Τιτίκα Στασινοπούλου: «Πλέον δεν υπάρχουν «φίρμες», τώρα απλά βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους»!
Showbiz

Τιτίκα Στασινοπούλου: «Πλέον δεν υπάρχουν «φίρμες», τώρα απλά βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους»!

Η Τιτίκα Στασινοπούλου αποκαλύπτει ποιος ηθοποιός «αγγίζει» το επίπεδο των ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η Τιτίκα Στασινοπούλου έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποιος ηθοποιός «αγγίζει» το επίπεδο των ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Διαβάστε τι είπε...

Την ενδυμασία σας για τον ρόλο, την επιμελούταν η παραγωγή ή είχατε προσωπικό βεστιάριο;

Κυρίως την επιμελούμουν εγώ, αλλά υπήρχε και μια βοήθεια από ενδυματολόγο, μακιγιέρ και κομμωτή. Παρ' όλα αυτά, νομίζω ότι και σήμερα χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα πολλά από τα προσωπικά ρούχα και αξεσουάρ των ηθοποιών. Δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα από τότε.

- Τα γυρίσματα λάμβαναν χώρα στην Αθήνα;

Ναι, τα γυρίσματα διεξάγονταν στην Αθήνα και ήταν καθημερινά, όλη τη μέρα! Ευτυχώς το κλίμα μεταξύ των συνεργατών ήταν καλό και χαλαρό και περνούσαν ευχάριστα οι ώρες!

- Οι οικονομικές σας απολαβές ήταν καλές;

θα τις χαρακτήριζα αξιοπρεπείς.

- Υπήρχαν συνεργασίες που ξεχωρίσατε μέσα στην καριέρα σας;

Όχι. Η μόνη συνεργασία που ξεχώρισα είναι με τον σύζυγό μου, Γιώργο Παπαζήση. Υπήρχε προσωπική σχέση και συναισθηματικό δέσιμο, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αυτό από μόνο του είναι ξεχωριστό.

- Η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία και προβάλλεται σε επανάληψη μέχρι και σήμερα στα τηλεοπτικά κανάλια. Σας αρέσει να την παρακολουθείτε;

Να σου πω την αλήθεια, δεν παρακολουθώ καμία ταινία από όσες έχω συμμετάσχει γιατί δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου. Αγαπάω πολύ τη δουλειά μου, αλλά αισθάνομαι αμήχανα να με βλέπω! Δε μου αρέσει να κοιτάω γενικά πίσω! Είμαι άνθρωπος του μπροστά. Κάναμε ό,τι κάναμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μια ζωή θα νοσταλγούμε το παρελθόν. Αν ζούμε μονίμως με τις αναμνήσεις, δεν πρόκειται να απολαύσουμε το παρόν, ούτε να προχωρήσουμε στο μέλλον.

- Ξεχωρίζετε κάποιον ηθοποιό της εποχής εκείνης για το ταλέντο του;

Όχι δεν ξεχωρίζω κανέναν άνθρωπο, θεωρώ πως ο καθένας είχε το δικό του αστεράκι στον ουρανό, είχε τη δική του ακτίνα επιβολής και δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να συγκρίνω. Όλοι είχαν το δικό τους ταλέντο και θα είχε φανεί αν κάποιος δεν το κατείχε, γιατί δεν θα είχε προχωρήσει!

- Πιστεύετε ότι σήμερα υπάρχουν ηθοποιοί που θα μπορούσαν να «αγγίξουν» το επίπεδο των ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Φυσικά και υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, που μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά, όσο όμως το επιτρέπει η εποχή. Παλαιότερα υπήρχαν οι λεγάμενες «φίρμες», δηλαδή ήταν κάποια ονόματα που πάντα θα πρωταγωνιστούσαν στις ταινίες. Σήμερα αν και βλέπουμε να γίνεται μία ανακύκλωση στους ηθοποιούς και να μη δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά, δεν υφίσταται αυτό με τις «φίρμες». Τώρα απλά βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους, χωρίς όμως να έχουν τον τίτλο των « μεγάλων πρωταγωνιστών». Ενδεχομένως βέβαια, να υπάρχει και σήμερα κάποιο «μεγάλο» όνομα, αλλά μέσα στα πλαίσια τα σημερινά και γι’ αυτό να μην το ξεχωρίζουμε τόσο, όσο ξεχώριζε τότε, που ήταν μια άλλη εποχή, με διαφορετικά δεδομένα.

- Ένας νέος ηθοποιός που θα λέγατε ότι είναι πολύ ταλαντούχος, ποιος θα ήταν;

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, με εξαιρετικό ταλέντο. Υπάρχουν και πολλοί ακόμα ηθοποιοί, απλά αναφέρω τον συγκεκριμένο γιατί τυγχάνει να τον έχω παρακολουθήσει και να μου αρέσει πολύ!

- Πιστεύετε ότι η τηλεόραση έχει βοηθήσει τους ηθοποιούς να γίνουν πιο γρήγορα αναγνωρίσιμοι;

Πιστεύω ότι η τηλεόραση από τη μία φαίνεται να παρέχει περισσότερες ευκαιρίες αλλά από την άλλη βλέπουμε ότι πρακτικά ανακυκλώνει τους ίδιους ηθοποιούς, αφού την ίδια χρονική περίοδο ένας ηθοποιός παίζει σε δύο και τρεις διαφορετικές σειρές. Οπότε μάλλον καταλήγω τελικά στο ότι μπορεί να νομίζουμε ότι η τηλεόραση δίνει τον χώρο σε νέους ανθρώπους, αλλά τελικά δεν ισχύει. Ή αν ισχύει, θα είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα συνήθως!

- Υπάρχει κάποια επαγγελματική πρόταση που έχετε δεχτεί για το μέλλον; Κάνετε κάποια σχέδια;

Λένε πως όταν κάνεις σχέδια, ο θεός γελάει! Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα σχέδια και ποτέ δεν κυνήγησα κάποια ευκαιρία, μου δόθηκαν μόνες τους! Οπότε επειδή πιστεύω πολύ στην μοίρα, αν είναι κάτι να έρθει, θα έρθει και θα το δεχτώ με χαρά! Προς το παρόν όμως, δεν μου έχει γίνει κάποια επαγγελματική πρόταση. Ίσως να με ξεχάσανε πια αν και κάποτε ανήκα κι εγώ στις «φίρμες».

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved