Δημήτρης Λιγνάδης: Τον Σεπτέμβριο θα ζητήσει την αποφυλάκισή του
Showbiz

Δημήτρης Λιγνάδης: Τον Σεπτέμβριο θα ζητήσει την αποφυλάκισή του

Τελευταία εξέλιξη για την υπόθεση Λιγνάδη.

Τον Σεπτέμβριο θα ζητήσει την αποφυλάκιση του ο Δημήτρης Λιγνάδης σύμφωνα με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια ο οποίος σε ανακοίνωση του διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι έχει ήδη καταθέσει προσφυγή.

«Ουδέποτε ο κ. Κούγιας κατέθεσε υπέρ του κ. Λιγνάδη προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κατά του εντάλματος προσωρινής κρατήσεως» αναφέρεται στην ανακοίνωση διευκρινίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισμένου σκηνοθέτη «σεβάστηκε την κρίση Ανακρίτριας και Εισαγγελέως και αναμέναμε την ολοκλήρωση της ανακρίσεως, μελετώντας το ενδεχόμενο μετά το πέρας των διακοπών των Δικαστών να καταθέσουμε αίτηση αντικαταστάσεως προσωρινής κρατήσεως ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με ολοκληρωμένη τη δικογραφία και όχι προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κρατήσεως, ως αναληθώς διεδόθη. Η διαφορά δικονομικά είναι τεράστια».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση σημειώνεται με νόημα πως είχε κατατεθεί ένσταση ακυρότητας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατά της ποινικής διώξεως και κατά του εντάλματος συλλήψεως εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη «ΠΡΙΝ την απολογία του και ΠΡΙΝ κρατηθεί προσωρινώς, γιατί του ασκήθηκε ποινική δίωξη χωρίς καν, όπως επιβάλλει ο νόμος, να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, όπως αντιθέτως συνέβη στην υπόθεση του κ. Φιλιππίδη από τον ίδιο Εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο που, ενώ στην περίπτωση του κ. Λιγνάδη τού άσκησε ποινική δίωξη και τον συνέλαβαν παρανόμως εντός πέντε ημερών, στην περίπτωση Φιλιππίδη ακολούθησε όλη τη νόμιμη διαδικασία τόσο αυτός όσο και ο κ. Ανακριτής και του δόθηκε προθεσμία περίπου 6 μηνών, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, πριν κρατηθεί προσωρινά».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Όλα αυτά θα τα καταθέσουμε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για ΠΡΩΤΗ φορά το Σεπτέμβριο, όταν επιστρέψουν οι Τακτικοί Δικαστές από τις διακοπές τους, και προσδοκούμε επιτέλους να εφαρμοστεί η νομιμότητα, γιατί είναι προφανής η παρανομία σε παγκόσμιο επίπεδο και ό,τι συνέβη εις βάρος του κ. Λιγνάδη, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι προβλέπει το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ για τις συνθήκες, με τις οποίες απονέμεται η Δικαιοσύνη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved