Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Στις παρέες εμείς, οι κωμικοί, δεν είμαστε τόσο ευχάριστοι»!
Showbiz

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Στις παρέες εμείς, οι κωμικοί, δεν είμαστε τόσο ευχάριστοι»!

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μιλάει για την «κάθαρση» των ηθοποιών απέναντι στον εαυτό τους.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε συνέντευξη που έδωσε σε περιοδικό, μάς προειδοποιεί ότι η παράσταση «Παγίδα», όπου πρωταγωνιστεί και την οποία σκηνοθετεί, είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς βάζει στους θεατές... παγίδα!

Σας πετυχαίνουμε στην Κρήτη, για χάρη της «Παγίδας», του Ρομπέρ Τομά. Μιλήστε μας για αυτό.

Βρίσκομαι στο Ηράκλειο, θα ακολου­θήσει παράσταση στην Ιεράπετρα, μετά στα Χανιά και μετά σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ο Τομά είναι μετρ στο είδος του θρίλερ. Εδώ έχει καταφέρει το εξής μονα­δικό: Βλέπουμε και τους έξι χαρακτήρες να παίζουν θέατρο μέσα στο θέατρο. Δεν είναι αυτό που φαίνονται κι αυτό αυτο­μάτως καθιστά το έργο άκρως επικίνδυνο. Το χιούμορ του έργου είναι και η μεγα­λύτερη παγίδα, γιατί εκεί που χαλαρώνει το κοινό, έρχεται η μεγαλύτερη ανατροπή, η οποία τα ανατρέπει όλα.

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ είχε πει για την «Παγίδα» ότι ο συγγραφέας της μοιάζει της Αγκάθα Κρίστι από τη μια και του Κάρλο Γκολντόνι από την άλλη!

Eπίσης, έχει πει ότι είναι μίγμα μαρμελάδας με βιτριόλι, είναι ο πιο ακριβής χαρακτηρισμός! Αυτό το έργο είναι απα­νωτά χαστούκια για τον θεατή. Παίζεις με τον ψυχισμό του θεατή. Υπάρχει ένα ύπουλο χιούμορ, το οποίο βγαίνει από μόνο του, δεν το πιέζουμε για να βγάλου­με κωμωδία. Ο Τομά σε παραπλανεί σε ένα ολόκληρο έργο και έρχεται στο τέλος η κάθαρση.

Χρόνο για διακοπές θα βρείτε;

Νομίζω τρεις ημέρες κοντά στον Δεκαπενταύγουστο. Μετά συνεχίζουμε πάλι την περιοδεία.

Έχετε μοιράσει απλόχερα πολλές κω­μικές στιγμές στο κοινό. Τι κάνει εσάς να γελάτε με την ψυχή σας;

Επειδή έχω εκπαιδευτεί στην κωμωδία αρκετά, αντιλαμβάνομαι και την ίδια μου την ζωή πιο κωμικά πλέον. Μεταφράζω μέσα μου όλα αυτά που προσλαμβά­νω λίγο πιο αστεία από ό,τι ένας άλλος άνθρωπος. Πάντα βρίσκω μία ατάκα, μία λέξη που θα προσπαθήσει να καυτηριά­σει τα τεκταινόμενα.

Η ιστορία έχει δείξει, όμως, ότι δεν κλέβεις εύκολα το γέλιο πολλών κωμι­κών ηθοποιών.

Έχετε δίκιο σε αυτό. Ξέρετε, αυτό συμ­βαίνει διότι όταν επί δύο ώρες ξοδεύεσαι για να κάνεις κάποιον να γελάσει, μετά κάνεις ένα εσωτερικό ταξίδι, μία άλλου είδους κάθαρση για να μπορέσεις να βγάλεις ό,τι σκουπίδι έχεις μέσα σου, για να ανακτήσεις δυνάμεις και να μπορέσεις την επόμενη ημέρα να ξανακάνεις τον άλλον να γελάσει. Πολλές φορές στις παρέες εμείς, οι κωμικοί, δεν είμαστε τόσο ευχάριστοι όσο νομίζουν οι άλλοι άνθρωποι, θέλουμε να ξεκουραζόμαστε.

Πηγή: Εγώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved