θα σας δούμε σε γκεστ ρόλο στη νέα σειρά του Θοδωρή Παπαδουλάκη «Κομάντα και Δράκοι» στο ΜEGΑ...

Με τον Θοδωρή Παπαδουλάκη κάναμε το «Νησί», μια δουλειά δύο χρονών. Μου ζήτησε, ως παλιοί φίλοι, να κάνω μια φιλική συμμετοχή και δέχτηκα,

  • Η τηλεόραση σας έχει λείψει;

Ναι! Η τηλεόραση είναι ένα εβδομαδιαίο ραντεβού με τον τηλεθεατή και φυσικά μου έχει λείψει. Ο καλλιτέχνης έχει ανάγκη την επικοινωνία με τον κόσμο και την ανανέωση αυτής. Ελπίζω ότι σύντομα θα κάνω κάτι τηλεοπτικά. Ο καλλιτέχνης έχει την υποχρέωση να επικοινωνεί με τον κόσμο και να δίνει το στίγμα της ποιότητάς του και από την τηλεόραση. Η κωμωδία, που κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω, θεωρώ πως και αυτή είναι ένα συγκλονιστικό είδος, που γιατρεύει τον κόσμο. Γι΄αυτό έχει και τέτοια δυναμική, γιατί την ώρα που διαρκεί μία κωμική σειρά, που είναι επιτυχημένη, είναι παυσίπονο.

  • Έχουμε να σας δούμε χρόνια σε κάποια σειρά...

Δίνω μια προτεραιότητα στο θέατρο, το οποίο απορροφά πολύ χρόνο από τη ζωή μου. Όταν ήμουν νεότερος, έκανα και τα δύο ταυτόχρονα.Όμως μεγαλώνοντας, οι βιολογικές δυνάμεις μικραίνουν και έτσι προσπαθείς να κάνεις οικονομία δυνάμεων για να μην εξαντληθείς. Δούλευα επί 35 χρόνια 12 και 14 ώρες την ημέρα, κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις για πάντα. Επομένως, περιμένω πότε θα υπάρξει μια αξιόλογη πρόταση με την οποία θα ήθελα να επιστρέψω και να ξαναέρθω κοντά στον κόσμο.

  • Θα ήθελα το δικό σας σχόλιο σχετικά με το κίνημα #Me too και τις καταγγελίες που έγιναν στον καλλιτεχνικό χώρο.

Κοιτάξτε, τα γεγονότα είναι αλλεπάλληλα και δεν αφορούν μόνο την τέχνη. Δηλαδή, ο φόνος της Καρολάιν, της Γαρυφαλλιάς, συν όσα έχουν συμβεί στον καλλιτεχνικό χώρο, που βεβαίως είναι άλλου μέτρου, αναδεικνύουν και αποδεικνύουν το μέγεθος της βίας προς τις γυναίκες, που είναι τραγικό. Και αυτό με λύπη βλέπεις ότι συμβαίνει και στη δική μας δουλειά. Ότι, δηλαδή, υπάρχει εμποτισμένα μέσα στη νοοτροπία το κομμάτι αυτό της πατριαρχίας και το κομμάτι της αντρικής επιβολής πάνω στη γυναίκα, το οποίο είναι άηθες και εξοβελιστέο από τις σημερινές κοινωνίες και σε καμία κοινωνία δεν έπρεπε να υπάρχει. Παρακολούθησα και εγώ με έκπληξη το τι συνέβαινε στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά πρέπει να σας πω ότι υπάρχει ένα κομμάτι των ανθρώπων, σε οποιοδήποτε επάγγελμα, το οποίο δεν το γνωρίζεις, μόνο όταν έρχεσαι σε πολύ κοντινή επαφή με τον άλλον καταλαβαίνεις ποιος είναι. Πιστεύω ότι το #Me Toο καλά έκανε που ξεκίνησε. Δεν αφορά μόνο τον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά όλο το εύρος της ελληνικής κοινωνίας- και όχι μόνο. Κάποια στιγμή, ελπίζω -και εύχομαι- θα έχουμε υγιείς σχέσεις μεταξύ μας. Είναι δυσάρεστο και εγκληματικό να συμβαίνει αυτό. Τα δύο πρόσφατα γεγονότα μπορεί να μην έχουν σχέση με το #Me Toο, παρ' όλα αυτά σας λέω πως είναι συνέχειά τους. Γιατί δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά συνδέονται με τη βία προς τη γυναίκα.

  • Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια σας;

Τον χειμώνα θα είμαι στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος θα σκηνοθετήσει ένα έργο εμπνευσμένο από ένα βιβλίο μιας Ρωσίδας συγγραφέως που έχει κάνει μεγάλη επιτυχία και έχει γίνει μπεστ σέλερ. Λέγεται «Τσερνομπηλ» και είναι διηγήσεις των πρωταγωνιστών αυτής της μεγάλης, παγκόσμιας, ανθρώπινης τραγωδίας, είπε ο Στέλιος Μάινας στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved