Η δήλωση της Άννας Αδριανού που θα συζητηθεί: «Οι γυναίκες σήμερα πάσχουν από μοναξιά»!
Showbiz

Η δήλωση της Άννας Αδριανού που θα συζητηθεί: «Οι γυναίκες σήμερα πάσχουν από μοναξιά»!

Επίσης η Άννα Αδριανού μας αποκαλύπτει όσα πρέπει να περιμένουμε, από το φθινόπωρο με το διπλό τηλεοπτικό της «χτύπημα».

Η Άννα Αδριανού, αφού ξεκουράστηκε κατά τη διάρκεια αναγκαίου εγκλεισμού, επέστρεψε στα καλλιτεχνικά δρώμενα με πολλά και ενδιαφέροντα πρότζεκτ. Η ίδια, με αφορμή την παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες», μας εξηγεί γιατί οι σύγχρονες γυναίκες πάσχουν από μοναξιά. Επιπλέον, μας αποκαλύπτει όσα πρέπει να περιμένουμε, από το φθινόπωρο, με το διπλό τηλεοπτικό της «χτύπημα» στο OPEN.

Πώς ήταν για εσένα η σεζόν που πέρασε και κατά την οποία βρεθήκαμε, ακόμη μία φορά, υπό το καθεστώς του αναγκαίου εγκλεισμού;

Κοίτα, εγώ προσπαθώ σε κάθε συνθήκη να βρω κάτι ενδιαφέρον και όμορφο. Δεν θέλω να χάνω μέρες και στιγμές της ζωής μου περιμένοντας να έρθουν «καλύτερες μέρες». Οπότε ο εγκλεισμός ήταν μια ευκαιρία να χαλαρώσω, να ξεκουραστώ, να επικοινωνήσω διαφορετικά με τον εαυτό μου και με τον άντρα μου, να δω περισσότερο τα ζωάκια μου, να φροντίσω αδέσποτα, να μιλήσω στο τηλέφωνο με φίλους και να γράψω ένα μυθιστόρημα που σχεδίαζα καιρό.

Πρόσφατα επέστρεψες ξανά στο Θέατρο Χυτήριο με το έργο του Ρόμπερτ Χάρλινγκ «Ανθισμένες Μανόλιες». Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

Το θέατρο μού δίνει ζωντάνια, ανάσα, ενέργεια. Στο σανίδι ζω τις πιο δημιουργικές στιγμές μου. Πολύ περισσότερο τώρα, που από την πρώτη παράσταση το θέατρο είναι γεμάτο από ένα ενθουσιώδες κοινό, που γελάει, συγκινείται, χειροκροτεί με πάθος και μας δίνει άλλη δύναμη να συνεχίσουμε.

Σε προηγούμενη συζήτηση που είχαμε κάνει μου είχες πει ότι το ένστικτό σου, σού λέει ότι κάποια στιγμή θα ανέβει το έργο. Τελικά σε επιβεβαίωσε...

Το πίστευα πάντα. Γιατί ήξερα από το φθινόπωρο ακόμη, που κάναμε τις πρόβες, πόση αγάπη και πίστη σ' αυτό το έργο είχαν και ο Κωνσταντίνος Κυριακού, που το μετέφρασε και το σκηνοθέτησε, και η Βάσια Παναγοπούλου, που είναι η παραγωγός μας, και φυσικά οι μοναδικές συμπρωταγωνίστριες Υρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου και Εύη Δαέλη, που δούλεψαν σκληρά για να ζωντανέψουν τις υπέροχες ηρωίδες στη σκηνή. Ήταν μια ευτυχισμένη συγκυρία και είχε τόση καλή ενέργεια αυτή η παράσταση, που δεν θα πήγαινε χαμένη.

Τι πραγματεύονται οι «Ανθισμένες Μανόλιες»;

Είναι μία κωμική τραγωδία, ένα είδος πολύ κοντά στη ζωή, μιας και στη ζωή το γέλιο εναλλάσσεται με το δάκρυ και η χαρά με τη λύπη. Στο κομμωτήριο μίας μικρής επαρχιακής πόλης συναντιούνται κάθε εβδομάδα έξι γυναίκες, διαφορετικών ηλικιών, μαζί με την κομμώτρια. Είναι γειτόνισσες και φίλες και μέσα από αυτές τις συναντήσεις μοιράζονται τις μεγάλες και μικρές στιγμές της ζωής τους, καθώς προχωράει μέσα σε διάστημα τριών ετών. Μοιράζονται τα όνειρα και τους φόβους τους, τη μοναξιά και τα οικογενειακά και αισθηματικά τους προβλήματα, τους έρωτες, τους γάμους τους, αστειεύονται, συγκινούνται και κυρίως αλληλοστηρίζονται με τον τρόπο που η γυναικεία φιλία μπορεί να κάνει. Όταν η μία από αυτές αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που την οδηγεί σε ένα τρομερό δίλημμα, οι υπόλοιπες συνασπίζονται γύρω από αυτήν και τη μητέρα της, για να τις στηρίξουν και να τους δείξουν πως η ζωή είναι όμορφη και σημαντική, ακόμη και στα πιο δύσκολα. Και να βοηθήσουν τη μητέρα να προχωρήσει παρακάτω.

Το έργο θίγει αξίες όπως η φιλία, η μητρότητα, η απώλεια, ο έρωτας κ.ά. Εσένα ποια από όλες σε αγγίζει περισσότερο;

Νομίζω ότι όλες έχουν τη θέση τους στη ζωή. Η φιλία τη στολίζει, τη ζεσταίνει και τη στηρίζει. Η μητρότητα δίνει την ευκαιρία να γίνουμε δοτικοί και να υπερβούμε τον εαυτό μας. Ο έρωτας μας κάνει να πετάμε πέρα από την πραγματικότητα και μας μαθαίνει τον εαυτό μας και τον άλλον. Όσο για την απώλεια, είναι πολύ οδυνηρή, αλλά μας κάνει πιο δυνατούς και πιο σοφούς. Και τελικά, πιο μαλακούς και ανθρώπινους.

Το έργο αντιμετωπίζει και τη μοναξιά της σύγχρονης γυναίκας, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο και όχι για ευχάριστο λόγο...

Οι γυναίκες σήμερα πάσχουν από μοναξιά, είτε έχουν σύντροφο και οικογένεια είτε όχι, γιατί έχουν επιλέξει τον δρόμο και τον ρόλο τους και έχουν συνειδητοποιήσει ότι σαν μοναδικά πλάσματα που είναι, πολύ πιο πολύπλοκα και δυνατά από τους άντρες, δεν μπορούν να στηρίζονται πια σε αυτούς. Αλλά αυτό είναι μια αλήθεια που ίσχυε πάντα και πρέπει να την αποδεχθούμε, να χαρούμε τη δύναμή μας και να κάνουμε τη μοναξιά μας μοναχικότητα και αυτονομία.

Την επόμενη σεζόν θα κάνεις διπλό τηλεοπτικό «χτύπημα» στο OPEN...

Είναι μια ευτυχισμένη δημιουργικά στιγμή, που την οφείλω στη διευθύντρια του σταθμού, Μαρία Σαγανά, η οποία θέλησε να συνεργαστώ μαζί τους μέσα από δύο σειρές. Συμμετέχω στην ιδέα και στις ιστορίες του νέου, καθημερινού, δραματικού σίριαλ «Η τελευταία ώρα», στο οποίο έχω και την επιμέλεια των τελικών σεναρίων, που γράφει μία εξαιρετική ομάδα και σκηνοθετεί ο Στάμος Τσάμης. Αλλά, παράλληλα, παίζω έναν πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο ρόλο στην κωμική σειρά «Σ' αγαπάω μεν, αλλά...». Νιώθω πολύ όμορφα, γιατί είναι δύο διαφορετικά πράγματα, σενάριο στο ένα, παίξιμο στο άλλο, δράμα το ένα, κωμωδία το άλλο.

Ας ξεκινήσουμε από το «Σ’ αγαπάω μεν, αλλά». Τι να περιμένουμε;

Είναι μία αιρετική, πρωτότυπη κωμωδία πάνω στις σχέσεις και στη ζωή ενός ζευγαριού, που, ενώ είναι τρελά ερωτευμένο, μαζί δεν κάνει και χώρια δεν μπορεί. Το πρόβλημά τους είναι οι εκρηκτικοί χαρακτήρες τους, αλλά και το γεγονός ότι παρόλο που βαδίζουν στη δεκαετία των 30 κάτι, μέσα τους παραμένουν ανήλικα παιδιά (όπως οι περισσότεροι της γενιάς τους σήμερα) και, ως παιδιά, τα θέλουν όλα. Αλλά το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι γονείς τους, οι κολλητοί τους, οι γύρω τους, το θεότρελο βασανιστικό αφεντικό του άντρα. Οι ήρωες προσπαθούν να ενηλικιωθούν, αλλά αυτό τους ρίχνει από γκάφα και γκάφα κι από περιπέτεια σε περιπέτεια.

Ποια είναι η ηρωίδα που υποδύεσαι;

Υποδύομαι την Πηνελόπη. Είναι η μητέρα της κεντρικής ηρωίδας, της Δάφνης, μια ταμπεραμεντόζα σεξολόγος με αιρετική και περιπετειώδη ζωή, με αγάπη στα εξωτικά μέρη και στους... εξωτικούς άντρες. Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, όταν το ζευγάρι βρίσκεται στα... κόκκινα, θα γυρίσει από τα εξωτικά νησιά όπου ζούσε, πρόσφατα χωρισμένη από τον Λατίνο σύζυγό της, και θα εμφανιστεί δριμύτερη στο ζευγάρι, το οποίο θα προσπαθήσει να συμμορφώσει με τις ερωτικές -και όχι μόνο- συμβουλές της. Το αποτέλεσμα θα είναι... κόλαση.

Και όσον αφορά την «Τελευταία ώρα», ποια είναι η ιστορία;

Είναι μία σειρά δραματική, κοινωνική και ερωτική με πολλά στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ. Και με μία αφήγηση ιδιαίτερα πρωτότυπη, που εντείνει το σασπένς: Δύο κορίτσια της ίδιας οικογένειας, εξαδέλφες, που ετοιμάζονται να πάνε στο πανεπιστήμιο, στις διακοπές προκαλούν ένα θανατηφόρο δυστύχημα. Κάτω από την πίεση της μίας από τις δύο, εγκαταλείπουν τα θύματα και αποσιωπούν το γεγονός. Αυτό θα εξαπολύσει ένα λυσσαλέο κυνηγητό εκδίκησης από πολλές πλευρές και θα προκαλέσει ένα ντόμινο από αναπάντεχα γεγονότα, που θα βγάλουν στη φόρα βαριά μυστικά της οικογένειάς τους, αλλά και τη δράση ενός φοβερού κυκλώματος, που εμπλέκεται στη ζωή τους. Η ζωή όλων θα ανατραπεί βίαια και το παρελθόν θα απειλήσει το μέλλον όλων, μικρών και μεγάλων, μιας και οι πρωταγωνιστές ανήκουν και στη γενιά των γονιών, αλλά και σ' αυτήν των παιδιών. Νεανικοί, αλλά και ώριμοι και κρυφοί έρωτες θα ανθίσουν, θα δοκιμαστούν και θα αποκαλυφθούν, με τρομακτικές συνέπειες.

Είσαι έτοιμη να... κολυμπήσεις στα γνώριμα και απαιτητικά νερά ενός καθημερινού σίριαλ;

Φυσικά. Είναι πράγματι κάτι πολύ απαιτητικό, που ζητάει καθημερινή εγρήγορση, δημιουργικότητα και φαντασία. Πρέπει να είμαστε όλοι ετοιμοπόλεμοι και συγκεντρωμένοι σαν σκακιστές. Αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους συντελεστές και κυρίως στη δυνατή σεναριακή ομάδα.

Πηγή: My tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved